חברת התוכנה הוותיקה Wix מכה את תחזיות האנליסטים בדוחותיה לרבעון הראשון של 2023. החברה הישראלית דיווחה הבוקר על הכנסות של 374 מיליון דולר ברבעון, המשקפות צמיחה של כ-10% מהרבעון המקביל אשתקד, ובשורה התחתונה הפסד רבעוני של 10.4 מיליון דולר (בחישוב GAAP), לעומת הפסד של 227.3 מיליון דולר ברבעון המקביל.
בחישוב Non-GAAP סיימה החברה את הרבעון עם רווח נקי של 51 מיליון דולר (או רווח של 91 סנט למניה), מול הפסד של 41.4 מיליון דולר (הפסד של 72 סנט למניה) בתקופה המקבילה. קונצנזוס התחזיות של האנליסטים בוול סטריט העריך כי וויקס תסכם את הרבעון עם הכנסות של 369.3 מיליון דולר (צמיחה של 8.1% מהרבעון המקביל אשתקד) ועם רווח נקי (Non-GAAP) של 16 סנט למניה. בשנתיים האחרונות הצליחו תוצאותיה הרבעוניות של וויקס להכות ב-75% מהמקרים את תחזיות הרווח וב-88% מהמקרים את תחזיות ההכנסות של האנליסטים בוול סטריט, לפי נתוני Seeking Alpha.
וויקס, שאותה מוביל המנכ״ל והמייסד השותף אבישי אברהמי, מפעילה ומפתחת פלטפורמת אינטרנט שמאפשרת לעסקים, ארגונים ולקוחות פרטיים ברחבי העולם לפתח אתרי אינטרנט ואפליקציות מותאמות אישית. פלטפורמת החברה, שנוסדה ב-2006, נמצאת כיום בשימוש של יותר מ-200 מיליון משתמשים מ-190 מדינות. החברה, שהמטה שלה נמצא בתל-אביב, מעסיקה כיום 5,516 עובדים ברחבי העולם.
לדברי אברהמי, "המומחיות רבת השנים שלנו בבניית כלי AI עבור וויקס והטמעת כלי AI צד שלישי מובילים נותנת לנו יתרון משמעותי בתעשייה"
מניית Wix נסחרת בנאסד״ק לפי שווי שוק של 4.44 מיליארד דולר, כשמחיר המניה שלה בסגירת המסחר אתמול היה 81.45 דולר, לאחר ירידה של יותר מ-10% בחודש האחרון. וויקס התחילה להיסחר בנאסד״ק לפני קרוב ל-10 שנים, בנובמבר 2013, בעקבות הנפקה ראשונית לציבור (IPO) שנעשתה לפי שווי שוק של 600 מיליון דולר. המניה עולה כעת ב-5% לפני פתיחת המסחר בוול סטריט.
על רקע הדוחות הרבעוניים המפתיעים של החברה, ממשיכה מניית וויקס לקבל המלצת "קנייה" של קנת וונג, אנליסט בנק ההשקעות אופנהיימר, שגם משאיר היום את מחיר היעד של המניה ברמה של 110 דולר - אפסייד של 35% על מחיר מניית וויקס בסגירת המסחר בנאסד"ק אתמול (81.45 דולר). נכון להיום, קונצנזוס תחזיות האנליסטים בוול סטריט מעניק למניית וויקס המלצה של "קנייה חזקה" (Strong Buy), עם מחיר יעד ממוצע של 108.73 דולר למניה. מוקדם יותר השבוע, גם אנליסט בית ההשקעות ג'פריס שמר על המלצת "קנייה" עם מחיר יעד של 110 דולר למניית וויקס.
בתחזית לרבעון השני צופה הנהלת וויקס הכנסות בטווח של 385-380 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 10%-12% מהרבעון המקביל. החברה מציינת כי ״הודות לביצועי היתר שלנו ברבעון הראשון, אנו משפרים את התחזית שלנו לשנה כולה להכנסות בטווח של 1.54-1.52 מיליארד דולר, או צמיחה שנתית של 10%-11%, לעומת תחזיתנו הקודמת להכנסות של 1.53-1.51 מיליון דולר״.
וויקס משפרת גם את התחזית שלה לתזרים המזומנים החופשי שלה, לא כולל הוצאות מטה, וצופה כי הוא יסתכם בשנה כולה בטווח של 180-172 מיליון דולר, כלומר 11%-12% מהכנסות החברה, וזאת לעומת התחזית הקודמת שלה לתזרים מזומנים של 162-152 מיליון דולר השנה. ״אנו מצפים לסיים את 2023 עם תזרים מזומנים חופשי של יותר מ-13% מהכנסות החברה״, כתבה הנהלת וויקס בדוחותיה.
