לאחר שחזרה לרווחיות, חברת אינטל העולמית יכולה לממש את ההתחייבות שפרסמה בתחילת השנה ולפיה תחזיר את שכר העובדים לרמתו לפני קיצוצי השכר וגם תפצה אותם באופן חד פעמי, באמצעות מניות.
העובדים גם יחזרו לקבל את הבונוס השנתי, שלא ניתן במועדו הרגיל. לפי ההודעה שנמסרה לעובדים ופורסמה לראשונה בכלכליסט, כל עובד ששכרו קוצץ יחזור לקבל את השכר שקיבל לפני הקיצוצים, מה שאומר ששכרם של המנהלים הבכירים יגדל עתה ב-10% ושכר המנהלים בדרגי הביניים יגדל ב-5%.
שכרם של עובדים זוטרים (ג'וניורים) מתחת לדרגה 7 לא ישתנה, שכן הם לא נפגעו מהקיצוצים. שכרם של המנהלים הבכירים באינטל יגדל ב-15% ושכרו של המנכ"ל פט גלסינגר יגדל ב-25%.
הקיצוצים במשכורות העובדים באינטל בוצעו בחודש פברואר השנה, בניסיון למנוע פיטורים רחבים כמו בחברות אחרות, זאת אחרי שהחברה נקלעה לקשיים כלכליים. גלסינגר התחייב אז על קיצוץ של 10 מיליארד דולר בהוצאות החברה עד 2025, בין השאר באמצעות קיצוצי שכר. לאחר ההכרזה הזו החליטה החברה לשנות את המדיניות, ככל הנראה מחשש לנטישת עובדים, והכריזה כי תחזיר את השכר המקוצץ לרמתו, דבר שמתבצע כעת. במקום זה הוחלט על קיצוץ הדיבידנד שהחברה מחלקת למחזיקי המניות.
בחודש שעבר דווח כי אינטל צפויה להקים מפעל חדש בישראל, בהשקעה של כ-25 מיליארד דולר, בעקבות משא ומתן שנערך בין החברה לבין אגף התקציבים במשרד האוצר. באינטל לא אישרו את הודעת האוצר ומסרו: "כוונתנו להרחיב את יכולת הייצור שלנו בישראל מונעת מתוך המחויבות שלנו לענות על צורכי ייצור עתידיים".
הקיצוצים במשכורות העובדים באינטל בוצעו בחודש פברואר השנה, בניסיון למנוע פיטורים רחבים כמו בחברות אחרות, זאת אחרי שהחברה נקלעה לקשיים כלכליים
לפי ההערכות, באינטל לא רוצים להפגין תמיכה בממשלת ישראל במצב שבו יש חילוקי דעות בין הממשל האמריקאי לבין ממשלת ישראל לגבי המהפכה החוקתית.
אינטל היא המעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי עם 12 אלף עובדים. במהלך 2022 ותחילת 2023 היא ביטלה את תוכניתה להקים קמפוס חודש בחיפה, הקפיאה את גיוסי כוח האדם ולאחר מכן גם החליטה לפטר עשרות עובדים ולהציע לאלפי עובדים בעולם פרישה מרצון.
מאינטל נמסר בתגובה: "אינטל אינה מגיבה על עניינים פנימיים שנוגעים לעובדים".