22 שנה אחרי שהריבית הועלתה בפעם האחרונה ב-0.5%, הבנק המרכזי האמריקאי, הפד, הודיע היום על העלאת הריבית ל-0.75%, בניסיון למגר את האינפלציה המשתוללת בארה"ב. ההעלאה היתה צפויה והשוק חשש בעיקר מהחודש הבא ומהמשך העליות, אך הנגיד פאוול הודיע כי לא תהיה עליית ריבית נוספת של 0.75% בחודש הבא. לאור המסר המרגיע, מדדי וול סטריט סיימו את המסחר בעלייה ממוצעת של 3%.

כך או כך, פרט לאירופה שכעת חשופה להשפעות המלחמה באוקראינה, חלק לא מבוטל של בנקים מרכזיים, בהם גם בנק ישראל, צפוים להעלות את הריבית וליישר קו עם הפד. מחר הבנק המרכזי הבריטי, BOE, צפוי להעלות את הריבית בפעם הרביעית ברציפות.

השוק כבר נערך לתרחיש הזה חודשים ארוכים. חלק ניכר מהירידות של החודש הקודם, שהיה אחד מחודשי האפריל הגרועים בהיסטוריה – שבו הנאסד"ק איבד 13.3% וה-S&P500 איבד 8.8% - התרחש בשל חוסר הוודאות שיצר הפד בנוגע להעלאות הריבית הצפויות. השוק, שאוהב ביטחון ויציבות, דרכם אפשר להעריך סיכונים ולתמחר אותם, לא ידע מה הולך להיות. הדיבורים שיצאו מהפד לקראת סוף החודש כבר דיברו על היתכנות של העלאה נוספת של 0.75%, זה בכלל שיגע את השווקים והכניסם לסחרור בשבוע שעבר.

בבנק ההשקעות ג'פריז הציעו למשקיעים שלהם לשכוח ממניות ה-FAANG, ולהתרכז במניות MANG, או: מיקרוסופט, אפל, אנבידיה וגוגל, שצפויות לנפק ביצועים טובים יותר בסביבת אינפלציה וריבית

מניות הטכנולוגיה שילמו גם הן את מחיר חוסר הוודאות. כבר דיברנו כאן על התפרקות מניות ה-FAANG – פייסבוק, אפל, אמזון, נטפליקס וגוגל – לאחר הדוחות הגרועים של נטפליקס וההתכווצות הראשונה של פייסבוק ברבעון הקודם. אז כחלק מסביבת הריבית, בבנק ההשקעות ג'פריז הציעו למשקיעים שלהם לשכוח ממניות ה-FAANG, ולהתרכז במניות MANG, או: מיקרוסופט, אפל, אנבידיה וגוגל, שצפויות לנפק ביצועים טובים יותר בסביבת האינפלציה והריבית הצפויות להעיק ברבעונים הקרובים.

כבר בחודש שעבר הערכנו כאן שהריבית לא תועלה ובבנק ניהול העושר הפרטי הגדול בעולם, UBS, העריכו כי המשק האמריקאי עבר את שיא גל האינפלציה, מה שימתן את ההעלאות הצפויות והנציות של הפד.

"שיא האינפלציה להערכתנו כבר מאחורינו וצפוי למתן לחצים ניציים בפד, כשהחודשים הקרובים של נתוני האינפלציה יאשרו כי הגענו לשיא וישנו את הרטוריקה של הפד לטון ניטרלי יותר", העריך סטיוארט קייזר, האסטרטג של UBS IB. "ככל שתמחור הפד יהיה מקל יותר, סיכויי המיתון לשנה הבאה צריכים גם הם לרדת, מה שמסייע למגזרים מחזוריים כמו מניות טק ובנקים", הוסיף.

"מחירי הנפט, השיבושים בשרשרת האספקה של סין והשכר הם הסיכונים הברורים לתחזית שלנו. כלכלני סין שלנו הורידו את תחזית הצמיחה בתמ"ג ל-2022 ל-4.2% מ-5% לאור הלחץ החזק כלפי מטה על הכלכלה. הם מצפים לתמיכה במדיניות, בדמות יותר השקעה בתשתיות, צמיחה חזקה יותר באשראי ומדיניות נכסים קלה יותר, אך אינם מצפים מהממשלה תעשה כל מה שנדרש כדי להגיע ליעד הצמיחה של 5.5%, ולא צופים שינוי במדיניות הקורונה בקרוב", סיכם.