בדיוק כשחשבנו שאפשר להספיד את העבודה מרחוק אחרי סוף הקורונה, מדווחת חברת גייבל (Gable) על גיוס של 16 מיליון דולר. החברה מציעה לארגונים ועובדים פתרון לניהול העבודה מרחוק עבור אלו שמשתמשים בחללי עבודה שיתופיים. 

"המערכת שלנו עוזרת לחברות ועובדים למצוא חללי עבודה, לקבל גישה אליהם, להזמין חדרים, לראות מי עוד מגיע לעבודה באותו מקום, להזמין חדרי ישיבות, לתכנן את תקציב השימוש בחללים האלו ועוד", מסבירה ליזה מאש לוין, מייסדת ו-CEO של גייבל. "במערכת יש פורטל למעסיק ואפליקציה לעובד, שדרכה עובדים יכולים להזמין חדרים ברשתות של חללי עבודה שאנחנו עובדים איתן. ומהצד השני, המעסיקים רואים את היקף השימוש, את העלות, מי העובדים שמשתמשים בחללים ומתי". 

אבל הטרנד ב-2023 הוא בכלל חזרה למשרדים, לא?
"אני נוטה לא להסכים. יש היום גמישות ומאפשרים לעובדים לעבוד מכל מקום ולתת גישה לחללי עבודה בכל מקום. יותר מזה - אנחנו פונים לרוב לשוק האמריקאי והחברות כאן מבוזרות לחלוטין", משיבה מאש לוין, שמתגוררת בסן פרנסיסקו. "בארצות הברית יש חברות גדולות מאוד שהלכו בכיוון של עבודה מרחוק, לעתים גם מכל מקום וכל הזמן, כמו Airbnb ודרופבוקס, והן לא חוזרות אחורה. ויש גם חברות שיש להן מטה ושלושים אתרים ברחבי העולם, ובכל מקום הן צריכות למצוא משרדים או חלל עבודה, לחתום על התקשרויות חוזיות, לטפל בחשבוניות שמגיעות מכל הספקים. אז איתנו הן מתקשרות בחוזה אחד ומקבלות חשבונית אחת".

כדוגמה מביאה מאש לוין חברה אמריקאית עם 400 עובדים בכל רחבי ארצות הברית ואירופה, שמשתמשת בגייבל כדי לרכז את כל הזמנות חללי העבודה שעושים העובדים. "יש להם צוותים מפוזרים בכל העולם. זה יכול להיות גם צוות של שלושה אנשים באורגון שצריך משרד ליומיים בשבוע. בלי גייבל, הם היו צריכים למצוא חלל שעומד בסטנדרט שלהם, לנהל מולו משא ומתן - ואת זה הם גם היו צריכים לעשות ב-30 לוקיישנים ולשלם לספקים ב-30 לוקיישנים. ואז - בכל פתיחה של לוקיישן חדש הם היו צריכים להתחיל את התהליך מהתחלה", היא אומרת.

לדברי מאש לוין, "יש חברות עם מטה ושלושים אתרים ברחבי העולם ובכל מקום הן צריכות למצוא משרדים או חלל עבודה, לחתום על התקשרויות חוזיות, לטפל בחשבוניות שמגיעות מכל הספקים. אז איתנו הן מתקשרות בחוזה אחד ומקבלות חשבונית אחת"

גייבל הוקמה בתחילת 2020 על ידי מאש לוין ועמרי חביב שמכהן כ-CTO. הם הכירו כשעבדו במיקרוסופט ישראל, היא כמנהלת פרויקטים בכירה והוא כמנהל פיתוח בכיר. בספטמבר הם גייסו את הפרה סיד בסכום של כמה מאות אלפי דולרים, ובספטמבר 2021 הם גייסו סבב סיד שהביא אותם לסכום גיוסים של ארבעה מיליון דולר, בהשתתפות Ulu Ventures ו-Foundation Capital. את הסבב הנוכחי - 12 מיליון דולר, הם השלימו באוקטובר שנה שעברה. בסך הכל גייסה החברה 16 מיליון דולר. את הסבב האחרון הובילו SemperVirens ו-Foundation Capital, והשתתפו בו Tishman Speyer Ventures והמשקיעים הראשונים.

מאש לוין וחביב מאמינים מאוד בעבודה מרחוק. החברה מעסיקה 14 עובדים שעובדים מארצות הברית, ישראל, סרביה והולנד. בעוד כשבועיים יפגשו כל העובדים בפעם הראשונה בניו יורק.

לדבריהם, כספי הגיוס מיועדים להגדלת צוותי הפיתוח ולגיוס של אנשי שיווק ומכירות. ב-2023 הם מעריכים שיכפילו את מצבת כוח האדם. מודל התשלום לגייבל מבוסס על תשלום בסיסי ושכבה נוספת לפי שימוש. מאש לוין וחביב מציינים שלחברה יש 50 לקוחות שמשלמים בממוצע אלפי דולרים בחודש ובסך הכל יש כיום כ-4,000 עובדים שמשתמשים בפלטפורמה.