עבודה מהבית חוסכת זמן נסיעה של שעה ו-12 דקות לעובד בממוצע ליום. כך עולה ממחקר גלובלי של הסדרי עבודה שערכה הלשכה הלאומית למחקרים כלכליים (NBER) במסצ'וסטס.
עוד נמצא כי זמן הנסיעות של עובדים משכילים בעלי תואר היה כעשר דקות ארוך יותר מעובדים עם השכלה תיכונית בלבד - אם כי ככל שעובדים משכילים יותר ומרוויחים יותר, כך באופן טבעי הם גם עובדים יותר מהבית.
החוקרים גילו כי הזמן הפנוי חזר בחלקו הגדול למעסיקים: עובדים דיווחו שהם משתמשים ב-40% מהזמן שהתפנה להם לעבודה; 34% ממנו הוקדש לפעילויות פנאי ו-11% מהזמן הופנה למשימות טיפול באחרים (caregiving) כמו הורות, טיפול בהורים וכו'.
החוקרים מצאו כי הזמן הפנוי חזר בחלקו הגדול למעסיקים: עובדים דיווחו שהם משתמשים ב-40% מהזמן שהתפנה להם לעבודה; 34% ממנו הוקדש לפעילויות פנאי ו-11% מהזמן הופנה למשימות טיפול באחרים
כצפוי ישנם פערים בהקצאת הזמן לטיפול באחרים בין אנשים ללא ילדים והורים ובין נשים וגברים. נשים עם ילדים עד גיל 14 הקדישו 11.4 דקות יותר לטיפול באחרים מאשר נשים ללא ילדים, וגברים עם ילדים הקדישו בממוצע 9 דקות נוספות ביום לטיפול בילדים. גברים מקצים את רוב הזמן שנחסך מהנסיעות בעיקר לעבודה ומקצים יותר זמן לפנאי מאשר נשים.
חיסכון עצום של שעה בשבוע
כשמכניסים למשוואה מודלים שונים של עבודה - כולל כאלה שמעולם לא עבדו מהבית, הרי שהאפשרות של עבודה מהבית חסכה בשנים 2021 ו-2022 כשעתיים בממוצע בשבוע לעובד. בשנה הקרובה, לאור מגמת החזרה למשרדים, היא צפויה לחסוך רק כשעה בשבוע - שוב, כשמכניסים לחישוב את כלל העובדים. הפערים נובעים משינויים במדיניות העבודה מהבית אחרי הקורונה, וככל שמגיעים יותר למשרד - כך מתבזבז יותר זמן על נסיעות.
זמן הנסיעה הממוצע נע בין 51 דקות בסרביה, 54 דקות בפולין ו-55 דקות בארצות הברית בטווח הנמוך של הסקאלה ועלה ל-99 דקות בהודו, 100 ביפן ו-102 בסין בטווח הגבוה
כלומר, בזמן תשאול הסקר עלה שגברים ונשים עבדו בממוצע 1.7 ימים מהבית ומכאן חישבו החוקרים, שהעבודה מהבית חסכה כשעתיים בממוצע לכל עובד. גם לאחר שהשעתיים האלה יורדות לשעה, מדובר על 2% משבוע עבודה מלא של 46 שעות. מכאן גם אפשר לתמחר את השווי הכלכלי של הזמן שהתפנה – כ-2.2% מהשכר של העובד. "מדובר בחיסכון גדול, במיוחד שמכפילים אותו במאות מיליוני עובדים ברחבי העולם", מציינים החוקרים.
זמן היוממות הממוצע נע 51 דקות בסרביה, 54 דקות בפולין ו-55 דקות בארצות הברית בטווח הנמוך של הסקאלה ועלה ל-99 דקות בהודו, 100 ביפן ו-102 בסין בטווח הגבוה. ב-23 מתוך 27 מדינות שהשתתפו בסקר זמן ההגעה לעבודה עלה על שעה. ישראל לא השתתפה בסקר.
הלשכה הלאומית למחקר כלכלי היא ארגון פרטי שלא למטרות רווח לחקר ואנליזה של נושאים כלכליים, שחברים בה כלכלנים מובילים וזוכי פרס נובל כמו ג'נט יילן, בן ברננקי, דארן אסמוגלו וג'וזף שטיגליץ.