קריסת המכפילים ומחיקת השוויים של הנפקות הקורונה בעונת הדו"חות הנוכחית, על רקע הציפיות להעלאת הריבית בארה"ב הכניסו הרבה לחץ לבורסות. מנהלי החברות ראו את השוק מעניש את הענקיות פייסבוק (כיום מטא) ונטפליקס לאחר שלא עמדו בציפיות האנליסטים ומוחק רבע משוויין ביום מסחר בודד, וסביר שרבים מהם נכנסו ללחץ. לקראת פתיחתו של שבוע המסחר החדש וכשדיווחי ענקיות הטק כבר מאחורינו, החוזים העתידיים נעים בלימבו עצבני סביב האפס.
בימים הקרובים יפורסמו שורה חדשה של דו"חות שנתיים, וביניהם לא מעט שחקניות ישראליות שעבור חלקן זהו גם הדו"ח השנתי הראשון. ענף הסייבר הצומח כבר החל לפרסם את תוצאותיו, ובראשן דוח"תיה של צ'ק פוינט הוותיקה, שסיפקה תחזית הכנסות של 2.2-2.4 מיליארד דולר ל-2022 ושל 547 מיליון דולר לרבעון הראשון של השנה.
דו"חות ענף הסייבר מתחילים לזרום
היום צפויות להתפרסם תוצאותיהן של חברת הסייבר ורוניס סיסטמז (VRNS) וספקית פתרונות התקשורת המאובטחים, סראגון (CRNT). ורוניס בעלת השווי של 4 מיליארד דולר, צפויה לפי קונצנזוס האנליסטים להכניס כמעט 122 מיליון דולר ברבעון שעבר, שמהווים צמיחה של 28% על הרווחים של הרבעון המקביל אשתקד. הקונצנזוס צופה כי הרווח למניה (EPS) יעמוד על 13 סנט. במקרה של סראגון, הצפי הוא להכנסות בלמעלה מ-77 מיליון דולר, שהם אמנם עלייה של 4.3% ביחס לתקופה המקבילה, אבל עדיין מייצרת EPS של מינוס 1 סנט. כלומר הפסד.
ביום שלישי נקבל מנוחה קלה בדיווחים וברביעי נהיה עדים לדיווחים של כמה מהחברות הגדולות בישראל, שאינן טכנולוגיות פר אקסלנס. הראשונה היא מי שפעם הייתה המאמי הלאומית, טבע (TEVA), שנמצאת מתחילת השנה במומנטום חיובי וכמיקלים לישראל (ICL), שבשנתיים האחרונות נכנסה לפודטק, ושהאנליסטים צופים לה צמיחה של כ-46% בהכנסות.
בנוסף, שחקנית הפרסום הדיגיטלי פריון נטוורקס צפויה לדווח אף היא ולהציג 145 מיליון דולר הכנסות ברבעון הקודם, עלייה של כמעט 23% עם EPS של 51 סנט. גם רדוור (RDWR) מרמת החיל תדווח, uלפי הצפי היא צפויה להציג למעלה מ-75 מיליון דולר הכנסות ו-22 סנט בשורת ה-EPS, שמהווים עלייה של קצת יותר מ-9% ביחס לרבעון האחרון של 2020.
הרבה אוהבים לדבר על מחיקות השווי ששחקניות ישראליות חוו בחודשים האחרונים, אבל לא כולם כאלה. יצרנית המערכות האוויריות ראדא (RADA), שמנייתה עלתה בחמש השנים האחרונות בכמעט 660%, הצליחה בינתיים להימנע מהפגיעות שחווה השוק בחודשים האחרונים. הצפי הוא להכנסות של למעלה מ-31.5 מיליון דולר ו-EPS של 12 סנט למניה, שמהווים צמיחה שנתית של כמעט 36%.
