תפקיד: שותף בקרן PSG ומנכ"ל המשרד בתל אביב
תפקידים קודמים: שותף בקרן ויולה, סמנכ"ל ניהול מוצר בוורינט מערכות
שנת לידה: 1970
רונן ניר משקיע הון סיכון כבר כ-15 שנה והוביל השקעות בכמה חברות שהפכו לשמות בולטים בהייטק הישראלי, כמו איירון סורס, וורביט, Redis, Pixellot ו-Samanage שנרכשה על ידי SolarWinds. אבל זו אינה הסיבה היחידה שהוא נמצא ברשימה הזו. תרומתו הגדולה של ניר היא מהפכת השקיפות שהוא מוביל לגבי האופן שבו מתנהלת התעשייה.
ניר, יליד 1970, הוא בעל תואר ראשון בכלכלה ובהיסטוריה של המזה"ת מאוניברסיטת תל-אביב ותואר שני בניהול טכנולוגיה מאוניברסיטת מרילנד בארה"ב. בין השנים 2008-2021 היה ניר מנהל ושותף בקרן ויולה והתמקד בהשקעות בתחומי ה-SaaS וה-Vertical AI. כיום הוא שותף בקרן הצמיחה הגלובלית PSG ומשמש גם כדירקטור במכון אהרון למדיניות כלכלית באוניברסיטת רייכמן וכמרצה במסגרת תכנית ה-Executive MBA באוניברסיטת תל-אביב. בנוסף שימש ניר כחבר בוועדה הלאומית להון אנושי בהייטק בשנים 2021-2022.
במשך כמה עשורים טובים המודוס אופרנדי של עולם ההון סיכון היה כזה שהעדיף שתיקה על פני שקיפות וחשיפה. התוצאה, בהתאם, היתה גן סגור שרק מעטים מבינים כיצד דברים מתרחשים בו. כיום דברים נראים אחרת, הערפל התפזר ואחרי לפחות שתי בועות שהתפוצצו כבר ברור לגמרי שאין כאן אבקת קסמים. לאורך השנים ובניגוד להלך הרוח הכללי, ניר נמנה עם המשקיעים הבודדים שסיפק לציבור הסברים מפורטים אך פשוטים להבנה על התעשיה.
זה כמה שנים שניר כותב פוסטים מעמיקים בפייסבוק ובלינקדאין - הרבה לפני שזה הפך לפופולרי - על מה שקורה בתעשיית ההון סיכון. הטקסטים שלו נעים בין הסברים לאופן שבו נקבע שווי חברה, דרך ביאור מונחים נפוצים בתחום ועד לניתוחים מאירי עיניים על תופעות וטרנדים. ב-2020 הוא הפנה את התשוקה לתעשיית ההייטק והטכנולוגיה להתמודדות על תפקיד מנכ"ל רשות החדשנות, אבל מי שמונה לבסוף לתפקיד הוא דרור בין.
גם כיום ניר נמנה עם הקולות הבולטים והמעניינים של תעשיית ההון סיכון, כזה שיודע לזהות בה תופעות לפני שהן הופכות לכותרת - אבל גם לא נרתע מהבעת דעה חד משמעית כשהוא חושב שדרושה כזו.