המסחר בבורסות האמריקאיות ייפתח השבוע רק ביום שלישי, לאחר שמחר יחול בארה״ב יום הזיכרון הלאומי. עונת הדוחות בוול סטריט מתקרבת לסיומה, והשבוע צפויים להתפרסם הדוחות האחרונים לעונה זו של חברות ציבוריות גדולות שמניותיהן נכללות ב-S&P 500, מדד הבנצ׳מרק של שוק המניות האמריקאי.
במקביל, משבר תקרת החוב של הממשל האמריקאי הסתיים אמש בפתרון זמני, אחרי קיפאון ממושך במגעים בין הבית הלבן לבין הרוב הרפובליקני בקונגרס. לפי סיכום עקרוני שהושג אמש בין הנשיא ג'ו ביידן לבין יו״ר בית הנבחרים קווין מקארתי, הוחלט להשעות את מועד תקרת החוב של 31.4 טריליון דולר עד לינואר 2025, מה שיאפשר לממשל לעמוד בהתחייבויותיו הכספיות. בתמורה, הוצאות ממשלתיות שאינן ביטחוניות יוגבלו ב-2024 לרמתן הנוכחית ויגדלו ב-1% בלבד ב-2025. בשעות אלה עדיין נכתב ההסכם המלא בין הצדדים.
לפי סיכום עקרוני שהושג אמש בין הנשיא ג'ו ביידן לבין יו״ר בית הנבחרים קווין מקארתי, הוחלט להשעות את מועד תקרת החוב של 31.4 טריליון דולר עד לינואר 2025, מה שיאפשר לממשל לעמוד בהתחייבויותיו הכספיות
במגזר הטכנולוגיה, ארבע חברות ענקיות ידווחו השבוע על תוצאותיהן הרבעוניות (וארבעתן יעשו זאת בשעות שלאחר סגירת המסחר בוול סטריט): ענקית המחשוב האמריקאית HP (סימול מניה: HPQ) ביום שלישי, ענקית התוכנה סיילספורס (סימול: CRM) ביום רביעי, ענקית השבבים ברודקום (AVGO) וענקית המחשוב דל (DELL) ביום חמישי. גם חברת הסייבר האמריקאית-ישראלית סנטינל וואן (סימול: S) צפויה לפרסם את דוחותיה ביום חמישי לאחר סגירת המסחר.
לצד חברות אלה, גם ארבע חברות טכנולוגיה ישראליות ידווחו השבוע על תוצאותיהן הכספיות ברבעון הראשון - וארבעתן צפויות לעשות זאת ביום שלישי. לפני פתיחת המסחר באותו יום יתפרסמו הדוחות של חברת הטכנולוגיה הביטחונית אלביט מערכות, חברת אבטחת הסייבר אלארום טכנולוגיות (שתיהן חברות דואליות, שמניותיהן נסחרות במקביל בבורסות נאסד״ק ותל אביב), וכן B.O.S בטר אונליין סולושנס, שמספקת פתרונות RFID (שבבי זיהוי ומידע אלחוטיים) לארגונים, וחברת האד-טק תראמור אינטרנשיונל.
נוסף על חברות ישראליות אלה, עשויים להתפרסם השבוע גם הדוחות של תאת טכנולוגיות (הדואלית גם היא), שמספקת מערכות בקרת חום למטוסים, ושל חברת מדפסות התלת-ממד ננו דיימנשן (השתיים האחרונות עדיין לא הודיעו פומבית על מועד פרסום הדוחות שלהן). ננו דיימנשן נמצאת בעיצומו של מאבק שליטה בחברה הישראלית המתחרה סטרטסיס, שביום חמישי האחרון, כפי שדיווחנו ב-tech12, סיכמה על מיזוגה עם חברת דסקטופ מטאל האמריקאית בעסקת החלפת מניות בשווי של 1.8 מיליארד דולר.
בזכות AI ג'נרטיבי: אנבידיה הוסיפה לשווייה 25% בשבוע
מדדי המניות העיקריים בוול סטריט נותרו ללא שינוי משמעותי בשבוע האחרון, למעט מדד נאסד״ק שעלה ב-2.5% והשלים עלייה של 24% מתחילת השנה. מדד S&P 500 סיכם ביום שישי עלייה שבועית של 0.3%, בעוד מדד דאו ג׳ונס סיכם ירידה שבועית של 1%. בין המניות הנכללות ב-S&P 500, מגזרי מניות הטכנולוגיה ושירותי התקשורת השלימו עלייה של יותר מ-30% מתחילת השנה. שני הסקטורים האלה אחראים לכך שמדד S&P 500 נמצא בטריטוריה ״שורית״ (מונח שמשמעותו עלייה של 20% ויותר מנקודת השפל האחרונה של מדד מניות).
הביצועים הבולטים של מניות הטכנולוגיה מתחילת השנה נובעים, בין השאר, מכך שמניות אלה נראות אטרקטיביות יותר למשקיעים שמחפשים ״מציאות״ בשוק, לאחר שחוו ירידות חדות בשנה שעברה. נוסף על כך, חברות הטכנולוגיה הגדולות הפגינו חוסן רב בעונת הדוחות הנוכחית וגם החזירו ערך לבעלי מניותיהן באמצעות תוכניות לרכישה חוזרת של מניות.
בשבוע שעבר זינקה מניית ענקית השבבים אנבידיה בכ-25%, לאחר שהחברה העלתה את תחזית ההכנסות שלה הרבה מעל לציפיות האנליסטים בוול סטריט, כשהיא מצביעה על AI ג'נרטיבי כעל מנוע צמיחה עיקרי
עוד גורם שדוחף את ביצועי מגזר הטכנולוגיה מעל למגזרי מניות אחרים, הוא האימוץ הגובר והולך של כלי בינה מלאכותית ג'נרטיבית (generative AI) כמו ChatGPT או Google Bard, שנתפס כמחולל צמיחה משמעותי עבור חברות טכנולוגיה רבות. בשבוע שעבר זינקה מניית ענקית השבבים אנבידיה בכ-25%, לאחר שהחברה העלתה את תחזית ההכנסות שלה הרבה מעל לציפיות האנליסטים בוול סטריט, כשהיא מצביעה על AI ג'נרטיבי כעל מנוע צמיחה עיקרי. שווי השוק של אנבידיה עלה ביום שישי ל-938 מיליארד דולר, כשמנייתה השלימה זינוק של 167% מתחילת השנה.
בינה מלאכותית היתה מוקד עניין עיקרי בוול סטריט בחודשים האחרונים. לפי בדיקה שערכה חברת המחקר FactSet, המונח "AI" הוזכר עד כה על ידי 110 חברות שנכללות במדד S&P 500 בשיחות הוועידה שקיימו עם משקיעים לאחר פרסום דוחותיהן הרבעוניים (FactSet בדקה את כל השיחות שנערכו מ-15 במרץ ועד 25 במאי). זהו מספר שיא של חברות שמשתמשות במונח הזה בשיחות הוועידה שלאחר הדוחות.
לשם השוואה, ב-5 השנים האחרונות הוזכר המונח "AI" בממוצע רק על ידי 57 חברות בשיחות שלאחר הדוחות. מתוך 110 החברות במדד שציינו את המונח "AI" בשיחות הוועידה לרבעון הראשון, 46 חברות השתמשו במונח “generative AI”. מבין 110 החברות האלה, המגזרים הבולטים היו IT (טכנולוגיית מידע), תעשייה ושירותי תקשורת, על פי נתוני FactSet.