יום חמישי הגדול של החברות הישראליות
עוד שחקנית שהראתה צמיחה מרשימה בשנים האחרונות היא קמטק של רפי עמית, שתדווח בחמישי. אמנם המניה ירדה עם השוק מתחילת השנה, אבל מאז תחילת הקורונה השווי שלה זינק ביותר מפי ארבעה. החברה צפויה להכניס כמעט 73 מיליון דולר ו-EPS של 42 סנט – אלה מהווים צמיחה שנתית של כמעט 50%.
יום חמישי צפוי להיות היום הכי מעניין השבוע בגזרת הטק, כשפרט לקמטק ידווחו סייברארק ו-JFrog. הקונצנזוס צופה שסייברארק של אודי מוקדי, מהשחקניות הוותיקות בתחום, תכניס כמעט 145 מיליון דולר ו-EPS של 16 סנט – כששורת ההכנסות לא השתנתה מאז התקופה המקבילה אשתקד. בינתיים, מתחילת השנה ולמרות התחזיות החזקות לסקטור הסייבר ההגנתי, המניה איבדה כ-20% משוויה והיא לא מצליחה להתרומם.
עוד דיווח מעניין הוא של JFrog, שצפויה להכניס כ-58 מיליון דולר, שהם עלייה של 36% ביחס לכמעט 43 מיליון שהכניסו בתקופה המקבילה אשתקד. בחצי השנה האחרונה ביצעה JFrog שתי רכישות שמצרפית הגיעו ל-320 מיליון דולר. הראשונה הייתה רכישת Vdoo הישראלית ב-300 מיליון דולר (90 מיליון בעסקת מניות והיתר במזומן), שהגבירה את נוכחות החברה בתחום בסייבר והוסיפה לה 90 מומחי אבטחה. ובספטמבר רכשה החברה ב-20 מיליון דולר את Upswift, מפתחת ישראלית של טכנולוגיה שנועדה לאפשר למפתחים עדכון מרחוק של מכשירים מחוברים (IoT). הרכישות אמנם כבר מגולמות במחיר המניה, אבל יהיה מעניין לראות אם הדו"חות או שיחות האנליסטים שבעקבותיהם יספקו מידע על איכות הסינרגיה.
בהמשך החודש צפויה טאבולה להגיש לראשונה דו"ח שנתי ולהציג שורת הכנסות של כ-395 מיליון דולר ו-EPS של 8 סנט, שמהווים עלייה של 12.5% בשורת ההכנסות והיעדר שינוי בשורת ה-EPS. בחודשיים האחרונים החברה ניפקה שתי הודעות בעלות פוטנציאל עסקי: הראשונה שפורסמה ממש בסוף השנה דיווחה על השקת רשת פרסום חדשה לאתרי אינטרנט ואפליצקיות בשיתוף מיקרוסופט. השנייה הודיעה על השקת מוצר למו"לים שיאפשר להם להשתמש ב-AI של טאבולה לבצע התאמה אישית של תכנים חדשותיים בעמוד הבית שלהם לפי העדפות הגולשים. לפי הצהרות החברה, הטכנולוגיה החדשה כבר הראתה שיפור של 30%-50% בשיעורי ההקלקות באתרים שבהם היא מוטעמת. מעניין יהיה לראות איך ההכרזות הללו יבואו לידי ביטוי בתחזיות ל-2022.
ביולי האחרון ביצעה טאבולה רכישת ענק כשקנתה את קונקסיטי האמריקאית ב-800 מיליון דולר ונכנסה לתחום המסחר המקוון. קונקסיטי עוסקת גם היא בהמלצות אבל של מוצרים, ועובדת עם שחקנים מובילים כמו וולמארט. השוק יבחן את הדו"חות המאוחדים כדי לראות אם אכן השלם יהיה השנה גדול מסך חלקיו.
בשבוע הבא צפויים שורה של דיווחים ישראליים נוספים, ובהם סלברייט, מאנדיי, וויקס, סימילארווב, סולאראדג', קורנית דיגיטל, פייבר, טאוור סמיקונדקטורס, נייס, ואאוטבריין.