עונת הדוחות לרבעון הראשון בוול סטריט מתקרבת לישורת האחרונה, כאשר 85% מהחברות שמניותיהן נכללות ב-S&P 500, מדד הבנצ׳מרק של שוק המניות האמריקאי, כבר דיווחו על תוצאותיהן. בינתיים, בהשוואה לשנים קודמות, עונת הדוחות הזו מפתיעה לטובה. מבין החברות שפירסמו את דוחותיהן עד כה, 79% דיווחו על רווח נקי גבוה מתחזיות האנליסטים (לעומת 77% מהחברות בממוצע ב-5 השנים האחרונות) ו-75% הציגו הכנסות גבוהות מהתחזיות (לעומת 69% בממוצע ב-5 השנים האחרונות), לפי נתוני חברת FactSet.
למרות ההפתעה החיובית, ניכרת ירידה בצמיחה של החברות במדד S&P 500. ההכנסות שדווחו על ידי 85% מהחברות במדד עד כה משקפות צמיחה ממוצעת של 3.9% ברבעון הראשון של 2023 בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. אם שיעור הצמיחה יישאר כך בסיכומה של עונת הדוחות שתסתיים החודש, הוא יהיה הנמוך ביותר מאז הרבעון הרביעי של 2020 (שבו נרשמה צמיחה של 3.2%).
מלבד החברות הישראליות, השבוע ידווחו גם חברת התשלומים המקוונים פייפאל, ענקית המדיה דיסני וחברת השכרת הנכסים Airbnb
גם אפל, החברה הציבורית הגדולה בעולם מבחינת שווי שוק, היכתה את תחזיות האנליסטים, כשביום חמישי האחרון דיווחה על רווח נקי של 24.16 מיליארד דולר והכנסות של 94.84 מיליארד דולר ברבעון שהסתיים במרץ. בעקבות זאת, ביום שישי עלתה מניית אפל ב-4.7% וכעת היא משקפת לחברה שווי שוק של 2.75 טריליון דולר. אפל הייתה האחרונה לפרסם את דוחות הרבעון מבין חברות הביג טק, אחרי מיקרוסופט, אלפאבית (החברה האם של גוגל), אמזון ומטא פלטפורמס (החברה האם של פייסבוק), שגם הן, כמוה, היכו את התחזיות.
מהיפו עד מג'יק
השבוע צפויים להתפרסם דוחותיהן של לא פחות מ-20 חברות טכנולוגיה ישראליות (או המבוססות בישראל) שמניותיהן נסחרות בבורסות ארה״ב, ובהן גם חברות גדולות יחסית, כמו אמדוקס, נייס וסייברארק, וגם חברות בינוניות או קטנות יחסית במונחי שווי שוק, שחלקן עשויות לעניין לא פחות את המשקיעים.
הדוחות של הישראליות יתרכזו בימים שלישי עד חמישי. כך, ביום שלישי לפני פתיחת המסחר בוול סטריט, צפויות לדווח על תוצאותיהן הכספיות היפו, פייוניר, אאוטבריין, אינוביד, אודיוקודס וגילת (שתי האחרונות הן חברות דואליות, שמניותיהן נסחרות גם בבורסת תל אביב), ולאחר סגירת המסחר - סימילרווב ולייבפרסון (גם היא חברה דואלית).
למחרת, ביום רביעי לפני פתיחת המסחר בארה״ב, צפויים הדוחות של קורנית דיגיטל, טאבולה, סיוה, סלברייט, קמטק ונאייקס (שתי האחרונות דואליות), ולאחר סגירת המסחר - אמדוקס וגם חברת יוניטי האמריקאית, שבשנה שעברה רכשה ומיזגה לתוכה את איירון סורס הישראלית. ביום חמישי לפני פתיחת המסחר יתפרסמו דוחותיהן הרבעוניים של פייבר, סייברארק, נייס, נובה ומג׳יק (שלוש האחרונות - חברות דואליות).
