"אני מקבלת תסריט באופן מיידי, והוא גם טוב יותר"

יובל ביטרמן, מנהלת קמפיינים ממומנים ב-Datarails
ההאק: כתיבת תוכן לקמפיינים
הכלי: ChatGPT

"עבדה אצלנו אשת תוכן שכתבה מודעות בפלטפורמות כמו גוגל, פייסבוק ולינקדאין. היה היתה כותבת את תוכן המודעה עצמה, הכיתוב מעליה, כל הקמפיין תלוי בתוכן הזה. לפני חודשיים היא עזבה, בדיוק כש-ChatGPT יצא. התחלנו ליצור איתו את המודעות, טקסטים, כותרות, הודעות אימייל - והוא עושה את הכל בצורה מושלמת.

"לא מזמן ביקשנו מ-ChatGPT לכתוב לנו תסריט למודעת וידאו שהוא שיחה בין שני אנשים. הסברנו לו על המוצר, את הדגשים שאנחנו רוצים בתסריט, את הטון ההומוריסטי והכתיבה השיווקית, ויצרנו יצרנו את הוידאו. ה- CTR (שיעור הקלקה על המודעה) היה גבוה ב-25% מהמודעה הקודמת הכי טובה שלנו וה-CPA (תשלום לפעולה) היה טוב יותר ב-31%. הוידאו התפוצץ ואני לא חושבת שהיינו מגיעים לזה בלי ChatGPT.

יובל ביטרמן, Datarails
יובל ביטרמן, Datarails. "אני יכולה לגוון את הטון והסגנון"

"ChatGPT יוצר לנו הרבה גרסאות והיתרון הגדול מבחינתי זו הפגיעה בקהל היעד שאני מטרגטת. אני יכולה לגוון את הטון והסגנון, ולנוע בין פורמליות להומור בקלות ובמהירות.

"פעם כתיבת תסריט יכלה לקחת שבועות, עד שהכותבת היתה מגיעה למשימה שלי עבר זמן. היום אני יכולה לקבל תוצאה באופן מיידי. ואני רואה גם תוצאות יותר טובות. עבור מנהלי קמפיינים זה משנה חיים".

כמה אפשר לסמוך על התוצאה: "אני לא מתקשרת עובדות מדעיות שצריך לאמת. אני מכירה את המוצר שלי ומבינה מיד אם הכלי כתב לי טקסט נכון או לא. אני עושה שינויים קטנים לכל היותר או שאני מבקשת טיפה לשנות את הטונים, ותוך דקות אני מקבלת את התיקונים".

"הכלי קורא את הקוד, משלים אותו וחוסך 30% מזמן הכתיבה"

ירון בורשטיין, מנהל צוות פיתוח ב-Rapid
ההאק: כתיבת קוד
הכלי: Tab9

"מפתח כותב קוד על היום ורוצה לכתוב מהר יותר, יעיל יותר ותוך שימוש באיכויות והיכולות הכי מעודכנות של השפה. אצלנו בחברה משתמשים ב-Tabnine שמחובר ל-IDE (כלי לכתיבת קוד - ר"ס), קורא את הקוד ובאמצעות AI משלים מה שהולכים לכתוב, וכך חוסך 30% מזמן הכתיבה. הוא משלים 30% מהקוד ועושה את זה תוך שימוש בסינטקסט הכי מעודכן וגם מעלה את איכות הקוד.

ירון בורשטיין, מנהל צוות פיתוח ב-RapydAPI
ירון בורשטיין, Rapyd. "הכלי מיישר את סגנון הכתיבה של כל המפתחים"

"אני משתמש בכלי בשנה וחצי האחרונות וכשהגעתי לחברה לפני שבעה חודשים הכנסתי אותו גם לכאן. המפתחים הכירו את הכלי ברמה מסוימת, חלק השתמשו בו בעבר בגרסה החינמית וחלק התנסו בגרסה בתשלום. לחלק מהם זה עוזר יותר וחלק פחות, אבל באופן כללי זה מקצר זמנים. אני מעריך שהוא חוסך עד 30% מזמן הפיתוח. למתכנתים יותר מנוסים הוא יחסוך פחות זמן, אולי 15%, אבל גם זה הרבה.

"אפשר לאמן את הכלי על מאגר הקוד של החברה ואז ה-AI לומדת אותנו טוב יותר. השימוש בכלי מיישר את סגנון הכתיבה של כל המפתחים. ברבים מהמקרים, הכלי הוא למעשה מעין תחליף לחיפוש בגוגל, הוא מציע את מה שאפשר למצוא בגוגל אבל בצורה מהירה וחכמה ומבצע את החיפוש במקום המפתח.

"אין חשש שהכלי יחליף את המתכנתים, הוא פשוט חוסך בזמן ומאפשר לעשות דברים נוספים".

