כנס הביטקוין שנערך בסופ"ש האחרון במיאמי נפתח במיצג מעורר תהיות. "ברוכים הבאים לעתיד הפיננסים", אמר ראש העיר מיאמי, פרנסיס סוארז, והציג לעולם העתק עדכני של פסל השור המפורסם שמעטר את וול סטריט, כסמל למעבר של ההון החדש למיאמי. מבקרים חדי עין שמו לב להבדל משמעותי אחד, מעט NSFW, בין שני השוורים: לשור העדכני של המאה ה-21, שמחירו מוערך בלמעלה מרבע מיליון דולר והוא מתנשא לגובה של למעלה מ-3 מטרים ושוקל כ-1,360 ק"ג, ובכן, אין את החלקים הקריטיים שהופכים שור לשור.
אפילו האמן, פיוריו טדשי, שעיצב לשור צמד "אשכים עצומים" – כך אמר באכזבה למגזין פורבס – לא הבין לאן הם נעלמו. הוא הוסיף שהוא "הצטער לראות שהתאגיד המממן הוריד אותם". מרקו קרוצ'יו, סגן הנשיא של התאגיד המממן, TradeStation, הסביר למגזין כי "לשגשוג או להון לא צריר להיות מגדר". כך או אחרת, השור המסורס של הביטקוין יעבור למשכנו הסופי והצנוע בקמפוס וולפסון שבמכללת מיאמי דייד בימים הקרובים.
אבל לשמחתו של מושל מיאמי, הכנס בכל זאת סיפק כותרות קצת יותר סטנדרטיות. למשל פיטר ת'יל, מהמשקיעים הראשונים של פייסבוק ומי שהקים את פלנטיר (חברת הסייבר שנתונה לביקורת משום שהמידע שהיא אוספת משמש לעתים ממשלות למעקב אחר אזרחים), דיבר בכנס בחריפות ויצא נגד האליטות של האליטות של הממסד הפיננסי, שלדעתו מונעות מהשוק להתפתח.
פיטר ת'יל הוא מהמשקיעים הפרוגרסיביים בתחום הטכנולוגיה ותומך נלהב של קריפטו כבר שנים, ואחזקות הביטקוין שלו מוערכות במאות מיליוני דולרים. בין היתר הוא מושקע במטבע Ripple. טענתו כלפי הבנקאים אותם תקף היא שהם בכוונה מונעים את הטמעת הטכנולוגיה ומהווים חסם עקבי לחדירת השוק של הקריפטו בכלל וביטקוין, ספינת הדגל של המטבעות הקריפטוגרפיים, בפרט.
באופן ספציפי ת'יל נכנס חזיתית בג'יימי דימון, מנכ"ל ג'יי.פי. מורגן, הבנק הגדול בארה"ב ובלארי פינק, מייסד ומנכ"ל בלקרוק שמנהלת נכסים בהיקף של 10 טריליון דולר. הוא טען שהם "אויבי הביטקוין", יחד עם וורן באפט, מייסד ויו"ר ברקשייר הת'וואיי, חברת האחזקות הגדולה בארה"ב המכונה "האורקל מאומהה". שלושתם קיבלו את הכינוי "צוררים גריאטריים". באפט חטף את מלוא חמתו של ת'יל שכינה אותו "הסבא הסוציופת מאומהה והאויב מספר אחת של ביטקוין". בהמשך החזיק תמונה של באפט שעליה הודפסו המילים "רעל עכברים", כרפרנט לאיך שבאפט כינה את הביטקוין. הקהל פחות התחבר ושרק בוז למשקיע השנוי במחלוקת.
