לא בכל יום פותח המעסיק הפרטי הגדול בישראל מתחם חדש, ועוד באזור שלא היה בו קודם לכן. מתחם הפיתוח של אינטל בבאר שבע - IB7 בז'רגון הארגוני - הוא בשורה חשובה לתושבי מרכז וצפון הנגב, לסטודנטים של אוניברסיטת בן גוריון ולכל מי שמסכים עם בן גוריון, שקבע כבר לפני למעלה מ-70 שנה כי בנגב ניבחן כולנו. אין ספק כי פריסת תעסוקה שוויונית יותר ובת קיימא לכל אורך המדינה, עם מעורבות עמוקה בחינוך ובהשכלה בפריפריה וגיוס עובדים גם מקרב החברה הבדואית, היא צו השעה. אבל לצד המעשה הציוני והחברתי, יש כאן כמובן שיקול עסקי מובהק: להגיע למאגר חדש של כוח אדם איכותי, מבלי לאלץ אותו לבלות חצאי ימים בפקק.
"הקורונה הוציאה רבים מהמרכז ושינתה סדרי עדיפויות", אומרת לבנת טרומן, עובדת חדשה באינטל ואחת המפתחות במתחם בבאר שבע. כמי שבעצמה עשתה את המעבר ממרכז הארץ, ומתגוררת כיום ביישוב הקהילתי כרמית שבתחומי המועצה המקומית מיתר, היא מספרת על השמחה הגדולה שפתיחת המתחם עוררה בקרב תושבי האזור: "להביא לכאן הזדמנויות תעסוקה איכותיות ולשלב אותן עם איכות חיים, זה מרגש ממש. אני מחכה שגם לאחרים, שעדיין נוסעים יום-יום למרכז, ייפול האסימון, או אולי הצ'יפ, שזה כאן ליד הבית".
טרומן עובדת על כלי פנימי בשירות אנשי הווריפיקציה שמלווה את המוצר משלבי הפיתוח הראשונים, כשהוא רץ עליו עוד ב-Design, וכמעט עד למכירה. קשה להפריז במשמעות של כלי כזה - "קפה", כפי שקוראים לו בחברה: העדכונים שיכניס הצוות בבאר שבע ישרתו וריפיקטורים של ענקית השבבים בכל הסייטים בעולם. דרכם הם ישפיעו על נתח עצום מתעשיית המחשוב הגלובלית.
אבל למרות סדרי הגודל העצומים של אינטל - יותר מ-121 אלף מועסקים, כ-14 אלף מתוכם בישראל - באתר הדרומי החדש, שהוקם במכוון במשרדי WeWork, מרגישים בסטארט-אפ. זה מתבטא גם באווירה במשרד, אם זה ריבוי הסטודנטים והיוגה על הגג, אבל בעיקר בתחושת הראשוניות שמלווה את הפעילות. "בהחלט יש הרגשה של משהו חדש מתחיל", אומרת טרומן, "מרגש להיות חלק מזה".
היהלום של החברה
את המתחם הקימו ומנהלים במשותף רועי שור וגלעד הולצשטיין. שור משמש גם כמנהל קבוצת פיתוח ואימות (וריפיקציה) של קושחה (firmware) ב-Core לאופטימיזציות הספק-ביצועים, שמפוצלת כעת עם צוותים אורגניים בבאר שבע ובפתח תקוה. הולצשטיין בכובעו השני מנהל את הקבוצה האחראית לתמיכה במוצרי ה-CPU לאחר המכירה, עם אספקטים רבים של סיליקון, אבטחת חומרה ופתרונות מבוססי קושחה. הוא מהווה גם דוגמה לאופק הקריירה החריג הנפוץ בחברה: לאינטל הגיע כסטודנט בטכניון לפני 20 שנה, ומאז לא עזב.
