חברת הקריפטו הישראלית הוותיקה Coinmama מפטרת כ-20 עובדים מתוך 50 עובדיה בישראל (40% ממצבת העובדים) במסגרת מהלך של ארגון מחדש בחברה, כך נודע ל-tech12. קוינמאמא, הרשומה בישראל כחברת ניו ביט ונצ׳רס, מספקת שירותי מכירה וקנייה של מטבעות קריפטו. החברה, שנוסדה ב-2013 על ידי נמרוד גרובר, אילן שוסטר ולורנס ניומן, פועלת ממשרדים בישראל, בסלובקיה ובאירלנד (בשתי המדינות האירופיות באמצעות חברות בנות).
בשנה שעברה נרכשה קוינמאמא על ידי חברת Wellfield Technologies, שנסחרת בבורסת TSXV בקנדה, וכך מוזגה ניו ביט ונצ׳רס לתוך החברה הציבורית. וולפילד, שאותה מוביל המנכ"ל הישראלי לוי כהן, רכשה את קוינמאמא במלואה תמורת תשלום של 3 מיליון דולר במזומן והנפקה של מניות בשווי של 35.6 מיליון דולר (כ-23 מיליון מניות וולפילד במחיר של 1.55 דולר למניה) לבעלי החברה הנרכשת. בעקבות המיזוג, גרובר וניומן מקוינמאמא עברו למלא תפקידי ניהול בכירים (SVP) בוולפילד. מניית וולפילד משקפת לחברה כיום שווי שוק של 35.8 מיליון דולר קנדי, אחרי עלייה של 28% מתחילת השנה.
מחברת וולפילד נמסר בתגובה ל-tech12: "ניו ביט ונצ׳רס (קוינמאמא) נמצאת בתהליך של הטמעת שינוי באופן הפעלת המערכות התשתיתיות שלה, כך שתוכל לספק את השירותים שנתנה עד היום וגם שירותים חדשים בצורה יותר יעילה. במסגרת זו מועמק מאוד שיתוף הפעולה עם ספקי שירותים שונים, וכן נעשה שימוש בטכנולוגיות חדשניות. כתוצאה משינויים אלה בוצע ארגון מחדש במצבת כוח האדם של החברה בישראל והוא הופחת בכ-20 עובדים".
יותר מ-3.5 מיליון משתמשים
עם רכישת קוינמאמא בשנה שעברה, דווח כי הכנסותיה של חברת הקריפטו הישראלית בשנת 2021 הסתכמו ביותר מ-130 מיליון דולר והיה לה רווח גולמי שנתי של 5.8 מיליון דולר. בדוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי של 2022, שפורסמו בסוף פברואר, דיווחה וולפילד כי לקוינמאמא יש יותר מ-3.5 מיליון משתמשים רשומים ברחבי העולם. וולפילד סיכמה את הרבעון עם הכנסות של 42.1 מיליון דולר ועם הפסד של 4.9 מיליון דולר.
וולפילד מספקת שירותים במטבעות קריפטו למשקיעים מוסדיים וכשירים באמצעות החברה הבת Wellfield Capital, וכמו כן, מחזיקה בחברת הפינטק הישראלית MoneyClip הפועלת בקנדה, ולפני כשלושה חודשים השלימה גם את רכישתה של חברת הבלוקצ׳יין Tradewind Markets. גם מייסדיה של מאניקליפ ממלאים תפקידי ניהול בכירים בוולפילד: חנן שטיינהרט משמש בתפקיד מנהל האסטרטגיה הראשי (CSO) ואחיו ישי שטיינהרט בתפקיד מנהל הטכנולוגיה הראשי (CTO).