חברת התוכנה הישראלית הוותיקה AudioCodes, שמניותיה נסחרות בבורסת תל אביב ובנאסד"ק, מחמיצה את תחזיות האנליסטים בוול סטריט בדוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2023 ומודיעה על מהלך פיטורים, שבמסגרתו יפוטרו עד 10% מעובדיה ולפחות 80. המהלך יתנהל ב-6-12 החודשים הקרובים, אך הרוב יפוטרו באופן מיידי. אודיוקודס מעסיקה כ-1,000 עובדים, מהם כ-550 עובדים בישראל, והמטה שלה נמצא בלוד.

מניית אודיוקודס מגיבה לדיווח על הפיטורים בעלייה של יותר מ-8% עם פתיחת המסחר בבורסת תל אביב הבוקר. מתחילת השנה השלימה המניה צניחה של 41%, כשהיא משקפת לחברה שווי שוק של 1.15 מיליארד שקל (ושווי של כ-315 מיליון דולר בנאסד"ק).

אודיוקודס מסכמת את הרבעון הראשון עם הכנסות של 59.2 מיליון דולר, ירידה של 10.8% לעומת הרבעון הראשון של 2022, כאשר האנליסטים בוול סטריט צפו הכנסות גבוהות מעט, של 60 מיליון דולר. על פי כללי החשבונאות המקובלים בארה"ב (GAAP), רשמה החברה ברבעון הפסד כולל של 200 אלף דולר (או הפסד של 1 סנט למניה בדילול מלא), לעומת רווח של 8.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (רווח של 26 סנט למניה). בחישוב Non-GAAP, הרווח הנקי של החברה ברבעון הסתכם ב-2.7 מיליון דולר (8 סנט למניה בדילול מלא).

המנכ"ל שבתאי אדלרסברג: "אנו נוקטים פעולות מיידיות כדי להתאים את מבנה ההוצאות שלנו. הקיצוץ במספר העובדים יתורגם לירידה בהוצאות התפעוליות החל בתחילת הרבעון השלישי"

בסיכום הרבעון מדווחת אודיוקודס על רווחיות גולמית של 62.1% (בחישוב Non-GAAP) ורווחיות תפעולית של 4.9%. תזרים המזומנים של החברה מפעילות הסתכם ב-3.2 מיליון דולר ברבעון. נכון לסוף הרבעון, היו בידי החברה מזומנים ושווי מזומנים, פקדונות בנקאיים לטווח ארוך וקצר, בטוחות סחירות לטווח ארוך וקצר והשקעות פיננסיות לטווח ארוך וקצר בהיקף של 121.5 מיליון דולר, לעומת 124.3 מיליון דולר ב-31 בדצמבר 2022.

כבר ב-16 באפריל, כפי שדיווחנו ב-tech12, פרסמה אודיוקודס הערכה שלפיה הכנסותיה ברבעון הראשון של 2023 יסתכמו בטווח שבין 58.5 מיליון דולר ל-60 מיליון דולר, 10%-12% פחות מאשר ברבעון המקביל אשתקד, ומנייתה צנחה ביותר מ-20%. לפיכך, הירידה בהכנסות בפועל, שעליה דיווחה היום החברה, תואמת את הערכותיה המוקדמות.

שנה אחרי גיוסים

אודיוקודס, בהובלתו של המנכ"ל והנשיא שבתאי אדלרסברג, נוסדה ב-1993 ונהפכה לציבורית ב-1999, לאחר שהתחילה להיסחר בנאסד"ק ובהמשך גם בבורסת תל אביב. שני מייסדי החברה, אדלרסברג וליאון ביאליק, הם גם בעלי המניות הגדולים בה. הטכנולוגיה שמפתחת ומספקת אודיוקודס מיועדת להעברת קול ונתונים ברשתות תקשורת.

עם פרסום הדוחות הבוקר מסר אדלרסברג כי "בהינתן שרכישות על ידי הלקוחות מושפעות מחוסר ודאות מאקרו-כלכלית בטווח הקרוב, אנו נוקטים פעולות מיידיות כדי להתאים את מבנה ההוצאות שלנו ולהפחית את מספר העובדים ב-8% עד 10% במהלך 6-12 החודשים הבאים, כ-6% מהם באופן מיידי. הקיצוץ במספר העובדים יתורגם לירידה בהוצאות התפעוליות החל בתחילת הרבעון השלישי".

