זעזועים פוקדים את קרן M12 - קרן ההון סיכון של מיקרוסופט. הם גוררים "אבדות" הן בבעלי תפקידים בחו"ל, וכעת מסתבר, גם בסניף הישראלי, שלו מעל ל-40 חברות פורטפוליו. מקור הזעזועים הוא שינוי אסטרטגי שהחליטה עליו מיקרוסופט במהות וייעוד הקרן. במקור, מהקמתה ב-2016 הייתה M12 קרן פיננסית-עצמאית, שנמדדת בהחזרים על ההשקעה, כמו כל קרן הון סיכון. החל מתחילת 2023, לפי תחקיר של הביזנס אינסיידר, הקרן הפכה להיות קרן תאגידית "קלאסית" שמשקיעה בתחומים שאסטרטגיים למיקרוסופט.
לפי ביזנס אינסיידר, בשנה החולפת עזבו 3 מנהלים משקיעים את הקרן בחו"ל והרביעי בדרך החוצה
מנעד התחומים הוא רחב: AI, ענן, סייבר, כלי פיתוח - אבל ההסתכלות של הקרן היא לאו דווקא על החברות הכי טובות, כאלו שיכבשו את העולם, אלא כאלו שיהיה קל לשלב במוצרי מיקרוסופט, ויתאימו לאסטרטגיה של החברה. בהתאם, גם מודל התגמול של המנהלים המשקיעים שונה ודמי ההצלחה בוטלו - המודל הנהוג בקרן הון סיכון מסורתית. לאור זאת, כותבים בביזנס אינסיידר, בשנה החולפת עזבו 3 מנהלים משקיעים את הקרן בחו"ל והרביעי בדרך החוצה.
לא העוזב היחיד
כעת מסתבר, תהליך דומה קורה גם בקרן הישראלית. בכיר העוזבים הוא מנהל הקרן בישראל ואירופה (EMEA) מוני חסיד, שנמצא בתפקיד זה מאז 2016. חסיד סירב להגיב לפנייתנו. עוד בעוזבים - עירד דור, שגויס לקרן רק במרץ 2021. עוד קודם לכן (ב-2021) עזב את הפעילות ליאור ליטבק, שכעת בקרן גלילות.
לפי נתוני הפיינדר של סטארטאפ ניישן סנטרל, סך הכל ל-M12 פורטפוליו של 46 השקעות. השקעות לדוגמה בשנים האחרונות הן בקוד אושן, Ox Securoty, קופלי, NsKnox, האנטרס, ו-Valence Security. משקיע בשוק הביע חשש שכעת חברות הפורטפוליו "מאבדות קרן" - כשחברות צריכות לגייס סבב נוסף, הן פונות קודם כל למשקיעות הקיימות, ו-M12 לא תהיה שם עבורם.
ממיקרוסופט לא נמסרה תגובה לדברים. לאחר פרסום הכתבה נמסר מדובר החברה בארה"ב, פרנק שו, כי במיקרוסופט "תומכים לחלוטין בדרך החדשה של M12 והצוות המוביל שלה".