כמה אפשר לסמוך על התוצאה: "צריך לדעת מה עושים ולאיזו תוצאה אנחנו מצפים, ולאשר את הקוד שהוא יצר".

"אני עושה את מחקר השוק והכלי עושה את הצלבת החומרים"

מיכה דומאן, מנהל פרודקט מרקטינג ב-Incredibuild
ההאק: סיוע במחקרי שוק
הכלי: ChatGPT

"כשאני עושה מחקר שוק או חוקר תחום חדש אני תמיד אוסף הרבה מאוד אינפורמציה ומסדר אותה בטבלה. כיום אני מכניס את הטבלה הזו ל-Chat GPT והוא עוזר לי לעשות השוואות והצלבות בחומרים, לבדוק למשל אם יש חזרות בשימוש במוצרים או בסיווגים. אני עושה את מחקר השוק והוא עוזר לי לארגן את האינפורמציה וחוסך לי את הצורך לעבור על כמויות גדולות של מידע בכל בדיקה.

מיכה דומאן, Incredibuild (צילום: Incredibuild)
מיכה דומאן, Incredibuild. "הכלי יודע להשאיר אותי בקונטקסט של החיפוש"|צילום: Incredibuild

לדברי דומאן, השימוש ב-ChatGPT חוסך לו שעות עבודה מרובות: "לכלים טכנולוגיים יש ערך בייעול העבודה וזה גם מה שהחברה שלנו עוסקת בו, ניהול תהליכי עבודת הפיתוח. הכלי הזה נכנס לשוק בדיוק בתזמון שבו כל החברות מחפשות איך להתייעל ולהיות אפקטיביות יותר.

"זה כלי שיכול להחליף את גוגל ויש מקומות שבהם הוא מנצח. בגוגל עושים חיפוש ועוברים מלינק ללינק וגוגל לא מבין את הנושא שהמשתמש עוסק בו. ChatGPT מבין שאני עוסק בתחום מסוים. למשל, אם אני חוקר מונח כמו טלמטיקס, שבתעשיית הרכב מתייחס לאיסוף אינפורמציה מהרכב אבל קיים גם בתחומים נוספים - Chat GPT יודע להשאיר אותי בקונטקסט של תעשיית הרכב. הוא מבין את הרלוונטיות וזה חלק מהעוצמה שלו. אפשר גם לבקש ממנו לבצע את המשימה כמישהו שעובד בתעשיית הרכב, או בתעשיית הדבאופס, או כאיש קראייטיב".

כמה אפשר לסמוך על התוצאה: "הבינה המלאכותית נותנת לי כמה אופציות של תשובות ואני מסתכל אם הן הגיוניות, ומכוון אותה עם דגשים לאיזה נתונים צריך להשתמש יותר. אני כל הזמן לומד איך לדייק אותו".

"רציתי להיות ביותר יותר מקומות בפחות זמן, וזה עוזר לי"

שחר פולק, Head of Engineering בחברת Imagine AI
ההאק: סיכום יומי של התכתובת בערוצי הסלאק
הכלי: theGist

"התפקיד שלי רוחבי ואני צריך לדעת מה קורה במחלקות רבות בכל רגע נתון. אני משתמש ב-theGist כדי לקבל סיכומים יומיים לערוצי סלאק שהגדרתי עבורו. בכל בוקר אני מקבל סיכום מנהלים עם הדברים הכי חשובים שקרו בקבוצה ביום הקודם. אני מעריך שזה חוסך לי כ-30-40 דקות ביום.

שחר פולק, Head of Engineering בחברת Imagine AI (צילום: אלדד צלמים)
שחר פולק, Imagine AI. "חוסך לי 30-40 דקות ביום"|צילום: אלדד צלמים

"כל ערוצי הסלאק האלו הם כמו קבוצות ווטסאפ: יש בדיחות, אימוג'יז, תגובות ודברים שאני לא רוצה או צריך להתייחס להם. אם יש משהו באמת דחוף בזמן אמת, פונים אלי ישירות.

"בנוסף, יש לנו ערוץ סלאק שכל עובד בחברה יכול להציף בו רעיונות לשיפור המוצר. יש ימים שמופיעים שם עשרות רעיונות וחלקם דומים - theGist יודע לסכם אותם ולחבר אותם לרעיון אחד.

"יש לנו גם ערוץ של חווית לקוח (CX) ויכול להיות שנפתחו שם 100 פניות מלקוחות ביום, חלקן נפתרו וחלקן נשארו פתוחות. הג'יסט עובר על 100-200 הודעות ומציף לי את ארבע ההודעות הכי חשובות שמצריכות התייחסות שלי".

כמה אפשר לסמוך על התוצאה: "אני בטוח שיש פספסוסים כמו שאדם עשוי לפספס, אבל אני לא יכול להיות ב-100% מהמקומות 100% מהזמן. אז 80% מהמקומות ו-80% מהזמן זה מספיק לי. אני רציתי להיות ביותר מקומות בפחות זמן וזה עוזר לי".

