תפקיד: מייסדת ומנכ"לית פאפאיה גלובל
עבודות קודמות: מנהלת משאבי אנוש ותפעול בקבוצת LR
שנת לידה: 1980
עינת גז ידועה כמנכ"לית ומייסדת חברת הפינטק פאפאיה גלובל והיא האישה הראשונה בישראל שייסדה חברת הייטק שהגיעה לשווי של מיליארד דולר. סיבות אלו הכניסו אותה לרשימת המשפיעים שלנו בפינטק בשנה שעברה, אך השנה היא כאן מסיבות שונות לגמרי: התוכן שהיא יוצרת ומפיצה בשיטתיות בחשבון הטוויטר שלה, שבו היא מבטאת את דעותיה הפוליטיות והחברתיות - ובמיוחד ציוץ אחד, שהיה סנונית ראשונה לתנועת ההון של חברות ההייטק אל מחוץ לישראל.
גז נולדה בצרפת, עלתה לארץ בגיל 4 ועובדת כבר מגיל 12. את הג'וב הראשון שלה בהייטק עשתה במשאבי אנוש בקבוצת LR שהוקמה בידי חבריה לשירות הצבאי. בתום שבע שנים ב-LR התנסתה גז בהקמת חברה משלה והתמחתה בתחום הרילוקיישן לעובדים. ב-2016 הקימה את פאפאיה גלובל יחד עם עופר הרמן וראובן דרונג, ובתחילת 2021 החברה גייסה לפי שווי של יותר ממיליארד דולר והפכה ליוניקורן.
גז ידועה בתור צייצנית שלא שומרת את דעותיה הפרטיות לחוג החברים הקרוב. בשונה ממנכ"לים אחרים, ששומרים על טביעת רגל דיגיטלית ממלכית, היא לא מהססת לשים את עצמה בקדמת השיח. גז פעילה מאוד ברשתות החברתיות ולא מתביישת להגיד שם מה היא חושבת, בין שזה ציוץ מתלונן על אורך התור בקופת החולים, הצהרות על עתיד החברה או הבעת ביקורת על הסיקור התקשורתי שקיבלה. זה דורש הרבה אומץ וגם הרבה זמן והשקעה, אבל הבחירה של גז להציג את עצמה בלי פילטרים הפכה בחודשים האחרונים לבעלת השפעה אמיתית על האקוסיסטם.
ב-26 בינואר האחרון גז השתמשה בטוויטר שלה כדי להודיע כי בעקבות המהפכה המשפטית שמובילה ממשלת נתניהו החליטה פאפאיה גלובל להוציא את כספיה מישראל. הנימוק של גז: "ברפורמה המתגבשת אין שום ודאות כי אנו יכולים לנהל פעילות כלכלית בינלאומית מישראל". הציוץ זכה ליותר ממיליון צפיות והציץ דיון שלם סביב השאלה האם חברות ההייטק חוששות ממשבר כלכלי שיווצר בעקבות המהפכה המשפטית, או שמא הן יוצרות אותו במו ידיהן.
בעקבות ההצהרות של ראש הממשלה נתניהו כי הוא נחוש להעביר רפורמות שיפגעו בדמורקטיה ובכלכלה,קיבלנו החלטה עסקית בחברת פאפאיה גלובל להוציא את כל כספי החברה מישראל, ברפורמה המתגבשת,אין שום ודאות כי אנו יכולים לנהל פעילות כלכלית בינלאומית מישראל, זהו צעד עסקי כואב אך מתבקש.
— Eynat Guez (@EynatGuez) January 26, 2023
בתחילה גז עמדה בחזית לבדה וספגה לא מעט אש וביקורת מושחזת, אך עם הזמן הצטרפו אליה יזמים נוספים כמנכ"ל Wiz אסף רפפורט וחברות הטק החלו להוציא בזה אחר זה כספים מישראל, מי ברעש ומי בשקט. כיום מספרים עשירי התעשייה שלא לציטוט כי מאות מיליוני דולרים מכספם עושים את דרכה אל מחוץ לגבולות המדינה. במקביל, יזמים ואנשי הון סיכון מימין ומשמאל שברו שתיקה ונרתמו לסיוע למחאה המאורגנת. גז נותרה הראשונה להעניק פנים מזוהות לצעדים הקונקרטיים של ראשי ענף ההייטק, ואת זה איש לא יוכל לקחת ממנה.