עונת הדוחות נפתחה לפני שבועיים, ובינתיים היא מפתיעה לטובה - ומתדלקת את החיוביות של המדדים בימים האחרונים. אבל כל מה שהיה עד עכשיו, היה בעצם מופע חימום לאירוע הדוחות המרכזי שיחל הערב, אחרי המסחר, כשהן גוגל והן מיקרוסופט, ידווחו על תוצאות הרבעון שעבר וייתנו תחזית לרבעון הבא. מחר מטא/פייסבוק תדווח, ובחמישי אפל ואמזון. ברבעונים הקודמים ראינו שמספיק דוח שלילי אחד של אחת מענקיות הטק, כדי לייצר תנודות חדות במדדים המובילים; או ההפך – ואנחנו כאן מחזיקים אצבעות לאפשרות השנייה.
בכניסה לשבוע הקריטי הזה יש למרבית דוחות גאמפא מספר אפיקים, או יותר נכון, רוחות-נגד משותפות: הראשון זה חוסנו של הדולר, ששוחק בהכנסות הגלובליות של ענקיות הטק, וצפוי להכביד על ההכנסות. השני, המצב הכלכלי המידרדר בבריטניה ואירופה שאמור להשפיע על הצפי להוצאות תאגידיות, כמו גם הצפי למיתון בארה"ב, על רקע המשך העלאות הריבית מצד הפד.
השלישי, זו האטה בשוק ה-PC והסמארטפונים, שמשפיעה על השוק כולו, כולל חומרה ושבבים. הרביעי זה סקטור הענן, שהטיס את רווחי החברות למעלה בשנים האחרונות - והחשש הוא שהצמיחה שם מתמתנת. והחמישי זה הפרסום באינטרנט, שמהווה את אחת מהדאגות המשמעותיות של הסוחרים בוול סטריט, על רקע הצפי למיתון ולצמצום ההוצאות הפרסומיות בשל כך. בדיוק בגלל זה SNAP התרסקה ביום שישי בשבוע שעבר ב-28%. לא לכולן הדאגות שוות בכל האפיקים, אבל אלו העוגנים המרכזיים שאחריהם השוק עוקב וכמו טורף בספארי - או ברי סחרוף באלבומו האלמותי - השוק מחפש "סימנים של חולשה".
מיקרוסופט: "ענן, ענן, ענן"
נתחיל ממיקרוסופט. כמו מרבית החברות שאינן בתחום האנרגיה או הנשק, מיקרוסופט רוצה כבר לסיים לא רק את 2022, אלא גם את 2023, כשהערב תדווח על הרבעון הראשון של שנה פיסקאלית זו. כלומר, מבחינה חשבונאית, הרבעון שעבר היה הראשון בשנה הקלנדרית של 2023, שכאמור לא צופה טובות כרגע, במיוחד לא על רקע המשבר האנרגטי והמלחמה באוקראינה שמסרבת להסתיים. מתחילת השנה המניה של החברה ירדה ב-26.5% וירדה לשווי שוק 1.84 טריליון דולר.
"ענן, ענן, ענן – האם הצמיחה מחזיקה, או שהשעון צלצל חצות עליה", כתב האנליסט דן אייבס מוודבוש במכתב למשקיעים לקראת הדוחות. "הרחוב יעקוב מקרוב לבחון האם יש סדקים בהוצאות של האנטרפרייז בתחום", הוסיף
צפי הקונצנזוס הוא להכנסות של 49.7 מיליארד דולר ברבעון ורווח למניה (EPS) של 2.31 דולר. שבוע אחרי שמיקרוסופט הודיעה על פיטורים, בשוק מצפים לראות איך החברה מתמודדת עם הצפי להאטה ובמיוחד בשוק הענן, שם צפי הקונצנזוס זה להכנסות של 20.4 מיליארד דולר וצמיחה של כמעט 20% ביחס לאשתקד בחטיבת ה-Smart Cloud. על פניו נתון יפה, אבל פחות ממה שהתרגלו אליו בוול סטריט, כשנתון צמיחה זה יהיה הנמוך מזה כשנתיים.
"ענן, ענן, ענן – האם הצמיחה מחזיקה, או שהשעון צלצל חצות עליה", כתב האנליסט דן אייבס מוודבוש במכתב למשקיעים לקראת הדוחות. "הרחוב יעקוב מקרוב לבחון האם יש סדקים בהוצאות של האנטרפרייז בתחום", הוסיף.
