גדודי עז א-דין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של החמאס, הודיעו כי יפסיקו לקבל תרומות באמצעות מטבעות קריפטו בגלל חשש למתקפות על התורמים שלהם, כך לפי דיווח ברויטרס.
אמש פרסם הארגון הודעה כי יוותר על תרומות ביטקוין - לאחר שנים שבה זו היתה דרך מקובלת ופשוטה לקבלת כסף. לדברי הארגון, ההחלטה התקבלה "מתוך דאגה לבטחונם של התורמים וכדי למנוע כל גרימת נזק". עם זאת חמאס "ימשיך לקבל תרומות לגדודים ולהתנגדות בכל האמצעים האחרים העומדים לרשותה", לשון ההודעה. ביטקוין, המטבע הנפוץ ביותר בעולם הקריפטו, שווה כיום כ-30 אלף דולר.
צה"ל לא הגיב לפנייה של רויטרס לקבלת תגובה.
לאחרונה הצליחה ישראל להחרים ארנקי קריפטו וחשבונות דיגיטליים של תורמים לחמאס, למרות האנונימיות שתרומה בביטקוין אמורה לאפשר. מוחמד אבו ג'אייב, כלכלן מעזה, אמר לרויטרס שההחלטה של החמאס מרמזת שהארגון רוצה להגן על התורמים שלו - מתוך חשש שישראל עלולה לחשוף את הזהויות שלהם או לגשת לארנקים שלהם ולהחרים את כל המטבעות הדיגיטליים שהם מחזיקים. "יש אפשרות שהם מעדיפים לחזור לשיטות גיוס הכספים המסורתיות או שהם יחפשו דרכים מתקדמות יותר", הוא הוסיף.
קובעי מדיניות ברחבי העולם הביעו דאגה לגבי השימוש בקריפטו לפעילות לא חוקית כבר מראשית הטכנולוגיה, החל מהלבנת כספים וכלה במימון פעילות טרור. מטבעות קריפטו מאפשרים העברת כספים בצורה אנונימית ולכן הם אטרקטיביים לעבריינים. ב-2020 למשל, ארצות הברית הכשילה מאמצים של הזרוע הצבאית של החמאס, אל קאעדה וארגון דאעש (המדינה האיסלמית) לגייס כספים באמצעות מטבעות קריפטו, בהיקף של שני מיליון דולר.