תפקיד נוכחי: מנהל התכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות
תפקידים קודמים: CTO חטיבת ה-Cyber Intelligence בוורינט
שנת לידה: 1977
בשעה שאלפי סטארט אפים בארץ משתמשים בבינה מלאכותית (AI), בפועל או בתואר, יש אדם אחד שדואג לכך שישראל תמשיך לעמוד בחזית הטכנולוגית בתחום. זהו זיו קציר, מנהל התשתיות הלאומיות לבינה מלאכותית ברשות החדשנות. אם תרצו, איש ה-AI של המדינה.
קציר, יליד 1977, בילה את רוב שנותיו בתעשיית הסייבר בחברת ורינט. לאחר הפיצול בחברה המשיך קציר לקוגנייט ופרש ממנה בתפקיד CTO ב-2018. במקביל רכש קציר תואר שני בהנדסת מערכות מידע באוניברסיטת בן-גוריון והמשיך במוסד ללימודי דוקטורט גוריון בתחום ה-AI, וליתר דיוק הטיות והטעיות על מערכות AI - עד שהחליט להתחרות במכרז הממשלתי להיות מוביל התחום והתמנה לתפקיד בסוף 2021.
כיום אחראי קציר על מימוש התוכנית הלאומית ל-AI על רכיביה השונים: הטמעת AI במשרדי הממשלה, מתן הקלות רגולטוריות לחברות AI שרוצות לפעול בשוק הישראלי, חיזוק האקדמיה והכפלת מספר הפרופסורים בתחום, הקמת מחשב על בישראל, הנגשת מסדי מידע ממשלתיים גדולים למחקר ופיתוח ועוד. עד כה תוקצבה התוכנית ב-500 מיליון שקל ובחוק ההסדרים הקרוב צפויה לאישור הפעילה שלה בגובה של חצי מיליארד שקל נוספים לשנים 2023-2026.
"הייתי אומר ששתי הבעיות הכי קשות בתחום של הבינה המלאכותית הן כח אדם ונתונים, אלו שני החסמים הגדולים", אמר קציר בעבר בראיון ל-tech12. הכוונה היא בעיקר לחוקרים באקדמיה ומאגרי מידע גדולים שאפשר לאמן על בסיסים אלגוריתמים של AI, כולל מידע בעברית.