מספר המשרות בתעשיית הבלוקצ'יין ומטבעות הקריפטו העולמית קוצץ בשיעור של 10% ב-18 החודשים האחרונים, על פי דוח שפרסמה חברת המחקר הנורבגית K33 Research. מהדוח עולה כי נכון לסוף יוני 2023, הועסקו בתעשייה זו כ-190 אלף עובדים, לעומת כ-210 אלף עובדים בסוף 2021. כלומר, כ-20 אלף עובדי תעשיית הקריפטו בעולם איבדו את משרתם במהלך השנה וחצי החולפת.

מהדוח עולים עוד כמה נתונים מעניינים: בתעשיית הקריפטו העולמית פועלות כיום בסך הכל כ-10,000 חברות, כשהתעשייה כולה נאמדת בשווי של כ-180 מיליארד דולר. כ-60% מכלל עובדי תעשיית הקריפטו בעולם מועסקים בחברות שמתמקדות במסחר ובהשקעות. לעומתם, רק 6% מכלל העובדים בתעשייה מועסקים במגזר ה-NFT (מטבעות דיגיטליים שאינם ברי חליפין) - סקטור שהיקף המכירות בו צנח משמעותית ב-2022, לאחר שנסק לשיא ב-2021. כ-21% מעובדי התעשייה מועסקים במגזרים של פרוטוקולי בלוקצ'יין, אנליטיקה וכרייה של מטבעות קריפטו.

אנדרס הלסת, ממנהלי חברת המחקר K33, התייחס לדוח בראיון לאתר The Block ואמר כי "הרבה אנשים בתעשייה איבדו את מקום עבודתם, וחברות רבות מצליחות להחזיק מעמד בזכות סכומי המימון המשמעותיים שגייסו בתחילת 2022"

קרוב ל-30% מבין 190 אלף עובדי תעשיית הקריפטו העולמית נמצאים כיום בארה"ב, ולדברי האנליסטים של K33, "מרכז הכובד של התעשייה עובר לארה"ב". לפי הדוח, באזור אסיה ואוסטרליה נמצאים כ-35% מעובדי תעשיית הקריפטו, כאשר כ-20% מכוח העבודה האסייתי בתעשייה מרוכז בהודו. במדינות אירופה נמצאים כ-24% מעובדי התעשייה, וביניהן תופסת בריטניה את המקום הראשון, עם כ-13 אלף משרות.

אנדרס הלסת, ממנהלי חברת המחקר K33, התייחס לדוח בראיון לאתר The Block ואמר כי "הרבה אנשים בתעשייה איבדו את מקום עבודתם, וחברות רבות מצליחות להחזיק מעמד בזכות סכומי המימון המשמעותיים שגייסו בתחילת 2022". 

בניגוד לעבר, הראלי של הביטקוין - שמחירו זינק בכ-84% מתחילת השנה - כבר לא מסנוור את משקיעי ההון סיכון (VC) ברחבי העולם.

 

כפי שפורסם ב-tech12 בשבוע שעבר, קרנות ה-VC נטשו את תעשיית הבלוקצ'יין ומטבעות הקריפטו בשנה החולפת, במגמה שהחריפה במחצית הראשונה של 2023. לפי נתוני חברת המחקר RootData, השקעות ההון סיכון הגלובליות בפרויקטים בתחום הנכסים הדיגיטליים הסתכמו במחצית הראשונה של השנה ב-4.4 מיליארד דולר - צניחה של 78% בהשוואה להשקעות במחצית המקבילה ב-2022, שהסתכמו ב-20.3 מיליארד דולר.

כל חדשות הטק מחכות לכם גם בניוזלטר היומי שלנו. להרשמה >>>

ירידת השקעות ה-VC בתחום נובעת, בין השאר, מהצניחה בהיקפי המסחר בשוק הקריפטו בסוף 2022, על רקע לא מעט שערוריות בשוק, ובראשן הקריסה של בורסת הקריפטו הגדולה FTX והקריסה של פרויקט הסטייבלקוין Terra, כאשר בשני המקרים מייסדי הפרויקטים מואשמים בהונאת משקיעים. גם התרסקות של הבנקים האמריקאים שנחשבו "ידידותיים" לתעשיית הקריפטו, סיגנצ'ר בנק וסילברגייט בנק, הגבירה את הרתיעה של משקיעים מפני התחום.