המשפט "הכל עבר לענן" הפך מטבע לשון שחוק כל כך שהוא מהווה הסבר כמעט לכל תופעה או שינוי טכנולוגי שקשה להסביר. אבל מאחוריו מתחבאת אבולוציה של ממש שעברה על תהליכי הפיתוח בשנים האחרונות. אם עד לא מזמן כתיבת קוד נעשתה כ"מונוליט", דהיינו הכל בגוש אחד ועל שרת אחד, היום מפתחים מוצפים ב-microservices שמפצלים את התהליך הזה לחתיכות קטנות ובין מספר שרתים מרוחקים.
להתקדמות הזו יש לא מעט יתרונות, בעיקר ברמת הסקייל והאצת תהליכי פיתוח, אבל היא גם "מנתקת" מפתחים מהמוצר. אם, למשל, מפתחת רוצה היום להריץ בדיקה שתראה לה כיצד הקוד מתנהג בסביבה "אמיתית", היא צריכה או להשקיע שעות וימים בבניית סימולציה או לבקש ולהמתין להרשאות גישה שונות ומגוונות.
את הבעיה הזו חברת רוקאאוט (Rookout) הישראלית מבקשת לפתור באמצעות פלטפורמה שמקנה למפתחים הבנה של התנהגות הקוד שהם עובדים עליו לאחר שהוא חי בסביבות מרוחקות.
רוקאאוט הוקמה בסוף 2017 ע"י אור וייס ולירן חיימוביץ ובפברואר 2020 הצטרף אליה שחר פוגל כמנכ"ל. היום מודיעה החברה כי גייסה 16 מיליון דולר בסבב B. הסבב הובל על ידי קרן Fort Ross Ventures, בהשתתפות המשקיעים הקיימים: TLV Partners ,Emerge ,Cisco Investments ומשקיעים חדשים LIAN Group, Binder & Partners. החברה גייסה 28.2 מיליון דולר מאז הקמתה, כולל הגיוס הנוכחי. במסגרת הסבב שארין פישר דיברוב, שותפה ב-Fort Ross Ventures הצטרפה לדירקטוריון החברה.
"אנחנו מאפשרים למפתחים להבין מה קורה בסביבות מרוחקות בצורה קלה נוחה ומהירה יותר ממה שקיים היום", מסביר פוגל ל-tech12. "הסייקלים האלה של להבין ולתחקר מה קורה בסביבות מרוחקות יכולים לקחת בין שעות לשבועות. פעם מפתחים היו עובדים על המחשב האישי, מריצים ורואים שזה עובד ואחלה. היום יש הרבה תלות בשירותים חיצוניים אז הם צריכים לבדוק את התוכנה בכמה סביבות שונות. אנחנו מאפשרים להם בלחיצת כפתור לקבל את המידע שהם צריכים ומורידים את הצורך לשחזר תקלות, להעתיק סביבות ולנבור בשורות לוג".
לפי רוקאאוט, ארגונים המשתמשים במוצר שלה מדווחים על חסכון של עד 80% מזמן ניטור ופתרון בעיות דיבאגינג, בלי לעצור את פעילות המערכת, לפגוע בביצועים או באבטחת האפליקציה. כמו גם, שיפור ביצועי צוותי הפיתוח, חיסכון של מאות שעות מפתחים כל חודש, הורדת עלויות לוגים, ועליה בשביעות רצון המפתחים שמתמקדים בלייצר ערך לארגן, במקום בבזבוז זמן על פתרון תקלות. הפלטפורמה של רוקאאוט תומכת בכל הסביבות וברוב שפות התכנות הקיימות.
יש לא מעט חברות היום ששמו להם למטרה לפתור את בעיות הפרגמנטציה עבר צוותי תכנות, יש לכם תחרות?
"זה נכון. מלבד הטרנד של קלאוד נייטיב יש טרנד נוסף שנקרא shift left - בעצם לתת למפתחים יותר אחריות על האפליקציה שלהם. אנחנו רואים את זה בחברות כמו סניק או ב-QA שמתחיל להעלם מן העולם. יש הרבה חברות שמוכרות למפתחים אבל מה שאנחנו עושים הוא ייחודי בדרך ובערך. יש חברות שקמו אחרינו ועושות דברים בדרך דומה אבל אנחנו מובילי הקטגוריה של Observability. יש לנו עשרות לקוחות אנטרפרייז מפורצ'ן 500 והתמיכה שלנו הכי רחבה בשוק מבחינת שפות תכנות".