זה קרה מעט באיחור, אבל בנטפליקס הפנימו את השינויים בתחום הסטרימינג. הדוחות שפורסמו השבוע מעידים על חברה שמכוונת לרווחיות, גם אם המהלכים שיובילו אותה לשם עשויים לעצבן את המנויים שלה. מה שמעיד על כך בראש ובראשונה הוא המהלך של החברה לביטול המסלול המוזל, נטול הפרסומות, בארה"ב ובריטניה.
אחרי שנים שהמוטו הלא כתוב של החברה היה "בלי פרסומות, לנצח", עכשיו היא מהמרת בגדול על המסלול הזה. במקביל, האכיפה נגד שיתוף סיסמאות מראה גם היא את אותותיה החיוביים בשורה התחתונה. שני הצעדים הללו אמנם היו מתוכננים מראש, אבל לנטפליקס כנראה קל יותר להוציא אותם לפועל דווקא עכשיו, בגלל השביתות בהוליווד. התסריטאים שובתים כמעט שלושה חודשים, ולפני כשבוע הצטרפו אליהם השחקניות והתעשייה משותקת לגמרי. בארה"ב לפחות.
להבדיל מהמתחרות שלה, נטפליקס כבר מחזיקה בפעילות גלובלית מסועפת ופורה שמזינה את פלטפורמת הסטרימינג שלה בתוכן חדש. בנוסף לכך, נטפליקס גם הרגילה את הצופים שלה לתוכן בינלאומי, בניגוד לדיסני למשל שהתוכן הגלובלי שלה מיועד בעיקר לחדירה לשווקים מקומיים ומשודר באופן מוגבל בשאר העולם; או ל-HBOMax שלמרות החיבה שלה לקאסט בריטי, שומרת על נאמנות למדינת המוצא.
הירידות החדות במניה היום משקפות אמנם חשש של השוק, אבל לנטפליקס יש את התחמושת לשרוד שביתה ארוכה ואולי זו גם הסיבה שלמרות שהיא אחראית לפרקטיקות שהובילו לשביתות הנוכחיות, ראשיה אינם מתבטאים בינתיים בנושא
הירידות החדות במניה היום, קרוב ל-9%, משקפות אמנם חשש של השוק, אבל לנטפליקס יש את התחמושת לשרוד שביתה ארוכה ואולי זו גם הסיבה שלמרות שהיא אחראית לפרקטיקות שהובילו לשביתות הנוכחיות, ראשיה אינם מתבטאים בינתיים בנושא. להבדיל ממנכ"ל דיסני, בוב איגר, שעשה את הטעות הקרדינלית והפך לנער הפוסטר של תאוות הבצע של האולפנים.
איגר אמר לפני כשבוע שהשובתים "לא ריאלים בדרישות שלהם" ואלה מיהרו להזכיר לו בתשובה שהוא מרוויח היום פי 400 מהעובד עם השכר הכי נמוך בדיסני, עם שכר שנתי שעשוי להגיע ל-31 מיליון דולר, בהתאם לביצועים.
נטפליקס היא הראשונה לדווח על התוצאות שלה באופן מסורתי ובשבועות הקרובים נראה מה קרה אצל המתחרות. השביתות אמנם לא באו לידי ביטוי במספרים של הרבעון שהסתיים ביוני, אבל כל עוד הן נמשכות - וכרגע נראה שהפערים גדולים ושלא יימצא פתרון מהיר - הן בהחלט ישפיעו על התחזיות של החברות לרבעון הבא.
יכול מאוד להיות שזה יהיה הקש שיביא לקונסולידציה דרושה בשוק הסטרימינג ושחלק מהשירותים, שגם כך מקרטעים, לא ישרדו שביתה ארוכה. האם אלה יהיו החברות הקטנות שיקרסו או שנחזה בסופה של אחת הענקיות? אולי אפילו נראה את אפל קונה את דיסני, עסקה שכתבי טכנולוגיה אוהבים לשלוף מחדש כל כמה חודשים.