אחד מתחומי הפיתוח של הסייט החדש הוא יישומי בינה מלאכותית ולמידת מכונה. אבל העיסוק העיקרי הוא עבודה על ה-Core הבא של אינטל. "זה בעצם היהלום של החברה", מסביר הולצשטיין, "זה מה שגורם ללפטופים, למחשבים השולחניים ולשרתים שלנו לעבוד כל כך מהר, וזה גם עיקר ההכנסות של אינטל העולמית. לחלוטין לא תחום צדדי או נישה". שור מחדד: "כיוון שה-Core הולך לכל קשת המוצרים, תוכנה שנפתח ונעדכן מכאן תרוץ כנראה על 80% מיכולות המחשוב העולמיות".
עובדים על ה-core הבא של אינטל: "זה בעצם היהלום של החברה. זה מה שגורם ללפטופים, למחשבים השולחניים ולשרתים שלנו לעבוד כל כך מהר, וזה גם עיקר ההכנסות של אינטל העולמית. לחלוטין לא תחום צדדי או נישה"
עיקרון יסוד באינטל הוא שכל מהנדסת ומהנדס יודעים ומבינים היטב על מה הם עובדים ומה ה-use case, בין אם זה Server product, Client product או טכנולוגיה חדשה. "כאסטרטגיה, אין אצלנו Need to know basis", אומר הולצשטיין, "הגישה המתודולוגית הפוכה לחלוטין: ככל שתדע טוב יותר לאן זה הולך, כך תעבוד נכון ומדויק יותר ותמצא את הפתרון האופטימלי".
הבאזז של באר שבע
בשנים האחרונות התפתחה בבאר שבע סצנה איתנה ומגוונת של תעשיות עתירות ידע, ובכלל זה בענף השבבים. מנהלי המתחם החדש מברכים על התחרות והאקוסיסטם המתפתח. עוד נקודה מעניינת בהקשר הזה היא ההשפעה העקיפה של משבר השבבים העולמי: אומנם, הוא נוגע יותר למערך הייצור, אבל העובדה שעוד ועוד ענקיות טכנולוגיה פותחות בארץ סייטים ייעודיים מעשירה את האקוסיסטם אף בפיתוח ומייצרת לאינטל קרקע פורייה של טאלנטים ממגוון דיסציפלינות, עם דפוסי חשיבה מגוונים יותר.
הסייט החדש נפתח באפריל בפארק ההייטק גב-ים נגב. עד כה גויסו אליו כ-20 עובדות ועובדים, בהם סטודנטים המשתלבים בצוותים באופן אינטגרלי – "מהנדסים לכל דבר רק עם המון ימי חופשה", עוקץ בחיוך שור, שעובד גם כמרצה באוניברסיטה הסמוכה. עד סוף השנה צפויה מצבת העובדים לצמוח לכ-30 עד 40, ומשם עוד להמשיך ולגדול. העבודה היא במתכונת היברידית, עם הקפדה יתרה על איזון בין בית לעבודה וגמישות מקסימלית בכל מה שנוגע ללימודים ותקופות בחינות. גאווה מיוחדת חשים באתר נוכח שיעור המועסקות הגבוה, עד כדי 50-50, כמו גם ממגמת השילוב של אוכלוסיות שונות ומגוונות.
צמד המנהלים ממשיך לגייס עובדות ועובדים מנוסים להובלת הצוותים ולפעילות אסטרטגית, כמו גם סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים להנדסת חשמל ומחשבים ולמדעי המחשב, שיכולים בהמשך להישאר או להשתלב בסייטים אחרים. בין היתרונות המובטחים: למידה מתמדת, פיצוח יומיומי של אתגרים, השפעה דרמטית על תעשיית המחשוב העולמית ואפשרות לגיוון תעסוקתי חוצה תחומים - Hardware, Software ומנעד של מקצועות הנדסיים - בתוך הקורפורייט. שור: "משך הקריירה הממוצע של עובדים באינטל הוא חריג בתעשייה, ודאי במה שנוגע לדור העובדים החדש, ולא בכדי. יש כאן באמת בית ספר שיודע להיות בית ספר. וכמו שאני אומר תמיד לסטודנטים שלנו: אל תתביישו לשאול כל דבר, רק אל תצפו תמיד לתשובה - יש תשובות שבדיוק בשבילן הבאנו אתכם".