תפקיד נוכחי: מנהלת השקעות בקרן PSG
תפקידים קודמים: פרינסיפל בוויולה ונצ'רס, ראש צוות בפירמת הייעוץ האסטרטגי BCG, מתמחה בבית המשפט העליון אצל דורית ביניש
שנת לידה: 1986
בלימת ההשקעות של קרנות הענק הזרות בישראל, ובראשן טייגר גלובל ואינסייט, יצרה חור בהשקעות צמיחה בשוק. חלק מהחור הזה עשוי להתמלא באמצעות קרן PSG מבוסטון, שנכנסה לשוק המקומי רק באמצע 2021 ומובלת בישראל בידי רונן ניר ונוקטת באסטרטגיית השקעות מעניינת. הרכש האחרון של הקרן בישראל היא רותם שחם.
רותם שחם, ילידת 1986, שירתה ב-8200 ובעלת תואר ראשון בכלכלה ומשפטים מהאוניברסיטה העברית. היא התמחתה למשפטים בבית המשפט העליון אצל נשיאת העליון דאז השופטת דורית בייניש, אבל מיד אחרי מבחני הלשכה עזבה את המקצוע והצטרפה לחברה הייעוץ בוסטון קונסלטינג גרופ BSG. היא עבדה שם "שבע שנים ברוטו - חמש שנים נטו", לדבריה, שכן באותה תקופה הספיקה לרכוש גם MBA בהרווארד, שגם אותו סיימה בהצטיינות יתרה. "עזרנו לחברות בליבת העשייה שלהן במגוון תחומים: אנרגיה, ביטוח, חברות יצרניות", היא מספרת על התקופה ב-BCG. בין לבין הספיקה אפילו לדחוס שלושה חודשי אינטרנשיפ כמנהלת מוצר במשרדי אמזון בסיאטל.
ב-2020 עברה שחם לעולם ההשקעות והתמנתה לפרינסיפל בקרן ויולה ונצ'רס, תפקיד בו החזיקה ממש עד לאחרונה, עת הצטרפה לשלוחה של קרן PSG בישראל. "זה מעבר מעניין מקרן שעושה בעיקר השקעות סיד כמו ויולה לקרן צמיחה, שמשקיעה בחברות שכבר יש להן 'טרקשן'", אומרת שחם.
הפורטפוליו הישראלי של PSG כולל כבר השקעות של מאות מיליוני דולרים בשבע חברות מקומיות, בהן חברת הסייבר IronScales וחברת הפרופטק Beti. "אנחנו מחפשים חברות שעושות 'דיסרפשן' (שיבוש בונה - א"ז) לתעשיות מסורתיות, ממוזיקה דרך בריאות, נדל"ן ועד בנייה. יש מקום לטכנולוגיה ומודלים עסקיים חדשים בכל מקום", אומרת שחם.