מאי הסתיים כחודש הגרוע ביותר עבור שוק הקריפטו מאז שקרסה בורסת הקריפטו FTX בנובמבר האחרון.
ביטקוין, מטבע הקריפטו הראשון והגדול בשוויו בשוק, השלים בחודש החולף ירידה של 6% במחירו הדולרי הממוצע, לפי נתוני אתר CoinMarketCap. נכון להיום, נסחר הביטקוין (סימול: BTC) בבורסות הקריפטו במחיר ממוצע של 26,844 דולר, המשקף למטבע שווי שוק של 520.5 מיליארד דולר, 46% משוויו של כלל שוק הקריפטו, המונה כיום יותר מ-25 אלף סוגי מטבעות דיגיטליים.
לא צריך עדיין לרחם על המשקיעים: מחיר הביטקוין זינק ב-84% מתחילת השנה ועד אמצע אפריל, וחצה לתקופה קצרה את רף ה-31 אלף דולר, אבל מאז השיא שלו באפריל ירד בכ-13%. נכון לעכשיו, מחירו הממוצע של ביטקוין גבוה ב-61% משהיה בתחילת 2023.
גם היקפי המסחר בקריפטו הצטמצמו, לרמתם הנמוכה ביותר מאז אוקטובר 2020, פחות מ-424 מיליארד דולר בחודש, לפי נתוני אתר הקריפטו The Block. במאי 2022 ובמאי 2021 נרשמו מחזורי מסחר חודשיים של 1.4 טריליון דולר ו-4.2 טריליון דולר, בהתאמה.
לא עבור כל מטבעות הקריפטו היה מאי חודש גרוע. את'ר, המטבע של פלטפורמת הבלוקצ'יין את'ריום, שהוא השני בשוק הקריפטו מבחינת שווי שוק, סיכם את החודש החולף עם עלייה קלה של 0.5% במחירו הדולרי. את'ר (סימול: ETH) נסחר כעת בבורסות הקריפטו במחיר ממוצע של 1,855 דולר, כשהוא משלים עלייה של 54% מתחילת השנה. מחירו הנוכחי משקף למטבע של את'ריום שווי שוק של כ-223 מיליארד דולר. עם זאת, בדומה לביטקוין, גם את'ר איבד מערכו כ-13% מאז אמצע אפריל, אז הגיע למחיר של יותר מ-2,100 דולר.
שני מטבעות הקריפטו "היציבים" (סטייבלקוינס) צמודי הדולר הגדולים בשוק נותרו ללא שינוי בערכם בחודש החולף, כאשר תת'ר (סימול: USDT) הוא בעל שווי שוק של כ-83 מיליארד דולר, שמציב אותו במקום השלישי בגודלו בשוק, ואילו USD Coin (סימול: USDC) בעל שווי שוק של כ-29 מיליארד דולר, במקום החמישי.
בין שני הסטייבלקוינס ניצב המטבע של בורסת הקריפטו בייננס (סימול: BNB), עם שווי שוק של כ-47 מיליארד דולר, וזהו המטבע הרביעי בגודלו בשוק. מחירו הדולרי של BNB ירד ב-9% בחודש החולף. בייננס, בורסת הקריפטו הגדולה בעולם, עברה חודש לא קל, עם תחקיר של רויטרס שחשף לכאורה אי סדרים בניהול כספי החברה, וגם שמועות על סבב פיטורים בחברה.
במקום השישי בשוק, מתחת ל-USDC, ניצב XRP, המטבע של פלטפורמת הבלוקצ'יין שפיתחה חברת ריפל. מחירו הדולרי של XRP זינק במאי ב-9%, ולכן הוא בולט לטובה מבין כל מטבעות הקריפטו הגדולים בחודש האחרון. עלייתו של XRP נתמכה בעיקר בדיווחים על התפתחויות חיוביות עבור ריפל ומנהליה במשפט הממושך שמתנהל נגדם בארה"ב, ובו תובעת אותם רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) בטענה כי מכירת XRP נחשבת למכירת נייר ערך בלתי רשום.
מטבעות דיגיטליים נוספים בין עשרת הגדולים בשוק הקריפטו, ובהם המטבעות של קרדנו, דוג'קוין, פוליגון וסולנה, איבדו 7%-9% מערכם הדולרי בחודש החולף.