אחרי הדוחות של חברות הענק האמריקאיות בוול סטריט, בשבועות הקרובים יעבור המוקד לחברות הישראליות שנסחרות בנאסד"ק. בין המדווחות ניתן למצוא את חברת האנרגיה המתחדשת סולאראדג', ענקית הגיימינג פלייטיקה, פלטפורמת בניית האתרים וויקס, חברת ה-IT הוותיקה אמדוקס, חברת הביטוח המקוונת למונייד, פלטפורמת "כלכלת החלטורה" פייבר, חברת הפינטק פאגאיה, פלטפורמת התשלומים B2B פיוניר, וכן נייס, אאוטבריין, ריסקיפייד וקלטורה. כעת נותר לראות מי מביניהן יעמדו בציפיות המשקיעים ומי יפספסו את התחזיות.
אחרי שהצהירה על תוכנית התייעלות והפכה מטרה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד, שרכשה 9% ממניותיה של וויקס (Wix), הודיעה האחרונה בחודש שעבר על תוכנית רכש עצמית של מניות בהיקף של 300 מיליון דולר. מתחילת השנה המניה איבדה 51% ושווי השוק שלה ירד ל-4 מיליארד דולר. הצפי בשוק הוא להפסד של 10 סנט למניה על הכנסות של 343 מיליון דולר ברבעון. הצפי לרבעון הבא כבר יותר אופטימי: הפסד של סנט אחד בלבד למניה על הכנסות של כ-351 מיליון דולר.
חברת המובייל גיימינג פלייטיקה (Playtika) גייסה בינואר 2021 כמעט 2 מיליארד דולר לפי שווי של קרוב ל-11 מיליארד דולר, אבל מאז ירד שווי השוק שלה לפחות מ-3.4 מיליארד דולר. מניית החברה ירדה בשנה האחרונה ב-60%, למרות שחברת ההשקעות הפרטית ג'ופרי פאלאס הולדינגס רכשה לפני כארבעה חודשים כ-26% ממניותיה. הצפי בשוק הוא שההכנסות ירדו ב-24% לפחות מ-483 מיליון דולר והרווח למניה יישאר 20 סנט. עמידה בתחזיות תיחשב להישג עבור החברה.
מניית חברת הביטוח המקוונת למונייד (Lemonade) ירדה בשנה האחרונה ב-70% לשווי שוק של 1.4 מיליארד דולר בלבד, והשוק סבור כי החברה תציג ירידה בשורה התחתונה - למרות הצפי לעלייה בהכנסות. התחזית היא שהחברה תפסיד 1.36 דולר למניה וההכנסות יעמדו על כ-65 מיליון דולר, כמעט 83% יותר מהתקופה המקבילה אשתקד.
חברת פתרונות התשלומים פיוניר (Payoneer), עם שווי שוק של 2.35 מיליארד דולר, צפויה להפסיד 2 סנט למניה עם הכנסות של 149 מיליון דולר. בשנה האחרונה איבדה המניה 11%, אבל מתחילת השנה היא רשמה עליות מזעריות.
אחרי שהצהירה על תוכנית התייעלות והפכה מטרה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שרכשה 9% ממניותיה של וויקס, הודיעה האחרונה בחודש שעבר על תוכנית רכש עצמית של מניות בהיקף של 300 מיליון דולר. מתחילת השנה המניה איבדה 51% ושווי השוק שלה ירד ל-4 מיליארד דולר
מניה נוספת שכדאי לשים לב אליה היא זו של חברת הפינטק הישראלית פאגאיה. אחרי רכבת ההרים במניה, החברה נסחרת כיום לפי מחיר מניה של 1.26 דולר ושווי שוק של 857 מיליון דולר. הצפי בשוק הוא שהחברה תרשום הכנסות של כ-180 מיליון דולר עם הפסד של 3 סנט למניה. בתנאים של ריביות עולות ומינוף שיא, חשוב לשים לב לתחזית של פאגאיה קדימה - וכנראה שהיא לא תהיה מעודדת במיוחד.
למי שבכל זאת רוצה לשאוב אופטימיות, נזכיר את הדוחות האחרונים של חברות כמו צ'ק פוינט, סייברארק וג'ייפרוג. מניית צ'ק פוינט עלתה בשנה האחרונה בכמעט 8%, והדוחות האחרונים ממשיכים את הקו הבטוח של החברה של גיל שוויד. ברבעון השלישי רשמה החברה הכנסות של 578 מיליון דולר, צמיחה שנתית של 8%, ורווח נקי של 1.77 דולר למניה, מעל התחזיות. ההזמנות החדשות עמדו על 558 מיליון דולר, גם כן מעל התחזיות.
עוד חברה שמצליחה להכות את השוק, וירדה מתחילת השנה רק ב-10% לעומת מדד ה-S&P500 שירד בלמעלה מ-20%, זו חברת אבטחת המידע סייברארק (Cyberark), שמוכיחה כי המעבר שלה למודל של מנויים נושא פרי וכבר מהווה 87% מסך ההזמנות החדשות. ההכנסות החוזרות ברמה שנתית (ARR) עלו ל-512 מיליון דולר, צמיחה (שנתית) גבוהה של כ-49%, שמתחלקים ל-301 מיליון דולר מהמנויים ו-211 מיליון דולר בגין שירותים ותחזוקה.
מניית ג'ייפרוג אמנם נחתכה בשנה האחרונה ב-50%, אבל מתחילת השנה ירדה "רק" ב-31%. החברה רחוקה ב-76% משיאה ב-2020 ושווי השוק שלה הוא 2 מיליארד דולר בלבד. ברבעון שעבר רשמה החברה הכנסות של 72 מיליון דולר, צמיחה שנתית של 34%, שיעור הרווח הגולמי עלה ל-84.2%, ואילו הרווח התפעולי עלה ל-1.7% מסך ההכנסות. החברה ייצרה במהלך הרבעון תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת של 5.1 מיליון דולר וסיימה את הרבעון עם קופת מזומנים של 434 מיליון דולר. לשנה כולה צופה החברה הכנסות של עד 281 מיליון דולר, צמיחה שנתית של 36%, כשלחברה צבר הזמנות של כ-190 מיליון דולר.