מערכות ה-DevOps בארגונים נראות למתבוננים מבחוץ כמו תעלומה, אבל מסתבר שלעיתים גם המפתחים עצמם מתקשים להתמודד איתן. בשנים האחרונות המערכות האלה הפכו מורכבות כל כך שהן דורשות לא רק מומחיות, אלא גם שימוש נכון במשאבים. לעיתים המורכבות הזו גוררת עיכובים ובעיות בעבודה התוך ארגונית.

חברת פורט (Port) הישראלית מפתחת פורטל פנימי המיועד למפתחים בארגון, שמספק להם תמונה רחבה אודות סביבת ה-DevOps, לצד אפשרות ביצוע פעולות על גבי הפלטפורמה עצמה. היום מודיעה פורט על גיוס סיד בסך 7 מיליון דולר בהובלת קרן TLV Partners ובהשתתפות יואב לנדמן, מייסד ו-CTO בחברת JFrog, ושלמה קרמר, ממייסדי חברת צ׳ק פוינט.

"בשנים האחרונות עולם ה-DevOps הפך להיות מאוד מסועף ועם הרבה סוגי סביבות ופעילות שגרתיות הופכת להיות קשה מסורבלת וקשה לביצוע", אומר זוהר עיני, מייסד משותף ומנכ"ל בפורט. "צוותי ה-DevOps מוצפים בפניות של אנשי פיתוח וזה מגיע למצב שהם מתחילים לנהל ולעקוב אחרי הפעילות בקבצי טקסט סטטיים".

DevOps הדור הבא של המערכות הפנימיות 

עיני ויונתן בוגוסלבסקי ייסדו את החברה לפני פחות משנה. עיני היה חלק מהחברות Rookout ו-Aporia ולפני כן היה חלק מקרן TLV partners. השניים נפגשו במהלך השירות ב-8200 שם הקים בוגוסלבסקי פורטל דומה לשימוש היחידה, שנמצא היום בשימוש באמ"ן והפך בסיס למחלקה שלמה שבה משרתים כ-80 איש. לפורט יש כבר לקוחות משלמים בישראל, ארה"ב ואירופה והיא מעסיקה כמעט 20 עובדים, מסר עיני ל-tech12. 

חברות כמו נטפליקס או ספוטיפיי, הוא מספר, הקימו לפני כמה שנים פורטלים ניהוליים פנימיים למערכות והדבר גרם למהפכה של ממש. עם זאת, לא כל חברה, גדולה ככל שתהיה, יכולה לפתח פלטפורמה כזו ועל כן המוצר של פורט הישראלית מספק אבני בניין פשוטות יחסית מהן אפשר להרכיב מערכת פנימית.

צוות פורט  (צילום: ניר סלקמן, יחצ)
צוות פורט. "בשנים האחרונות עולם ה-DevOps הפך להיות מאוד מסועף"|צילום: ניר סלקמן, יחצ

הפורטל של פורט מכיל קטלוג תוכנה מקיף שמסווג את כל משאבי ארגון הפיתוח כך שכל המיקרו-שירותים, משאבי הענן וסביבות הפיתוח יונגשו בקלות. הפורטל מאפשר שירות עצמי למפתחים ולאנשי DevOps כך שמפתחים יוכלו לייצר, למחוק, להקים ולשנות משאבים על ידי כמה פעולות פשוטות בפורטל המפתחים הפנימי של פורט. לפי החברה, כל פעולה שעושה שימוש באוטומציות DevOps יכולה להיות מבוצעת במערכת של פורט.