לאחר שעה סוערת עם חסימות כבישים ומאות משתתפים, הפגנת ההייטקיסטים מתפזרת כעת - כפי שהוצהר מראש על ידי מארגניה. קודם לכן, נחסם רחוב קפלן בתל-אביב לתנועה בעקבות "שביתת אזהרה" כפי שהוגדרה, במחאה על המהלכים הצפויים של הממשלה. העובדים נשאו שלטים ובהם נכתב בין היתר: "לא להפיכה המשטרית" ו"אין דמוקרטיה - אין הייטק". המחאה, שהחלה בנשיאת שלטים באיזור מתחם שרונה, גלשה מהר מאוד לכביש קפלן המרכזי, ובמקום נוצרו אף עימותים עם נהגים שאילצו את המשטרה להתערב.
במקביל אלפי עובדי הייטק הפגינו בסמוך למוקדי התעסוקה בהרצליה, בנתניה, ברחובות, ברעננה, בהוד השרון ועוד.
יוסי תאגורי, מנכ"ל מרכז הפיתוח של ZipRecruiter בישראל, שנכח בהפגנה אמר: "באנו להתחיל תנועה של שינוי כי הגענו לנקודת רתיחה שמי שנמצא בשלטון מתנהג בצורה דורסנית במטרה לשלוט בחיים שלנו מההתחלה ועד הסוף. כל ההכנסות של המדינה מההייטק מגיעות למרות המדינה ולא בזכותה, והדבר הזה הרסני. אם יצרו את צעדינו ויערבו שיקולי דת בהחלטות מדינה, כל האנשים המדהימים האלו ימצאו דרך הרבה יותר פשוטה לחיות לפי הערכים שלהם רק לא במדינה שלנו, במקום אחר".
עידו ויזנברג, יזם ומנכ"ל וויאנטיס, הוסיף: "נתנו חופש לעובדים לבוא או לא לבוא ורובם החליטו שחשוב להגיע. אני לא יודע מה הדעות הפוליטיות של כל העובדים אבל זה לא מאבק של שמאל או ימין אלא מאבק לחיות במדינה דמוקרטית עם זכויות לכולם, גם למיעוטים השונים. זה המעט שאנחנו עובדי ההייטק יכול לעשות נגד ההפיכה השלטונית".
שי אנגלברג, ממובילי מחאת ההייטקסטים: "לא סתם קרנות הון סיכון מביעות דאגה ממה שקורה כאן. זה לא מקרה שבכירים בכלכלה מביעים דאגה אמיתית מהכיוון אליו ישראל הולכת. ההייטקיסטים יוצאים היום להפגין כי זו אזעקת אמת - הדמוקרטיה הישראלית בסכנה ואנחנו נמצאים כאן כדי לומר לממשלה - עד כאן, לא ניתן לכם להרוס את הדמוקרטיה הישראלית".
לדברי ינון קוסטיקה, מייסד שותף בחברת Wiz, "הדמוקרטיה שלנו בסכנה, ואם הדמוקרטיה בסכנה – הכלכלה בסכנה. אנחנו כאן כי אכפת לנו, כי זהו מאבק על הצביון שלנו כמדינה דמוקרטית, על היכולת שלנו לקיים ולהגן על זכויותינו כאזרחים וכעסקים. והדאגה ברורה: האמון הזה של המשקיעים הזרים יכול בקלות רבה להתפוגג בגלל חקיקה אחת מאוד גרועה".
לדברי דניאל נוני, בודק תוכנה בחברת לומן, "בערך 15% מהחברה הגיעו להפגנה ואלו שלא הגיעו זה לא בגלל שהם מתנגדים לה. המוטיבציה שלי להיות זה פה זה להיות עוד ראש בתוך התנועה הזו. יש דברים שהם לא מתאימים וצריך להתנגד להם. לדעתי לצאת ולצעוק לא יפריע לאף אחד. לא יהיה לפוליטיקאים לא נעים פתאום בגלל ההפגנה. אבל חשוב להראות תמיכה שתוביל לתנועה שבתקווה תוביל למעשים".
בשבוע שעבר הודיעו שורה של בכירים בהייטק על כוונתם להצטרף להפגנות הענק בשבת והוסיפו שהם מתכוונים לגייס כסף על מנת לממן את המאבק בחקיקה המתגבשת של השר יריב לוין. בנוסף, לפני כחודש חתמו עשרות מנהלים ומשקיעות מוכרים בהייטק הישראלי על מכתב פומבי שהופנה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בו הם מתריעים בפניו שהצעדים הצפויים של ממשלתו עלולים להשפיע לרעה על ההייטק הישראלי.
החותמים קראו לראש הממשלה "לעצור את כדור השלג" ו"לשמור על הסטטוס קוו בין כל חלקי החברה הישראלית".