קרן הון סיכון די חריגה מוקמת בימים אלו בישראל, או ליתר דיוק, מנסה לגייס הון, אתגר לא קל תמיד לקרן ראשונה ובוודאי בתנאי השוק הנוכחיים. לקרן קוראים Dual Impact והיא קרן מתמחה, שתתמקד בטכנולוגיות דואליות. הכוונה: טכנולוגיות שיכול להיות להן יישום גם אזרחי וגם צבאי. יש לא מעט סטארטאפים כאלו כמו למשל פתרונות מעולם הקוונטום, ראיית מכונה, כריית מידע וכדומה.
מי שמגייס את הקרן הוא אהוד חי, שהיה במשך שנים ארוכות שותף בקרן וינטג' ולפני כן כיהן באלווריון, ECI ועוד. אבל הקרן מוקמת תחת המטרייה של בית ההשקעות אלטשולר שחם. בין המשקיעים בקרן יהיו גם רן שחם וגילעד אלטשולר, המנכ"לים המשותפים של בית ההשקעות, אבל הקרן מגייסת עוד משקיעים חיצוניים. בכל אופן, כל השותפים המוגבלים בקרן יהיו משקיעים כשירים וכספי עמיתים לא מעורבים בסיפור.
דואל אימפקט רוצה לגייס 80 מיליון דולר בסך הכל, ומכוונת לסגירה ראשונה של כ-20 מיליון דולר, אך תהליך הגיוס נמשך כבר כשנה, ואין כל ודאות שיושלם. ראשית, לקרנות הון סיכון חדשות קשה תמיד לגייס. שנית, תנאי השוק קשים והסנטימנט כלפי הזנק שלילי מאוד כרגע. שלישית, אלטשולר שחם סובלת כעת מבעיית תשואות ונטישת לקוחות בעולמות הליבה בהם היא פועלת.
עוד אספקט ייחודי בדואל אימפקט הוא שהקרן, עוד לפני שהוקמה, כבר חתמה על הסכם שותפות עם מפא"ת - המינהל למחקר ופיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות במשרד הביטחון, או בקיצור הגוף שאחראי על החדשנות הצבאית-ביטחונית בישראל. למפא"ת יש מספר תוכניות כדי להיות במגע מתמיד עם החדשנות האזרחית, ותוכנית הקרנות היא אחת מהן.
דואל אימפקט רוצה לגייס 80 מיליון דולר בסך הכל, ומכוונת לסגירה ראשונה של כ-20 מיליון דולר, אך תהליך הגיוס נמשך כבר כשנה, ואין כל ודאות שיושלם
במסגרת התוכנית, נחתם הסכם בין הצדדים והקרנות חושפות בפני מפא"ת את חברות הפורטפוליו שלהן, והיא מצידה יכולה להציע לחברות שיתוף פעולה או רכישה של הפתרון. זה מאפשר לסטארטאפ חיכוך עם ה"שטח" בשלב מוקדם ואפשרות להציג לקוח רפרנס יוקרתי. נכון לעכשיו יש 3 קרנות חתומות מול מפא"ת עבור התוכנית: קרן Awz הקנדית-ישראלית, Chartered Group היפנית של אייל אגמוני, וכאמור דואל אימפקט.
מאלטשולר שחם לא נמסרה תגובה.