שבתאי אדלרסברג, מייסד ומנכ״ל אודיוקודס (צילום: תמר מצפי, יחצ)
שבתאי אדלרסברג, מייסד ומנכ״ל אודיוקודס. חזו את הירידה בהכנסות|צילום: תמר מצפי, יחצ

רק לפני כשנה סיפרה אודיוקודס שהיא צומחת ומגייסת עובדים. בראיון ל"גלובס" בפברואר 2022 אמר אדלרסברג: "השם שלנו כחברה יציבה עוזר לנו למשוך אנשים. יש יוניקורנים ויש ספאקים, אבל פה יודעים שיש חברה אמיתית, עם עתיד, עם אופק, שמרוויחה. אז אחרי שהחלומות מתפוגגים, אנחנו הופכים לאטרקטיביים".

נוסף על הדוחות הכספיים, מציינת אודיוקודס כי במהלך הרבעון חילקה לבעלי מניותיה דיבידנדים במזומן של 18 סנט למניה. הדיבידנדים, בסכום כולל של 5.7 מיליון דולר, שולמו ב-7 במרץ למי שהיו בעלי המניות הרשומים של החברה ב-21 בפברואר 2023.

כניסתה של הבינה המלאכותית

בהתייחסות לדוחות הרבעון אמר אדלרסברג: "התוצאות הכספיות של הרבעון הושפעו מההאטה בכלכלה העולמית ומאי הוודאות הגואה ברחבי העולם, שהתבטאו בכך שלקוחות ארגוניים ושותפים האטו את מחזור ההחלטות לגבי רכישות מוצרים בעיקר באזור EMEA, יחד עם ספקי שירות בצפון אמריקה שניהלו את המלאי שלהם בצורה הדוקה יותר. בצד הבהיר יותר, ראינו המשך מומנטום עסקי בשווקי UCaaS ו-CCaaS. הצמיחה המובילה בתחומים אלה היו שירותים, שהפגינו צמיחה של 10.8% משנה לשנה, כאשר שירותים מקצועיים ומנוהלים צמחו ב-11.8% משנה לשנה. עסקי השירותים מייצגים כעת 51.5% מהמכירות הרבעוניות שלנו.

אדלרסברג: "התוצאות הכספיות של הרבעון הושפעו מההאטה בכלכלה העולמית ומאי הוודאות הגואה ברחבי העולם, שהתבטאו בכך שלקוחות ארגוניים ושותפים האטו את מחזור ההחלטות לגבי רכישות מוצרים"

"עם התמקדות מוגברת במעבר למכירות עסקיות חוזרות, עסקי השירותים המנוהלים שלנו, Live ו-LiveCloud, סיימו את הרבעון ב-35 מיליון דולר ARR, עלייה של למעלה מ-60% משנה לשנה, כאשר שווי החוזה הכולל כעת מעל 110 מיליון דולר. כעת אנו מצפים ש-Live ימשיך בקצב צמיחה של מעל 50% לאורך 2023, ואנו שואפים שה-ARR יגיע לבין 46 מיליון ל-50 מיליון דולר עד סוף השנה".

נשיא ומנכ"ל החברה הוסיף כי "בשוק חוויית הלקוח (CX) ראינו במהלך הרבעון פעילות בריאה של לקוחות. אפליקציית מרכז הקשר שלנו לשוק ה-CX ברמת הכניסה של Microsoft Teams-native AI-first יצרה עניין הולך וגובר במהלך הפעילות של 2022 ואנו מתכננים להגביר את המאמצים שלנו בתחום זה. נוסף על כך, ראינו את הקבלה והשימוש הגוברים במוצרים החדשים שלנו מבוססי בינה מלאכותית ברבעון הראשון של 2023.

"מה שהוביל את צמיחת Voice.AI היו פתרון הקישוריות VoiceAI Connect שלנו, Meeting Insights ופתרונות הסוכנים הווירטואליים החכמים שלנו. בחזית ה-GPT, כבר נקטנו צעדים לאימוץ מודלים של ChatGPT ו-LLM בפתרונות שלנו כדי לאפשר סיכום AI מתקדם וניתוח אינטראקציות דיבור. אנו מצפים ש-Voice.AI תאיץ את הצמיחה ב-2023 ואילך ותרחיב עוד יותר את הצלחתנו בשווקי UCaaS ו-CX".