האם ישראל תהיה חלוצה עולמית בכל הקשור למזון העתיד? ייתכן. ראש הממשלה בנימין נתניהו עתיד לבקר הערב במשרדי חברת סטייק-הולדר פודס שברחובות. סטייק הולדר היא חברה ציבורית שעוסקת בפיתוח בשר מתורבת, אבל היא לא העיקר במקרה הזה. במסגרת הביקור נתניהו עתיד להכריז על אישור שיווק ראשון בישראל של חלבון מתורבת שיינתן לחברת Remilk.
רימילק, מחברות הפודטק הבולטות בישראל, גייסה מאז הקמתה ב-2019 מעל ל-130 מיליון דולר. החברה מייצרת חלבון חלב באמצעות תהליך התססה (פרמנטציה) של שמרים. המוצר הסופי הוא אבקת חלבון, שהיא חומר הגלם על בסיסו ניתן לייצר מוצרי חלב שונים כמו גבינות או יוגורט, רק בלי תלות בפרה.
רימילק קיבלה לאחרונה אישור FDA בארה"ב ואף אישור מכירה בסינגפור. בהיותה מזון מסוג חדש, היא נדרשת לאישורים של גופים רגולטוריים ובישראל היא נמצאת בתהליך ארוך מול היחידה לניהול סיכונים במזון במשרד הבריאות וגם פועלת מול יחידת הרגולציה במשרד ראש הממשלה.
ספקית חומרי גלם
רימילק אינה מותג מזון צרכני, אלא ספקית של חומרי גלם ולכן היא מתקשרת עם חברות מזון גדולות בעולם לצורכי ייצור והפצה. בישראל יש לה הסכם עם טרה. ההערכה היא שמרגע קבלת האישור ייקח מספר חודשים עד שיגיע מוצר ראשון מבוסס רימילק למדפים בישראל. המוצר שהחברה מפתחת אינו "תחליף" צמחי לחלב ולא "בטעם" אלא חלבון חלב ממש - נטול לקטוז אגב, לרגישים.
בהיותה מזון מסוג חדש, רימילק נדרשת לאישורים של גופים רגולטוריים ובישראל היא נמצאת בתהליך ארוך מול היחידה לניהול סיכונים במזון במשרד הבריאות וגם פועלת מול יחידת הרגולציה במשרד ראש הממשלה
נתניהו עוסק בשנים האחרונות בנושא תחליפי החלבון. הוא ביקר לפני מספר שנים במשרדי חברת אלף פארמס, טעם בשר מתורבת (שמגודל במעבדה) והכריז ש"ישראל תהיה מעצמת חלבון אלטרנטיבי". בסוף החודש הקודם קיימו מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי ויועצת ראש הממשלה לזכויות בעלי חיים טל גלבוע סיור בתנובה ובמשרדי רימילק.