חברת אבטחת הסייבר צ׳ק פוינט פירסמה היום את דוחותיה לרבעון הראשון של 2023. החברה מסכמת את הרבעון עם הכנסות של 566 מיליון דולר, גבוה ב-4% מההכנסות ברבעון הראשון של 2022, אבל נמוך יחסית לתחזיות האנליסטים בוול סטריט, שבהן הממוצע היה 568.8 מיליון דולר. החמצת תחזיות האנליסטים מפתיעה בהתחשב בכך שבשנתיים האחרונות הצליחו תוצאותיה הכספיות של צ׳ק פוינט להכות בכל רבעון את התחזיות, הן בהכנסות והן ברווח, לפי נתוני אתר השווקים הפיננסיים Seeking Alpha.

הרווח עלה ב-17%

בצד הרווח, צ׳ק פוינט ממשיכה להכות את תחזיות האנליסטים, כפי שעשתה בשנתיים האחרונות. הרווח הנקי בחישוב GAAP (לפי העקרונות החשבונאיים המקובלים בארה״ב) שעליו מדווחת צ׳ק פוינט הוא 1.52 דולר למניה, גבוה ב-17% מברבעון המקביל. בחישוב Non-GAAP, הרווח הנקי ברבעון הוא 1.80 דולר למניה, גבוה ב-15% מהרווח ברבעון המקביל - וגם גבוה מהתחזיות. קונצנזוס התחזיות של האנליסטים צפה כי החברה תסכם את הרבעון עם רווח של 1.74 דולר למניה בחישוב Non-GAAP.

תשלומי המנויים של אבטחה של צ׳ק פוינט הסתכמו ברבעון הראשון ב-228 מיליון דולר, צמיחה של 13% בהשוואה לרבעון המקביל. ההכנסות הנדחות של החברה הסתכמו ברבעון בכ-1.8 מיליארד דולר, גידול של 8% מהרבעון המקביל. הרווח התפעולי הרבעוני בחישוב GAAP הוא 200 מיליון דולר, 35% מכלל הכנסותיה של החברה ברבעון. הרווח הנקי (GAAP) של צ׳ק פוינט ברבעון הוא 184 מיליון דולר, לעומת 169 מיליון דולר ברבעון המקביל.

נכון ל-31 במרץ, שווי מאזני המזומנים, ניירות הערך הסחירים והפקדונות קצרי המועד של החברה מסתכמים בכ-3.6 מיליארד דולר, לעומת 3.5 מיליארד דולר בתקופה המקבילה. תזרים המזומנים מפעילות של צ׳ק פוינט הסתכם ב-386 מיליון דולר, ירידה בהשוואה ל-398 מיליון דולר בסוף הרבעון הראשון של 2022. החברה מדווחת כי במהלך הרבעון בוצעה רכישה מחדש של כ-2.6 מיליון ממניותיה בעלות כוללת של כ-325 מיליון דולר.

 

 

(מקור: Google Finance)

 

החברה, בהובלת המנכ״ל והמייסד השותף גיל שויד, מפתחת, משווקת ותומכת במגוון מוצרי תוכנה וחומרה ושירותי אבטחת מידע (IT) ומציעה ללקוחותיה פתרונות אבטחת רשת ושער, פתרונות אבטחת נתונים ונקודות קצה ופתרונות ניהול. בצ'ק פוינט, שנוסדה ב-1993, מועסקים כ-6,000 עובדים, הפרוסים במטות שלה בתל אביב ובקליפורניה, במרכזי הפיתוח שלה ובעשרות משרדים ברחבי העולם.

