אחרי יותר מחודש מורט עצבים, נשיא רוסיה מימש את איומו ופלש שוב לאוקראינה, בפעם השנייה בפחות מעשור. הלוחמה שמכניסה את העולם לסחרור ולקונפליקט ראשון משמעותי מאז פרוץ הקורונה, הפילה את מרבית הבורסות בעולם וגם את החוזים העתידיים, כשרק החוזה על מדד ה-VIX, מדד הפחד שמתאר כמה תנודתי וסוער המסחר, מזנק בשעה זו בכ-13% ומגיע לשיא מאז אוקטובר 2020.
מדדי רוסיה מובילים באופן טבעי את הנפילות, מדד ה-RTSI מתרסק 42% ביום נפילות היסטורי, מדד מוסקבה (MOEX) נופל בלמעלה מ-29%. מה שמטריד את המשקיעים ברוסיה לא פחות מהמלחמה הן ההשלכות הכלכליות: כלומר הסנקציות, שכבר החלו עם ביטולו של צינור הגז נורדסטרים2 וגם האיום לנתק את רוסיה ממערכת הסליקה העולמית, סוויפט. ניתוק שכזה, יגרום לכלכלה הרוסית ליפול לתוך סחרור.
בישראל המסחר נפתח בירידות של עד 4% לאחר איחור בפתיחת המסחר ("פתיחה אנגלית"). זאת לאור המצב בשווקים וירידות חדות במניות הארביטראז' הדואליות - המניות הגדולות בבורסה בישראל הנסחרות גם בוול סטריט, שתנועותיהן משפיעות על המדד, מניית נייס למשל מוחקת כבר 6%. בוול סטריט המצב דומה: החוזה על הנאסד"ק מוביל את הירידות עם נסיגה של 3.5%, כשהחוזים על ה-S&P500 והדאו ג'ונס יורדים בכ-2.7%. (עדכון: לבסוף יום המסחר נסגר במפתיע בירוק, עם עליה של 3.3% בנאסד"ק, 0.3% בדאו ג'ונס ו-1.5% ב-S&P500).
בכל העולם הבורסות נצבעו באדום: המסחר באזור אסיה הפסיפית, שכבר ננעל ברובו, היה אדום. המדדים המובילים בסין הגיבו בנפילות של עד 2.2%, כשההאנג סנג ההונג קונגי יורד 3.4%. הניקיי היפני ירד בכמעט 2% והבורסה באוסטרליה נפלה 3%. המדד המרכזי באיסטנבול נופל בלמעלה מ-7%, המדד המרכזי ההודי, הניפטי, נופל 3.6%. החוזים על הבורסות באירופה נופלים עד 5%, כשהקאק הצרפתי מוביל ולא הרבה בורסת מילאנו שהחוזה נופל 4.9%, הדאקס הגרמני והיורוסטוקס נופלים 4.6%, החוזה על מדד מדריד 35 נופל 4.5% והפוטסי הלונדוני נופל 3.5%.
מה שמזנק אלו מחירי הסחורות ובמיוחד האנרגיה. החוזים העתידיים על הנפט קופצים בכמעט 7% כשהנפט מסוג ברנט חוצה את ה-100 דולר לחבית והנפט הגולמי עומד על 98 דולר לחבית. החוזה על הגז הטבעי עולה אף הוא 6.5% לכמעט 4.9 דולר ל-10,000BTU. הזהב, המקלט של המשקיעים בתקופות מצוקה, עולה 1.8% לרמה של 1,950 דולר ומתקרב לבנצ'מארק של 2,000 דולר לאונקיה.