גם כמה חברות ישראליות שנסחרות בוול סטריט ואינן ממגזר הטכנולוגיה, ידווחו השבוע על תוצאותיהן הרבעוניות, ובהן חברת האנרגיה דלק US שתדווח ביום שני, חברת האנרגיה אורמת ביום שלישי, חברת התרופות טבע וחברת הכימיקלים איי.סי.אל גרופ (לשעבר כיל) ביום רביעי.
התאוששות במניות
עד כה, בגזרת חברות הטכנולוגיה שנסחרות בבורסות ארה״ב, פירסמו את דוחותיהן הרבעוניים 12 חברות ישראליות: מובילאיי, סולאראדג׳, צ׳ק פוינט, רדוור, פלייטיקה, פריון נטוורק, סיליקום, ורוניס סיסטמס, ג׳ייפרוג, סאפיינס, סרגון נטוורקס ולמונייד. מבין ה-12 האלה, הצליחו 10 חברות להכות את תחזיות האנליסטים או לעמוד בהן בתוצאותיהן הכספיות.
רק שתיים מ-12 החברות החמיצו את התחזיות בשורה העליונה, עם הכנסות נמוכות מהצפי, צ׳ק פוינט ורדוור - שתיהן חברות אבטחת סייבר. בשורה התחתונה, צ׳ק פוינט דיווחה על רווח נקי גבוה מהתחזיות, בעוד רדוור עמדה בתחזיות. המניות של צ׳ק פוינט ורדוור ירדו שתיהן ביותר מ-5% בשבוע האחרון. לעומתן, מניית למונייד זינקה ב-35%, ג׳ייפרוג עלתה ב-13% וסאפיינס עלתה ב-12% בשבוע החולף, בתגובה לדוחות שלהן.
בנק ההשקעות אופנהיימר: "המניות הנסחרות בבורסת תל-אביב סובלות מחולשה על רקע מתיחות פוליטית וחברתית בישראל והחשש מפגיעה מאקרו-כלכלית. הדבר מחזק עוד יותר את תזת ההשקעה בחברות הישראליות בעלות פעילות גלובלית"
מלבד החברות הישראליות, השבוע בין הדוחות הרבים שיתפרסמו בוול סטריט, צפויים גם כמה דוחות של חברות ענקיות, בהן חברת התשלומים המקוונים פייפאל, שתדווח מחר לאחר סגירת המסחר בארה״ב, חברת השכרת הנכסים Airbnb - ביום שלישי לאחר המסחר, ענקית המדיה וולט דיסני - ביום רביעי לאחר המסחר, וענקית המסחר המקוון הסינית JD.COM - ביום חמישי לפני פתיחת המסחר.
בבנק ההשקעות אופנהיימר ציינו לקראת עונת הדוחות הנוכחית כי ״מתחילת השנה אנו עדים למגמת התאוששות בשוקי המניות הגלובליים, הבולטת במיוחד בסקטור הטכנולוגיה, שאליו שייכות מרבית החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב. לעומת זאת, המניות הנסחרות בבורסת תל אביב סובלות מחולשה, על רקע מתיחות פוליטית וחברתית בישראל והחשש מפגיעה מאקרו-כלכלית. הדבר מחזק עוד יותר את תזת ההשקעה בחברות הישראליות בעלות פעילות גלובלית״.
האנליסטים של אופנהיימר צופים עונת דוחות חיובית בקרב הישראליות בארה"ב, אבל מציינים כי ״לא כל חברה אמורה ליהנות ממגמה חיובית, כפי שניתן לראות באזהרות של חלק מהחברות. עונת הדוחות אמורה לספק תובנות בנוגע לרגישות המודלים העסקיים של החברות לסביבת המאקרו וליכולתן לשמר או אף להאיץ את הצמיחה, במקביל לשיפור הרווחיות״.