אחת התופעות המסקרנות שנוצרו בשנים האחרונות בענף סייבר היא עלייתן של קרנות של ה-CISO: גופי השקעה שמקימים מנהלי אבטחת מידע (ה-CISOs) בארגונים. הגופים האלו מביאים כסף לשולחן, אך זו ממש לא תרומתם העיקרית. יתרונם האמיתי של מנהלי האבטחה הוא שהם מספקים ליזמים של חברות צעירות ידע אמיתי שמבוסס על הצרכים בשטח.

ראשון בז'אנר היה SVCI - סינדיקט של מנהלי אבטחת מידע שנוסד ב-2019 וכולל גם כמה שחקנים ישראלים. אחר כך הגיעה כמהין, שהחלה כקבוצת ווטסאפ של CISOs, ובינואר 2022 הפכה לקבוצת השקעות בסייבר. "כמהין מביאה ערך אמיתי מהשטח", נמסר מכמהין בראיון ל-tech12, "זה מידע ששווה זהב למי שעושה את הצעדים הראשונים שלו ביזמות הסייבר. כמהין משקיעה סכומים קטנים ולא מובילה סיבובים. מה שיש לנו זו הבנה טכנית גבוהה שיכולה לסייע לנו לנפות buzzwords ולהתמקד בפתרונות איכותיים".

מאז קמו פעילויות דומות נוספות, כמו Cyber club TLV שמהווה קבוצת משקיעים דומה לכמהין. לאחרונה הודיעה גם חברת אלרון הציבורית על הקמת CyberFuture שהוא "גוף השקעות חדש, המתמחה בהשקעות וליווי מיזמי סייבר בשלבים מוקדמים ומורכב ממומחי סייבר שכולם בתפקידי CISO בארגונים מובילים בעולם".

"הם עוזרים מאד וזה הפך להיות ה-GoTo של הרבה מהחברות הצעירות", אומר יזם סייבר ותיק על קרנות ה-CISO החדשות. מנהלי האבטחה מחזיקים ברשת קשרים שיכול לספק לקוחות ראשונים לחברות שבהן הם משקיעים, והם גם מספקים ולידציה חזקה למשקיעים אחרים.

 

<< חזרה ל-techlist המלא    |    למשפיעים הנוספים בתחום >>