לדברי שויד, "ההאטה הכלכלית הביאה להארכת מחזורי מכירת המוצרים, בעוד שההכנסות החוזרות היו בריאות והגיעו לראשונה ליותר מ-80% מסך ההכנסות"

שויד מסר עם פרסום הדוחות: "אנו שמחים לדווח על תוצאות פיננסיות טובות עם צמיחה של 15% ברווח למניה NON-GAAP וצמיחה של 13% בהכנסות ממנויי אבטחה. צמיחה דו-ספרתית זו נבעה ממשפחות מוצרי CloudGuard ו-Harmony E-mail שלנו. ההאטה הכלכלית הביאה להארכת מחזורי מכירת המוצרים, בעוד שההכנסות החוזרות היו בריאות והגיעו לראשונה ליותר מ-80% מסך ההכנסות. ההכנסות שלנו מפלטפורמת Infinity צמחו ביותר מ-140% במהלך הרבעון, דבר שמדגיש את חוזקה של הפלטפורמה בתור העתיד של אבטחת סייבר. פלטפורמת Infinity מיישמת את העקרונות המהותיים העיקריים של אבטחת סייבר יעילה: אבטחה מקיפה, מאוחדת ושיתופית".

במסיבת העיתונאים שלאחר פרסום הדוחות אמר שויד: ״לאחרונה ראינו הרבה התקפות מניעת שירות (DDOS) בישראל, וזה בהחלט מדאיג״. שויד נמנע מלהתייחס לשאלות ביחס להשפעות של המצב הפוליטי בישראל על עסקי החברה, ורק אמר כי ״כמו כל אזרח, הייתי רוצה שהמצב הפוליטי בישראל יהיה שלו יותר״.

הנהלת צ'ק פוינט מאשררת את התחזית השנתית שלה, שלפיה ב-2023 יצמחו הכנסות החברה ב-4% ל-2.34-2.51 מיליארד דולר, בעוד הרווח הנקי שלה יגדל לטווח של 7.70-8.30 דולרים למניה (Non-GAAP). בתחזית שלה לרבעון השני, צופה צ'ק פוינט הכנסות רבעוניות של 570-605 מיליון דולר ורווח נקי של 1.85-1.95 דולר למניה.

שווי של 15.4 מיליארד דולר

מניית צ׳ק פוינט, שסגרה את יום המסחר האחרון במחיר של 127.36 דולר, שיקפה לחברה נכון לסוף אפריל שווי שוק של כ-15.4 מיליארד דולר, אחרי עלייה של פחות מ-1% מתחילת השנה. לאחר פרסום הדוחות היום, במהלך המסחר המוקדם בוול סטריט, נסחרת המניה בירידה של 1.8%. שווי השוק של צ׳ק פוינט מציב אותה כחברה השלישית בגודלה מבין החברות הישראליות שנסחרות בבורסות ארה״ב, כשמעליה מובילאיי וסולאראדג׳ ומתחתיה ניצבות נייס, אלביט מערכות ואמדוקס. לפני פרסום הדוחות, האנליסטים בוול סטריט העניקו למניית צ׳ק פוינט המלצה ממוצעת של ״משקל יתר״ (Overweight) עם מחיר יעד ממוצע של 138.23 דולר.

בשבוע שעבר כתב האנליסט מייק זקרדי באתר סיקינג אלפא כי ״מניות אבטחת סייבר נתפסו כמשחק בטוח יחסית למגזר הטכנולוגיה, שהוא באופן כללי בעל צמיחה גבוהה יותר אבל גם סיכון גבוה יותר״. לדבריו, קרן הסל Prime Cyber Security ETF (סימול הקרן: HACK), שמחזיקה במניות של חברות אבטחת סייבר ובהן גם צ׳ק פוינט, הניבה תשואה נמוכה בכ-7% מזו של מדד S&P 500 בשנה האחרונה, ובכך הפתיעה משקיעים רבים.

זקרדי הוסיף כי ״הביקוש לאבטחת סייבר נתפס כגדל גם כאשר המניות בתעשייה מדשדשות". מניית צ׳ק פוינט נמצאה אצלו לפני פרסום הדוחות בעמדת ״קנייה״ בהתבסס על הערכת השווי של החברה, אם כי לדבריו, גרף המניה ״חסר ברק כרגע״. עם זאת, הוא הזהיר כי ״מתחרות כמו פורטינט או פאלו אלטו נטוורקס עשויות לנגוס בנתח השוק של צ'ק פוינט, ותיתכן גם האטה במחזורי השדרוג של מוצרי צ'ק פוינט כתוצאה מסביבה מאקרו-כלכלית חלשה, שעלולה לפגוע ברווחי החברה בטווח הקרוב״.