Here I fixed the Miami @TheBitcoinConf Bull for you guys. #Bitcoin2022 #bitcoinmiami2022 #bitcoin #testicles #bitcoinbull pic.twitter.com/F59w5tiv9o
— yellowsubtab (@yellowsubtab) April 8, 2022
ת'יל המשיך וטען כי הבלוקצ'יין והביטקוין הם תגובה של הימין השמרני לתרבות ה-Woke, כחלק מאג'נדה שלו לצבור מעמד של "ממליך מלכים" במפלגה הרפובליקנית. פרשנים בארה"ב טוענים כי "המופע" של ת'יל מיועד לקהל הבוחרים הרפובליקני, אחרי שת'יל היה מתומכיו הראשונים של הנשיא דונלד טראמפ ורצונו להיות בעל השפעה במפלגה גם בעתיד.
הקריפטו נכנס למיינסטרים
המשקיעה השנייה שסיפקה כותרות נאות היא קת'י ווד, מי שייסדה את קרנות הטכנולוגיה ARK. אף שתשואותיה איומות בשנה האחרונה, היא עדיין נחשבת לאחת המשקיעות המערכות בוול סטריט בעשור האחרון. ווד האשימה את הבנקים בעולם שהם מאוימים על ידי שוק הקריפטו והבלוקצ'יין. "לבנקים יש בעיה גדולה. הם מאבדים טאלנטים לקריפטו והם צריכים להעלות משכורות כדי למשוך טאלנטים. הם מאבדים ביזנס ל-DeFi (מערכות פיננסיות מבוזרות, א"ל), כששוק ההלוואות והחסכונות עובר לשם עכשיו", אמרה ווד בשולי הכנס ל-CNBC.
קת'י ווד: "לבנקים יש בעיה גדולה. הם מאבדים טאלנטים לקריפטו והם צריכים להעלות משכורות כדי למשוך טאלנטים. הם מאבדים ביזנס ל-DeFi, כששוק ההלוואות והחסכונות עובר לשם עכשיו"
ווד שמשקיעה בפלטפורמות קריפטו רבות, בהן הבורסה קוינבייס, וקרנות ARK שלה היו הראשונות להשקיע בביטקוין כבר ב-2015, צופה שהביטקוין יגיע למחיר של מיליון דולר ב-2030. לדבריה בכנס, ההיפתחות של הרגולטורים, ובמיוחד של שרת האוצר, ג'נט ילן, לנושא היא "180 מעלות ממה שהיה רק לפני שנה"."אני זוכרת שנשאלתי לפני שנה ואמרתי שנראה שילן לא למדה את הקלאס החדש של הנכסים הקריפטוגרפיים - אבל נראה שהיא השלימה פערים", הוסיפה ווד, בהתייחס להאצת הרגולציה שעליה הצהירו ילן והנשיא ביידן אחרי תחילת הלחימה באוקראינה.
גם ווד מגיעה באופן טבעי מהפוזיציה. המשקיעה, השנויה במחלוקת בדרכה עקב העובדה שהיא שמה את כל הביצים בסל הטכנולוגיה, חזתה באוקטובר האחרון כי "השוק השורי בוול סטריט יכול להימשך עד 2038". כולנו יודעים איפה השוק היום.
“New York is the former financial center… I give you the Miami bull!”
— Bruce Fenton (@brucefenton) April 6, 2022
- Mayor Suarez #Bitcoin #Bitcoin2022 pic.twitter.com/i70kr2XFSg
המסר הבולט ביותר של הכנס במיאמי, ומהנאומים של ת'יל ו-ווד: הקריפטו נכנס למיינסטרים. רואים זאת עם התגברות הרגולציה והעמקת הרגולציה במערב, כמו גם העובדה שהביטקוין שומר על יציבות יחסית בחודש האחרון, על אף השינויים הכלכליים הטקטוניים. כמו הנאסד"ק, מחיר הביטקוין הגיע לתחתית של 37,735 ב-14 במרץ ובשבועיים שלאחר מכן טיפס ל-47,968 דולר. מאז ירד 11% ל-42,656 דולר. שוב, ביחס לסך הכל, מדובר ביציבות מפתיעה של מטבע הבלוקצ'יין לעומת הוולטיליות המשמעותית שלו בשנים עברו.