ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום עם מספר אנשים מזירת הטק. הפגישות לא עסקו בשום עניין פוליטי ואף לא ברפורמה המשפטית אלא בבינה המלאכותית, פוטנציאל השינויים המשמעותי שלה בחברה ובכלכלה, איומים והזדמנויות שנגזרים ממנה וכן הלאה.
הפגישה נערכה היום בצהריים בתל-אביב ובין היתר הגיע אליה גם משקיע הפינטק (והכריש) דובי פרנסס. פרנסס לא מזוהה פוליטית אך התבטא לאחרונה נגד הצעד העסקי-מחאתי של מנכ"לית פאפאיה גלובל עינת גז, שהכריזה על הוצאת כספי החברה מישראל. פרנסס אינו מתגורר בישראל אך מבקר בה רבות. הוא לא מסר תגובה לידיעה.
איש הייטק אחר שנכח בפגישה הוא אילן טוויג, יזם וה-CTO של Navan (לשעבר טריפ-אקשנס) - יוניקורן התיירות העסקית, שהיא גם חברת פורטפוליו של פרנסס.
טוויג הסביר בחשבון הטוויטר שלו: "מוקדם יותר היום קיבלתי שאלות רבות על הפגישה שהייתה לי עם ביבי נתניהו. למי שפיספס, קורה משהו מאוד גדול סביב טכנולוגיות בינה מלאכותית החל מנובמבר 2022. זו טכנולוגיה שתשפיע על המון תחומים כמו רפואה, ביטחון, עיבוד מידע, קולנוע, ספרות ועוד. בשבועות האחרונים, ממשלות רבות בעולם החלו להיכנס לתחום הזה. ראש ממשלת ישראל ביבי נתניהו ביקש לשמוע ממני כיזם הייטק על בינה מלאכותית. כאזרח ישראלי שאכפת לו מהמדינה, נפגשתי עם ראש הממשלה ושוחחנו על הנושא. כיזם ואזרח שאכפת לו מהמדינה, אגיע לפגישה עם ראש הממשלה בתחום כ"כ חשוב. אני לא מביע שום עמדה פוליטית. אני מקווה שהקונפליקט יסתיים כמה שיותר מהר ועל הצד הטוב ביותר".
לדברי טוויג, "זו טכנולוגיה שתשפיע על המון תחומים כמו רפואה, ביטחון, עיבוד מידע, קולנוע, ספרות ועוד. בשבועות האחרונים ממשלות רבות בעולם החלו להיכנס לתחום הזה"
יש לציין שהעניין של נתניהו בבינה מלאכותית אינו חדש ולמעשה שתי ועדות AI הוקמו והגישו דוחות לממשלה בנושא - אחת בראשות פרופ' איציק בן ישראל והשנייה בראשות פרופ' ארנה ברי - ויש גם ממונה לתחום מטעם המדינה.