ערב דוחות דרמטי לענקיות הטכנולוגיה: אמזון זינקה הלילה במסחר המאוחר 13.6% לאחר שהכתה את התחזיות; אפל גם נסחרה בירוק עם עליות של כ-3% לאחר דוחות טובים מהמצופה - ואילו אינטל צנחה 8.3% לאחר שהחמיצה את התחזיות באופן משמעותי.
אמזון: חטיבת הענן בצמיחה
אמזון הפסידה 20 סנט למניה, או 2 מיליארד דולר ברבעון. הסיבה לאופטימיות המשקיעים בכל זאת היא שענקית הקמעונאות הכניסה למעלה מ-121 מיליארד דולר, עלייה של 7% ביחס לתקופה המקבילה, זאת לעומת צפי הקונצנזוס ל-119 מיליארד דולר. גם חטיבת הענן הרשימה, עם צמיחה של 33% בהכנסות, מ-14.8 מיליארד דולר לכמעט 20 מיליארד.
"למרות לחצים אינפלציוניים בדלקים, אנרגיה ועלויות שילוח, אנחנו מתקדמים על ההוצאות שיותר ניתנות לשליטה, בעיקר שיפור הפרודוקטיביות של רשת האספקה שלנו", אמר המנכ"ל החדש של החברה, אנדי ג'סי. "אנחנו גם רואים את ההכנסות מאיצות כשאנחנו ממשיכים להפוך את אמזון פריים טוב יותר לחברים, משקיעים במהירות השילוח ומוסיפים הטבות ייחודיות", הוסיף.
התחזית לרבעון השלישי היא להמשך צמיחה בהכנסות עם טווח של 125 עד 130 מיליארד דולר, או עלייה של עד 17% ביחס לרבעון המקביל ב-2021. הרווח התפעולי צפוי לחזור להיות בין 0 ל-3.5 מיליארד, לעומת כמעט 5 מיליארד ברבעון המקביל (קרי, טוב יותר מהרבעון הנוכחי - ולא הפסדי). לא פלא שהמשקיעים מרוצים.
אין ספק שביצועי הרבעון האחרון היו חלשים יחסית, אך השוק מתמחר את העתיד ושם סיפקה אמזון כאמור תחזית אופטימית. ברבעון הקודם תזרים המזומנים התפעולי ירד ב-40% ל-35.6 מיליארד דולר לעומת למעלה מ-59 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד, כשהרווח התפעולי ירד ב-3.3 מיליארד דולר. הגירעון כולו נובע מההשקעה של אמזון ביצרנית הרכבים החשמליים, ריוויאן, שלה אמזון מייחסת הפסד של כמעט 4 מיליארד דולר למאזן.
בכל מקרה, גם אמזון לא חסינה לירידה במכירות האינטרנט והציגה ירידה של 2.5% ביחס לאשתקד, מ-58 מיליארד ל-פחות מ-56.6 מיליארד. מה שהציל אותה אלה השירותים, וחטיבת הענן AWS בתוכם, כשעלתה ביותר מ-17% וקצת פחות מ-65 מיליארד דולר.
עבור אמזון, שפתחה את 2022 עם מחיקות שווי של כמה מאות מיליארדי דולרים, זה שינוי חיובי. ברבעון הקודם, נהירת הצרכנים לקניות מקוונות לא עמדה בציפיות החברה, ואמזון מצאה את עצמה עם שטחים לוגיסטיים נטולי שימוש שהיא ייחסה להם אחריות להפסדים של 10 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה.
גם אפל הכתה את התחזיות
דוחות החברה בעלת השווי שוק הגדול בעולם הכו גם הם את תחזיות השוק, עם רווח למניה של 1.20 דולר לעומת ציפייה ל-1.16 דולר. הכנסות החברה ברבעון היו 83 מיליארד דולר - לעומת ציפייה למעט פחות, 82.8 מיליארד. זו גם עליה של 2% לעומת השנה שעברה. ההכנסות מהאייפון עמדו על 40.67 מיליארד דולר, מעבר לתחזית שעמדה על 38 מיליארד דולר.
מנכ"ל אפל, טים קוק, אמר הלילה כי בחברה מצפים "להאיץ את הרווחים ברבעון שמסתיים בספטמבר - חרף כמה 'כיסים של פגיעות'" או "רכות" כפי שכינה זאת.
כצפוי, אפל היא ברומטר למעמד הביניים הגבוה וכרגע השוק הזה נפגע פחות. ההכנסות מהאייפד הגיעו ל-7.2 מיליארד לעומת צפי של 6.9 מיליארד. המק היה חלש יחסית עם הכנסות של 7.4 מיליארד לעומת צפי ל-8.4 מיליארד, וגם המוצרים הלבישים - השעונים החכמים של אפל - הכניסו קצת יותר מ-8 מיליארד לעומת צפי ל-8.8 מיליארד וההכנסות משירותים הגיעו קצת פחות מהצפי ועמדו על 19.6 מיליארד.
אפל נפגעה פחות בשנה האחרונה משאר חברות הביג טק, ומניית מחקה רק כ-14%. עם זאת, מדובר בחברה הגדולה בעולם מבחינת שווי שוק, ולכן כל תנודה קלה אצלה היא בעלת משמעות כבירה בשוק. בפועל, מחקה אפל 500 מיליארד דולר השנה, כשהתכווצה משווי שוק של 3 טריליון בתחילת 2022, לשווי של 2.5 טריליון.
אינטל: תחזיות פסימיות לעתיד וצניחה במניה
אמנם אינטל קיבלה השבוע בשורות מעולות, כשה-CHIPS ACT שאמור לתמרץ את יצרניות השבבים ב-280 מיליארד דולר בשנים הקרובות עבר בסנאט ורק ממתין חתימתו של ביידן, אך בינתיים, יצרנית השבבים הגדולה בעולם, שאמורה ליהנות מכך מאוד צנחה עד 10% במסחר המאוחר, כשפספסה בענק את התחזיות עם רווח למניה של 29 סנט, לעומת צפי בשוק ל-70 סנט.
ההכנסות הסתכמו בקצת יותר מ-15 מיליארד דולר, לעומת צפי של כמעט 18 מיליארד. ההכנסות של אינטל הצטמקו ב-22% וסיימה עם הפסד של למעלה מ-454 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 5 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. שולי הרווח הגולמי, מהאספקטים החשובים שבהם אינטל נמדדת, ירד מיותר מ-50% ל-36.5%.
מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, לא ניסה להסתתר מאחורי מילים יפות. "התוצאות של הרבעון האחרון היו מתחת לסטנדרט שהצבנו לחברה ולבעלי המניות. אנחנו חייבים להיות טובים יותר ונהיה טובים יותר. העצירה הפתאומית בפעילות הכלכלית, אבל הנפילה גם משקפת את בעיות האקסקיושן שלנו", מסר בהודעה מטעם החברה.