מהי אסטרטגיית ההשקעות של סמנכ״ל האסטרטגיה של סלברייט (Cellebrite)? בחודשיים האחרונים מכר הסמנכ״ל ליאור בן-פרץ מניות סלברייט בסכום מצטבר של 3.14 מיליון דולר, ב-23 עסקות שביצע מאז 7 ביוני. לפי שער הדולר הממוצע לתקופה זו (7 ביוני עד 10 באוגוסט), כ-3.65 שקלים לדולר, הסתכמה מכירת המניות של בן-פרץ עד כה בכ-11.5 מיליון שקל. סלברייט נסחרת בנאסד״ק לפי שווי שוק של 1.44 מיליארד דולר.
בן-פרץ בן ה-46, שעובד יותר מ-14 שנים בסלברייט, ביצע את העסקה האחרונה שלו אתמול (יום חמישי), כשמכר 32,707 מניות סלברייט בשווי כולל של כ-256 אלף דולר. החברה מפתח תקוה, שאותה מוביל מאז 2005 המנכ״ל יוסי כרמיל, מספקת פתרונות מודיעין דיגיטליים לגופי אכיפת חוק ולחברות ברחבי העולם. בן-פרץ הצטרף לסלברייט ב-2009 בתפקיד מנהל יחידת העסקים הפורנזיים (זיהוי פלילי) שלה, ובהמשך התקדם לתפקידים שונים של ניהול פיתוח עסקי ומוצרים בחברה. בפברואר 2020 מונה לתפקידו הנוכחי, סמנכ״ל האסטרטגיה של סלברייט. לפני עבודתו בסלברייט, שימש בן-פרץ מנהל פיתוח עסקי בחברת התוכנה הישראלית InfoGin, וקודם לכן שימש מנהל פרויקטים בחברת התוכנה קומברס ובחברת התקשורת פלאפון.
מלבד בן-פרץ, מכרו באחרונה שתי מנהלות בכירות בסלברייט מניות של החברה בסכומים לא קטנים. על פי דיווח של החברה מ-27 ביוני, מכרה אסנת תירוש, לשעבר סמנכ״לית משאבי אנוש ופיתוח תאגידי של סלברייט, מניות סלברייט בסכום מצטבר של כ-6.8 מיליון דולר בתוך חודשיים. תירוש סיימה את עבודתה בסלברייט בינואר 2023, ומאז משמשת סמנכ״לית משאבי אנוש (CPO) של קרן ההון סיכון aMoon. דנה גרנר, סמנכ״לית הכספים של סלברייט, מכרה ביוני מניות בסכום מצטבר של כ-720 אלף דולר.
העסקה האחרונה של בן-פרץ למכירת מניות סלברייט נעשתה בתזמון מוצלח מבחינתו. אתמול צנחה מניית סלברייט ב-7.4%, וכמעט מחקה את הזינוק שלה ב-9% מיום שלישי, שבא בעקבות הפתעה חיובית בדוחותיה הכספיים של החברה לרבעון השני ומינויו של יו״ר חדש לדירקטוריון סלברייט. החברה מינתה את תומאס הוגאן ליו״ר הדירקטוריון במקום חיים שני, ששימש יו״ר בפועל של סלברייט ויישאר חבר פעיל בדירקטוריון החברה. הוגאן שימש בתפקידו האחרון מנהל תפעול בחברת הפרייבט אקוויטי האמריקאית Vista Equity Partners, ולפני כן כיהן כיו"ר ומנכ"ל של חברת התוכנה האמריקאית Kony, סגן נשיא בכיר למכירות ושיווק ב-Hewlett Packard וסגן נשיא בכיר לתוכנה ב-HP.
צמיחה של 23%
סלברייט סיכמה את הרבעון השני עם הכנסות של 76.7 מיליון דולר, ששיקפו צמיחה של 23% מהרבעון המקביל אשתקד, ועם הפסד רבעוני של 32.3 מיליון דולר. סמנכ״לית הכספים גרנר מסרה כי הנהלת החברה העלתה את התחזית השנתית שלה להכנסות ולרווח ה-EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות). לפי התחזית המעודכנת, צפויה החברה לסכם את שנת 2023 עם הכנסות בטווח של 310-320 מיליון דולר, שישקפו צמיחה שנתית של 15%-18%; הכנסות שנתיות חוזרות (ARR) בטווח של 303-313 מיליון דולר, ורווח EBITDA מתואם שנתי בטווח של 39-44 מיליון דולר, שמשקף שיעור רווחיות של 13%-14%.
בן-פרץ בן ה-46, שעובד יותר מ-14 שנים בסלברייט, ביצע את העסקה האחרונה שלו אתמול, כשמכר 32,707 מניות סלברייט בשווי כולל של כ-256 אלף דולר
בשיחת הוועידה שקיימה סלברייט עם אנליסטים לאחר פרסום דוחות הרבעון, ציינה גרנר כי נכון לסוף יוני העסיקה החברה 966 עובדים, כך שמספר עובדיה לא השתנה ב-12 החודשים האחרונים. גרנר הזכירה כי ״המטרה של החברה ב-2023 היא לשמור על מספר העובדים הכולל ללא שינוי יחסית למספר מסוף 2022״.
בתחילת אוגוסט פורסם ב״הארץ״ כי הבולשת הפדרלית של פקיסטן (FIA) רכשה ציוד פריצה לטלפונים ניידים שיוצר על ידי סלברייט. לפי בדיקת "הארץ", הבולשת ויחידות משטרה בפקיסטן - מדינה שאין לה כל יחסים רשמיים עם ישראל - משתמשות בכלים של סלברייט לפחות מאז 2012. החברה מסרה בתגובה כי ״סלברייט לא מוכרת לפקיסטן, לא במישרין ולא בעקיפין. סלברייט מחויבת למשימתה ליצור עולם בטוח יותר תוך מתן פתרונות לגופי אכיפת חוק המאפשרים להם לפענח פשעים מהר יותר. לשם כך פיתחנו אמצעי בקרה מחמירים שיבטיחו שימוש ראוי בטכנולוגיה שלנו במסגרת חקירות שנערכות מתוקף החוק. כמובילה גלובלית ב-Digital Intelligence, הפתרונות של סלברייט מסייעים לאלפי סוכנויות אכיפת חוק להרשיע את מי שמסכנים את ביטחון הציבור, ולעשות צדק עבור קורבנות הפשע״.
מחברת סלברייט נמסר ל-tech12 בתגובה: ״סלברייט היתה במשך כמעט שני עשורים חברה פרטית ומצליחה עד להנפקתה ב-2021. לאורך השנים בכירים עם ותק בחברה צברו אקוויטי, ואך טבעי שירצו לממש חלק ממנו כאשר ביצועי החברה ממשיכים להיות מצוינים ומשקפים מומנטום חזק של סלברייט בשוק בריא שבו היא פועלת. ליאור בן-פרץ, סמנכ"ל בכיר לאסטרטגיה, עובד בחברה כבר מעל 14 שנים, סמנכ״לית הכספים דנה גרנר מעל 9 שנים. סלברייט ממשיכה להשקיע בצמיחה של החברה על בסיס פיננסי איתן, עם הנהלה מכהנת צופה פני עתיד, שמאמינה בהמשך צמיחתה של החברה״.