תפקיד: מייסד משותף ומנכ"ל חברת צ'ק פוינט
שנת לידה: 1968
השנה הסוערת של חברות הטכנולוגיה לא פסחה גם על צ'ק פוינט הוותיקה. אבל החברה של גיל שויד, שהונפקה בתקופה אחרת, שמרה על יציבות בסופו של דבר וסיימה את השנה במקום דומה מאוד לזה שהתחילה אותה. בשנה שבה הנאסד"ק איבד 33% מערכו, זה לא מעט בכלל.
שויד נולד ב-1968 בירושלים וגר בתל אביב. הוא החל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה העברית כבר בגיל תיכון אך לא השלים את התואר. בצה"ל שירת ביחידה 8200 ולאחר השחרור עבד כמפתח באופטרוטק. ב-1993 הקים את צ'ק פוינט עם שלמה קרמר ומריוס נכט ומאז הוא משמש כמנכ"ל החברה. ב-2018 הוענק לשויד פרס ישראל להייטק. במקביל משמש שויד כיו"ר עמותת יכולות, הפועלת לצמצום הפערים הלימודיים במערכת החינוך.
שויד מכהן כבר קרוב ל-30 שנה כמנכ"ל צ'ק פוינט ונותר בכסא גם כששותפיו לדרך עזבו למקומות אחרים. כיום צ'ק פוינט נתפסת כחברה שמרנית בגישתה לאבטחת מחשבים לעומת השחקניות הצעירות יותר. הדבר בא לביטוי גם בשווי החברה, שנסחרת בשווי נמוך יחסית לעומת מתחרותיה, הבולטת בהן פאלו אלטו של ניר צוק. התוצאה היא חברה שהיא מעוז הסולידיות: בעלת זרם הכנסות יציב ממעגל לקוחות בינלאומיים ומעסיקה גדולה במשק. ואולי זה בדיוק מה שהמשקיעים מחפשים בתקופה כזו.
ייתכן שהסולידיות הזו גם מסבירה גם את דבקותו של שויד בממלכתיות, ואת החלטתו שלא להתבטא אפילו ברמז גם על רקע המעורבות הגדולה של ההייטק במחאה נגד המהפכה המשפטית.
שורה של מינויי בכירים שהוביל שויד בחברה לאחרונה מעלה את ההשערה שבקרוב אפשר יהיה להתחיל לדבר על יורשים בצ'ק פוינט. אבל מה שלא יהיה, אין ספק שההחלטה על הזהות והתזמון נמצאת רק בידיים של שויד עצמו.