עוד חטיבה שמדאיגה את הנהלת מיקרוסופט זו הרכות של שוק ה-PC, שאיבד גובה אחרי בום הרכישות הגדול של הקורונה, שהשתקף היטב בהורדת תחזיות ובמניות של AMD – שגם תדווח היום – ומרבית יצרניות השבבים. הצפי הוא להכנסות של 13.2 מיליארד דולר. מיקרוסופט לא רק מייצרת מכשירים, היא גם מוכרת מערכות הפעלה (אם שכחתם) ומעניין יהיה לראות מה התחזית שלה בנושא.
גוגל: העיניים על ההכנסות מפרסום ביוטיוב שורטס
נעבור לגוגל, שאמנם ירדה מתחילת השנה בכמעט 29%, אבל הקונצנזוס של פאקטסט צופה שההכנסות של גוגל יעמדו על 71 מיליארד דולר ברבעון, עלייה של 9% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. ה-EPS צפוי לרדת ולהיות 1.27 דולר ביחס ל-1.4 EPS בתקופה המקבילה אשתקד.
הצפי בשוק הוא להכנסות של קצת פחות מ-57 מיליארד דולר מפרסום, עלייה של 8% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, כשההכנסות מפרסום של יוטיוב יגיעו ל-7.5 מיליארד דולר. נראה אם השינויים שהכניסה החברה בשורטס מצליח למשוך יוצרי תוכן מטיקטוק המכרסמת בהכנסות של כלל הרשתות החברתיו. מדובר בעלייה צנועה של 3.5% ביחס לאשתקד. חטיבת הענן, שלא מפותחת כמו חברותיה צפויה להכניס 6.7 מיליארד, עלייה של 34%.
אמנם בשוק צופים שגוגל צפויה לעמוד בתחזיות שלה, אבל ברבעון הקודם החברה צפתה אתגרים משמעותיים בחצי הנוכחי של השנה ונראה עד כמה הצליחה להתמודד איתם. אם נאמר את האמת, אלה לא מספרי הצמיחה שהסוחרים התרגלו אליהם מגוגל, אבל כנראה שהם עדיין טובים משל 99% מחברות הטכנולוגיה האחרות השנה.
מטא: למשקיעים נמאס מהבזבוז על המטאוורס
ונסיים עם מטא, שתדווח מחר בערב. מטא חוותה את הפגיעה הקשה ביותר השנה, כשירדה ב-60% משווי שוק של טריליון דולר לפחות מ-349 מיליארד. אם לא מספיק שהחברה לא תוכל לשמור על Giphy, אמש דיווח האינדיפנדנט שענקית הרשתות החברתיות מאיימת לסגור את החדשות בקנדה על גבי הפלטפורמה, בשל חוק חדש שיחייב הסכמים מול מוציאים לאור. ניכר שמארק צוקרברג לא למד כלום מהפארסה באוסטרליה אשתקד, לאחר החסימה של דפי ממשלה וחדשות שגררו ביקורות נרחבות בעולם. במקביל היום החברה שוב סבלה מתקלה גלובלית בוואטסאפ, שהניסה את ההמונים למתחרות.
בראד גרסטנר, יו"ר חברת אלטימטר קפיטל, המחזיקה ב-2 מיליון מניות של מטא, פרסם פוסט בבלוג שבו אמר כי החברה צריכה לצמצם ב-20% את כוח האדם ולקצץ לפחות בחצי את ההוצאות על המטאוורס, ל-5 מיליארד דולר. לדבריו, מטא "צריכה להחזיר לעצמה את המוג'ו"
אבל אלה הצרות הכי קטנות של זוק. אתמול בנק אוף אמריקה הוריד המלצה לחברה בשל הצפי להמשך פגיעה בפרסום המקוון וההוצאות המסיביות על המטאוורס. גם למשקיעים שלו מתחיל להימאס מהבזבזנות סביב המטאוורס, עליה החברה מוציאה 10 מיליארד דולר בשנה, כמו גם ההוצאות העצומות על כוח אדם שנלוות לכך. השבוע, בראד גרסטנר, יו"ר חברת אלטימטר קפיטל, המחזיקה ב-2 מיליון מניות של מטא, פרסם בבלוג שבו אמר כי החברה צריכה לצמצם ב-20% את כוח האדם ולקצץ לפחות בחצי את ההוצאות על המטאוורס ל-5 מיליארד דולר. לדבריו, מטא "צריכה להחזיר לעצמה את המוג'ו".
בכל מקרה, הקונצנזוס צופה הכנסות של 27.4 מיליארד דולר, שמהווים ירידה של 3.6% בהכנסות. ה-EPS צפוי לעמוד על 1.9 דולר – אבל כאמור, כולם רוצים לראות עד כמה הפגיעה בפרסום יכאב לחברה.