חברת SecuriThings, המפתחת פלטפורמה לניהול מכשירי אבטחה פיזיים בארגונים, מדווחת היום על גיוס 21 מיליון דולר בסבב B אותו הובילה קרן (U.S. Venture Partners) USVP והשתתפו בו Swisscom Ventures, כמו גם המשקיעים הקיימים Aleph ,Firstime VC ו-Cresson Management. הסבב הנוכחי מביא את סך ההשקעות בחברה מאז הקמתה להיקף של 39 מיליון דולר.
את SecuriThings הקימו ב-2016 רועי דגן (מנכ"ל) ורענן ליג'י (סמנכ"ל טכנולוגיה), שזיהו את הבעיה שמאפיינת לא מעט ארגונים גדולים: ניהול שוטף של מכשירי אבטחה פיזיים, כמו מצלמות. "הצוותים שאחראים על הטכנולוגיות האלה בארגונים נותרו מאחור", אומר דגן ל-tech12. "הם עושים דברים בצורה מאוד ידנית ולרוב גם מאוד ריאקטיבית ודברים שלנו נראים טריוויאלים - כמו לנטר ולעדכן גרסאות - פשוט לא קיימים עבורם".
הלקוחות של SecuriThings הם ארגונים שיש להם פריסה פיזית רחבה: חברות טק, בתי חולים, שדות תעופה ועוד. הצוותים שמנהלים את האבטחה הפיזית ואחראים על מוצרי הקצה נטולי מערכות IT לניהולן, למרות, כפי שמסביר דגן, שהאנשים בצוותים האלה הם צעירים בני דור מיליניום שרגילים לעולם הדיגיטלי.
פלטפורמת ה-IoTOps שפותחה בחברה מספקת יכולות ניטור בזמן אמת, להגנה ותחזוקה שוטפת למכשירי IoT. היא מאפשרת לשפר את זמינות המערכות כדי לעמוד בסטנדרטים רגולטוריים וארגוניים ולספק הגנת סייבר למכשירים.
ניהול מכשירי האבטחה באמצעות כלי אוטומציה, אנליטיקה והתראות, מאפשרת לצוותים להתמקד במשימות אסטרטגיות יותר, על ידי הפחתת כמות העבודה הידנית הנדרשת והצורך בביקורים פיזיים באתרים מבוזרים, וכן לשפר את היעילות התפעולית בתהליכים הארגוניים. "אנחנו מוכרים ללקוחות קצה אבל יש לנו גם שת"פים עם היצרנים עצמם וגם עם שותפים שאחראים על הפריסה בשטח וההתקנה".
יש לכם תחרות? חברות נוספות שמספקות יכולות דומות?
"יש חברות נוספות אבל זה אוקיינוס כחול עדיין ואנחנו מובילים אותו היום עם הפתרון המקיף היחיד בתחום. תחשבי על בית חולים שנתבע כי מישהו החליק במדרגות ואז מגלה שהמצלמה שניטרה את האזור לא עובדת כבר תקופה. אנחנו נותנים ללקוחות סוף סוף שקיפות למה שקורה אצלם בחברה".