"הזדמנות להגדיל את השוק"
לדברי אברהמי, ״וויקס הוקמה לפני למעלה מ-15 שנה במטרה להקל על אנשים שרוצים להשתמש באינטרנט, אבל נרתעו בגלל התוכנה והטכנולוגיה המורכבות. במהלך העשור האחרון, המורכבות גדלה עם יותר ויותר שכבות חדשות של תוכנה ופתרונות עסקיים, ואנחנו המשכנו לספק למשתמשים שלנו טכנולוגיות מתקדמות וחדשניות שמפשטות אתגרים אלה ומגדילות באופן דרמטי את השוק הרלוונטי לנו. כיום, עם טכנולוגיות ה-generative AI החדשות והמתהוות, יש לנו הזדמנות גדולה מאי פעם לצמצם חסמים באזורים רבים, ולהגדיל אפילו יותר את השוק הפוטנציאלי ואת ערך הפלטפורמה שלנו".
אברהמי הוסיף כי ״הגרסה הראשונה שלנו בתחום עיצוב האתרים ב-AI, וויקס ADI, הושקה לפני 7 שנים, ומאז וויקס ממשיכה להיות פורצת דרך בתחום, באמצעות טכנולוגיות AI חדשות שמביאות ערך רב לחווית המשתמש שלנו. אני מנהל באופן אישי צוות AI ברמה עולמית, שבמהלך השנים משתף פעולה באופן צמוד עם צוותים נוספים מסביב לעולם, בהם OpenAI, Google X ו-IBM. בנוסף, הטמענו AI בתהליכי העבודה הפנימיים שלנו, ששיפרו משמעותית את יעילות הפיתוח, אספקת השירותים ותהליכים יצירתיים. המומחיות רבת השנים שלנו בבניית כלי AI עבור וויקס והטמעת כלי AI צד שלישי מובילים נותנת לנו יתרון משמעותי בתעשייה ואני מאמין ש-AI ימשיך לשפר ולחזק את העסק שלנו. אני מאמין שכל מי שקושר את וויקס עם חברות שהושפעו באופן שלילי על ידי AI טועה״.
"מעלים את התחזיות"
לדברי ליאור שמש, סמנכ״ל הכספים של וויקס, ״עברנו את הציפיות שלנו בהרבה מישורים ברבעון הנוכחי, כשהוצאנו לפועל את סדרי העדיפויות האסטרטגיים שלנו והבאנו לידי ביטוי את המחויבות שלנו ליעילות תפעולית. ברבעון הראשון ההכנסות שלנו צמחו ב-10% לעומת השנה שעברה, מעל טווח התחזית שלנו, כתוצאה ממספר גורמים מרכזיים, אימוץ פתרונות עסקיים טובים יותר, ביסוס ההכנסות שמקורן בפעילות מסחר והתחזקות תחום ה-Partners שלנו. בנוסף, חסכונות נוספים הגדילו את הרווח הגולמי על בסיס non-GAAP ל-67% עם רווח גולמי על בסיס non-GAAP ממנויי מוצרי הליבה שגדל ל-80% ברבעון הנוכחי - שתי מטרות שציפינו להשיג מאוחר יותר השנה".
שמש הוסיף כי ״בשילוב עם השינוי באסטרטגיית השיווק כתוצאה מהתחזקות המותג ושיפור כללי במבנה העלויות הארגוני, סיימנו את הרבעון הראשון עם שולי תזרים מזומנים חופשי של 12%. מעוּדדים מהתוצאות החזקות הללו, אנחנו מעלים את תחזית ההכנסות ואת תחזית תזרים המזומנים החופשי שלנו להמשך השנה, וממשיכים להיות בטוחים יותר מתמיד שנגיע ל-׳Rule of 40׳ בשנת 2025״.
אתמול הכריזה וויקס על פיצ׳ר חדש בפלטפורמה שלה, המאפשר לייצר מודעות גוגל (Google Ads) ישירות מפלטפורמת וויקס. באמצעות תכונה זו, משתמשי Wix יכולים לייעל את תהליך יצירת המודעות ולהוביל תנועה לאתר שלהם באמצעות Google Ads, ובסופו של דבר להגדיל את היקף ההמרות שלהם.
בסבב הפיטורים האחרון בוויקס, שעליו הודיע החברה בפברואר האחרון, פוטרו כ-370 מעובדיה, רובם ממחלקות שירות הלקוחות בארה"ב. בשיחה עם עיתונאים לאחר פרסום הדוחות היום, התייחס ניר זוהר, נשיא ומנהל התפעול הראשי של וויקס, לשאלת tech12 בנושא. "סבב הפיטורים בפברואר התמקד במחלקת תמיכת הלקוחות של וויקס", אמר. "הייתה לכך השפעה מסוימת על שירות הלקוחות שלנו, וזאת הייתה ירידה שצפינו אותה. מאז חזרנו כמעט לשירות מלא בהשוואה לתקופה שלפני הפיטורים. אין לחברה תוכניות עתידיות לסבב פיטורים נוסף".
