תפקיד: מדען משימות ומכשירי חלל ראשי בחטיבה לחקר השמש בנאס"א
תפקידים קודמים: מוביל משימות חלל בנאס"א, מנהל פיתוח טכנולוגיות בנאס"א
שנת לידה: 1982

ד"ר אליעד פרץ הוא מדען משימות ומכשירים במרכז גודרד לטיסות חלל של סוכנות החלל האמריקאית נאס"א. התואר המעט יבש הזה מעניק לו אחריות על הגדרת היעדים המדעיים של משימות החלל הבאות של הסוכנות, כולל עיצוב החללית, תכנון מסלולי טיסה, הרכבת הצוות, בחירת ופיתוח המכשור המדעי שישרת את המשימה פיתוח טכנולוגיות מתאימות ועוד שורה של מטלות.

הדרך של פרץ לחלל היא סיפור נפלא ובלתי שגרתי. הוא נולד ב-1982 בעפולה ועד כיתה ד' התחנך במערכת החינוך החרדית, כלומר ללא לימודי מתמטיקה ואנגלית. לפני העלייה לכיתה ה' עברה משפחתו של פרץ לאילת בעקבות שירותו הצבאי של אביו, והוא עצמו עבר לזרם החינוך הממלכתי. כבר מגיל ילדות התעניין פרץ בחלל ותעופה, ועם גיוסו לצה"ל התנדב לקורס טיס. לאחר השחרור רכש פרץ תואר ראשון באווירונאוטיקה וחלל בטכניון. משם נסע לאוניברסיטת קורנל האמריקאית וכתב דוקטורט על פיתוח משימות ומכשירים לחקר החלל ומציאת כוכבים מחוץ למערכת השמש. הדוקטורט פתח עבורו את הדלת לתפקיד ראשון בנאס"א, ואת שנותיו הבאות חילק בין עבודה בסוכנות החלל ובין כתיבת המחקר.

בנאס"א מגדירים את משימות החלל ככאלו שאמורות לפתור את הבעיות הגדולות של האנושות. פרץ מנהל השקעות ופיתוח של טכנולוגיות בהיקף של 120 מיליון דולר בשנה ושותף לשורה של משימות עתידיות. עם אלו נכללות שיגור והטסה של חללית שנועדה לחקור את השפעות קרינת השמש על מאדים וכן הנחתת צי חלליות ורכבים על הירח למיפוי קוטבו הדרומי.

הממשק של פרץ עם תעשיית ההייטק הישראלית כולל שיתופי פעולה עם סטארט אפים שנותנים מענה טכנולוגי לשאלות מדעיות. בנוסף הוא מתעניין בחינוך מדעי בפריפריה והקים חברה העוסקת ביזמות חינוכית בתחומי החלל בישראל, ומתמקדת בהגברת תחושת המסוגלות והשייכות של תלמידים, בעיקר בפריפריה, לתחומי הטכנולוגיה, המדעים והחלל דרך חינוך חווייתי.

 

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>