תפקיד: מנכ"ל הבורסה לניירות ערך בתל אביב
תפקידים קודמים בולטים: ראש חטיבת שוקי הון וחבר הנהלת בנק לאומי, בנקאי השקעות במריל לינץ׳
שנת לידה:  1975

איתי בן זאב מוביל את הבורסה לניירות ערך בתל אביב בתקופה מאתגרת במיוחד, לאחר שהירידות בשווקים ב-2022 הקטינו את התיאבון להשקעות חדשות. אלא שנוסף למצוקה הגלובלית, הבורסה בתל אביב מציגה ביצועי חסר גם בהשוואה למדדי הבורסות הגדולות בעולם על רקע שינויי החקיקה שמובילה ממשלת נתניהו והמחאה הציבורית הרחבה נגדם.

איתי בן זאב נולד ב-1975 וגדל בתל אביב, שבה הוא מתגורר גם כיום. אביו הוא בארי בן זאב, בעבר משנה למנכ"ל בנק הפועלים וסמנכ"ל הכספים של הבנק. כבר בשנתו השלישית ללימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב החל לעבוד בבנק לאומי כסוחר בחדר עסקאות. לאחר השלמת התואר החליט בן זאב לוותר על התמחות כעורך דין. בראשית שנות ה-2000, בעקבות התמחות שעשה בחברת הברוקראז׳ הבינלאומית מריל לינץ' בניו יורק, התמנה בן זאב לבנקאי השקעות של החברה בלונדון, ולאחר נישואיו עבר לעבוד במשרדי מריל לינץ׳ בישראל. ב-2007 חזר לבנק לאומי, הפעם כמנהל אגף חדר עסקאות מט"ח ונגזרים. ארבע שנים לאחר מכן התקדם לתפקיד סגן ראש חטיבת שוקי הון של לאומי, וב-2013 מונה לראש החטיבה - תפקיד שבו כיהן כארבע שנים עד למינויו לתפקיד מנכ"ל בורסת תל אביב ב-2017. 

בן זאב התמנה למנכ"ל הבורסה כמה חודשים לאחר שיוסי ביינארט המנוח פרש מהתפקיד בשל מחלה. בשנתיים שקדמו למינוי כיהן בן זאב כחבר דירקטוריון הבורסה, מתוקף תפקידו כראש חטיבת שוקי הון בבנק לאומי. הוא הצטרף לבורסה כשהיתה שרויה במשבר, כשהיא מסוכסכת מצד אחד עם עובדיה ומצד שני עם הבנקים ובתי ההשקעות הישראלים, שהיו אז בעליה. בשיחה בפודקאסט "ההחלטה" עם משקיע ההון סיכון דובי פרנסס בדצמבר האחרון סיפר בן זאב כי כולם סביבו אמרו שלהיכנס לבורסה באותה עת תהיה הטעות של חייו.

בשנותיו הראשונות כמנכ"ל הבורסה קיבל בן זאב כמה החלטות משמעותיות ששינו את מצב המוסד. בראש החלטות אלו: הנפקת הבורסה והפיכתה לחברה ציבורית באוגוסט 2019, שנה לאחר שינוי מבנה הבעלות של הבורסה, שאפשר לחמישה משקיעים בינלאומיים לרכוש את רוב מניותיה. 

בורסת תל אביב סיימה את 2022 עם ירידה בהיקף גיוסי ההון בשוק המניות אחרי השיא של 2021. הירידה נבעה מבלימת גל ההנפקות הראשוניות (IPOs) במהלך השנה, בדומה למצב בעולם. בסך הכל הצטרפו לבורסת תל אביב בשנה החולפת 13 חברות חדשות, מהן 6 חברות הייטק.

 

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>