"הוא ממיר עבורנו את הקוד ומוסיף הערות הסבר מילוליות"

אבידן אברהם, Security Research Manager ב-Cato Networks
ההאק: מחקר והמרת קוד בין שפות שונות
הכלי: ChatGPT

"התחלנו להתנסות ב-ChatGPT לפני חודשיים ובחודש האחרון התחלנו לבחון אין מבצעים איתו משימות יומיומיות. נעזרנו בו למשל לביצוע המחקר שאנחנו עושים לפני פיתוח פיצ'ר חדש. בדרך כלל אנחנו עושים את המחקר בגוגל ובעיקר במאגר המידע למפתחים סטאק אוברפלואו (Stack Overflow). אנחנו מחפשים רפרנסים לפיצ'רים דומים כדי לא להתחיל מאפס, ועכשיו מתחילים את המחקר ב-ChatGPT וחוסכים את הביקור בגוגל ובסטאק אוברפלואו.

אבידן אברהם, Cato Networks (צילום: שלומי יוסף)
אבידן אברהם, Cato Networks. "משימה שהתקצרה מכמה שעות עבודה ל-10 דקות"|צילום: שלומי יוסף

"שימוש אחר הוא המרת קוד, דבר מאד נפוץ בממשק אצלנו בין קבוצות שונות בחברה. היינו עושים את ההמרה באופן ידני ועכשיו אנחנו מפעילים את Chat GPT לטובת משימה כזו. הוא מתרגם את הקוד ומוסיף הערות מילוליות שמסבירות את הקוד. זו משימה שהתקצרה מכמה שעות עבודה ל-10 דקות, וזה מאפשר לנו להתעסק יותר בעיקר ופחות בעבודה הסיזיפית".

"שימוש אחר הוא למחקר וקריאה של מאמרים אקדמיים. במאמרים כאלה נהוג לכתוב קוד בצורה מאוד מילולית, כמו נוסחה. ChatGPT יודע לקחת נוסחאות ממאמרים אקדמיים ולתרגם אותם לקוד שאדם יכול לקרוא ולהבין. זה גיים צ'יינג'ר במהירות שבה אני יכול להבין את הכתוב".

כמה אפשר לסמוך על התוצאה: "ברור שצריך לבצע בקרה ואנחנו לא משתמשים בקוד כמו שקיבלנו אותו מ- ChatGPT, אבל זה בסיס שנותן קיצור דרך משמעותי".

"כותבים תוכן פעם אחת ומקבלים הרבה גרסאות שונות שלו"

אורלי קוז'וקרו אלפסי, מנהלת מיתוג מעסיק בסטורמייבן
ההאק: כתיבה ועריכת תוכן
הכלי: Wordtune

"כדי ליצור מותג משמעותי צריך ליצור תוכן שגורם לאנשים לרצות לקרוא ולשתף. התוכן הוא התעסקות יומיומית של כתיבת בלוגים, תמלול וובינרים ופודקאסטים, כתיבה וקידום של פוסטים בלינקדאין אינספור פעמים. יצירת תוכן נשמעת משימה קלה, אבל זו משימה קשה.

אורלי קוז'וקרו אלפסי, סטורמביין (צילום: איילת אדר)
אורלי קוז'וקרו אלפסי, סטורמביין. "יצירת תוכן זו משימה קשה"|צילום: איילת אדר

"במחלקת השיווק אנחנו משתמשים ב-Wordtune לכתיבה ועריכה של טקסטים. הוא משמש אותנו בעיקר למטרות של שימוש חוזר (repurposing): כותבים את התוכן פעם אחת ואז יוצרים לה גרסאות ונגזרות שרצות במשך חודשים ושנים.

"למשל אני כותבת פוסט בלינקדאין כדי לגייס עובדים חדשים. במקום לשבור את הראש כל שבוע-שבועיים על פוסט כזה אני לוקחת פוסט קיים, מזינה אותו ל-Wordtune והוא מייצר לי הרבה גרסאות שלו. אני יכולה גם לדייק אותו לטון יותר רשמי או אגבי (casual). אני בוחרת את אופי הפוסט והאורך, והכלי מספק לי תוצאות פנומנליות.

"אני מעריכה שזה חוסך לי כמה שעות בשבוע ולעורך התוכן עוד כמה שעות. וזה חוסך לא רק את זמן כתיבת התוכן אלא גם את זמן ההמתנה לו".

כמה אפשר לסמוך על התוצאה: "בהתחלה בדקתי יותר והיום אני כבר לא עושה הרבה בדיקות, כי ראינו שהתוצאות מעולות. התחלתי לסמוך על הכלי מאוד וכבר אין לי כמעט שלבים של תיקונים והערות".