ניר זוהר, נשיא ומנהל התפעול הראשי של וויקס: "סבב הפיטורים בפברואר התמקד במחלקת תמיכת הלקוחות של וויקס. אין לחברה תוכניות עתידיות לסבב פיטורים נוסף"
דוחות 13F הרבעוניים חשפו השבוע שינויים בהרכבי התיקים של גופי ההשקעות המוסדיים הגדולים בוול סטריט, ובין השאר, גם בהחזקותיהם במניותיה של וויקס. לפי דיווח של קרן ההשקעות האקטיביסטית Starboard Value, הקטינה הקרן ב-15% את החזקותיה בוויקס במהלך הרבעון הראשון, כך שנכון ל-31 במרץ החזיקה ב-3.47% ממניות וויקס, בשווי של כ-177 מיליון דולר. לצד סטארבורד, חברת ההשקעות Principal Global הקטינה את החזקותיה בוויקס ב-17.8% במהלך הרבעון, כך שבסוף מרץ החזיקה ב-3.57% ממניותיה. לעומתן, קרן BlackRock Fund Advisors הגדילה ברבעון ב-2.9% את החזקותיה בוויקס, לשיעור החזקה של 5.08% ממניות החברה. בין המשקיעים המוסדיים, מחזיקת המניות הגדולה ביותר בוויקס, עם 14.1% ממניותיה, היא חברת ההשקעות Baillie Gifford, שהחזקותיה בוויקס נותרו כמעט ללא שינוי ברבעון.
שחקנים חדשים בדירקטוריון
בדירקטוריון וויקס התחלפו בתחילת מרץ שני דירקטורים ותיקים. גאווין פטרסון ופרנצ'סקו דה מוחאנה הצטרפו לדירקטוריון, ואילו יובל כהן, מייסד ומנהל קרן הפרייבט אקוויטי פורטיסימו קפיטל, ורועי סער, שותף בקרן ההון סיכון מנגרוב קפיטל, עזבו אחרי שנים רבות כחברי דירקטוריון. פטרסון שימש עד ינואר 2023 בתפקיד נשיא ומנהל מכירות ראשי של Salesforce, אחרי שמילא בסיילספורס כמה תפקידי ניהול קודמים. קודם לכן שימש מנכ"ל ענקית הטלקום הבריטית BT Group. דה מוחאנה הוא מייסד ומנכ"ל Buono Ventures Holding, חברת השקעות שבסיסה באיטליה, והוא בעל יותר מ-25 שנות ניסיון כמשקיע, יועץ ויזם בשוק הפרייבט אקוויטי.
ניר זוהר: "חילופי הדירקטורים לא היו קשורים לשינויים בהרכב בעלי המניות של וויקס. זה חלק מהתפתחות טבעית של החברה"
לשאלת tech12 בנושא חילופי הדירקטורים בחברה, השיב היום זוהר, נשיא החברה: "חילופי הדירקטורים לא היו קשורים לשינויים בהרכב בעלי המניות של וויקס. זה חלק מהתפתחות טבעית של החברה. היו לאורך השנים כמה סבבים של חילופי דירקטורים, וכך למשל, לפני תקופת הקורונה עזב הדירקטור הוותיק גיורא קפלן. רועי סער ליווה את וויקס כמעט מיום הקמתה והיה בדירקטוריון מ-2007, ויובל כהן היה אתנו עוד מלפני ההנפקה בנאסד"ק, כמעט 10 שנים בדירקטוריון. אני לא חושב שיש לכך השפעה מהותית על אופן התנהלות החברה.
"לגבי שני הדירקטורים שהצטרפו, דה מוחאנה הוא בעל ידע רב בהשקעות פרייבט אקוויטי, וברכישה והבראה של חברות, ואנחנו בהחלט רוצים ללמוד מהידע שלו בתחום. פטרסון היה מספר שלוש בסיילספורס עד לפני כמה חודשים והיה מנכ"ל בריטיש טלקום בעבר, ואנו רוצים לשאוב מהידע שלו על בניית חברה, הן בצד העסקים והן בצד הניהול. הציפייה שלנו מהדירקטוריון היא תמיד לאתגר אותנו בתחומים שבהם יש לנו אפשרות להתפתח".
לגבי השינוי בהחזקותיה של קרן סטארבורד, השיב זוהר לשאלת tech12 כי סטארבורד אמנם מוכרת כקרן השקעות אקסטיביסטית, אבל עד היום וויקס לא הרגישה שהיא שונה בהתנהלות מול החברה מכל בעל מניות גדול אחר.