שוק התעסוקה בהייטק רחוק מהשיא ובהתאם גם שוק מערכות הגיוס, ובכל זאת, חברת דואטו (Dueto), שמפתחת מערכת לשיתוף מועמדים מומלצים בין חברות, נחשפת דווקא עכשיו. המערכת של דואטו מנהלת תהליכי גיוס החל משלב חיפוש המועמדים, ניהול תהליך הראיונות ועד ההעסקה של העובד. השוני העיקרי בינה לבין מערכות גיוס אחרות הוא היכולת לשתף מועמדים בין חברות: מרואיינים שהתחילו את התהליך בחברה אחת אבל לא התקבלו בסופו של דבר, יופנו לחברה אחרת אליה הם עשויים להתאים.

"מרבית המשאבים שארגונים משקיעים בתהליכי הגיוס מתבזבזים", מסבירה ליאת בן צבי, מנכ"לית דואטו. "אם למשל ישנם עשרה מועמדים לתפקיד, רק אחד מקבל אותו, אבל תשעה מגיעים לראיונות, ומצריכים זמן מצד המגייסות והמנהלים המגייסים, הם עושים מטלות בית ועוברים תהליך ארוך ורובם לא מתקבלים. המועמדים שהתהליך הסתיים עבורם הם מועמדים טובים אבל לא מתאימים לחברה, ולכן אפשר להמליץ עליהם לחברות אחרות".

את דואטו הקים רונן ארז לפני שנתיים, שגם השקיע בה 5 מיליון דולר מהונו האישי. ארז הוא מהמייסדים של קודקס, חברת השמה בתחום המשפט. למנכ״לית החברה מונתה ליאת בן צבי, ששימשה לפני כן כמנכ״לית קודקס במשך שמונה שנים. בן צבי התחילה לעבוד בקודקס לפני 15 שנים וצמחה בה עד לתפקיד המנכ"לית.

המנכ"לית ליאת בן צבי: "גם בתקופה שבה יש יותר מועמדים, עדיין קשה מאוד למצוא את הבן אדם המתאים לארגון. מצד שני, זו תקופה שיש בה יותר נכונות לחברות לשתף פעולה"

על פניו, העיתוי ליציאה עם מוצר בתחום ה-HR tech הוא לא כל כך מוצלח - אבל בן צבי לא נשמעת מודאגת. "תמיד יש עליות ומורדות בתחום הזה. גם בתקופה שבה יש יותר מועמדים, עדיין קשה לגייס עובדים וקשה מאוד למצוא את הבן אדם המתאים לארגון. מצד שני, זו תקופה שיש בה יותר נכונות לחברות לשתף פעולה ביניהן ולהפנות עובדים. הן רוצות לעזור לאנשים שנפלטים ממקומות העבודה והמערכת מאפשרת לשתף קורות חיים של עובדים מפוטרים".

למה שחברות ירצו לעזור לחברות אחרות להצליח בגיוס עובדים, כשהן נמצאות בתחרות?

"בשביל לקבל צריך לתת. המועמדים שנמצאים במערכת הם רלוונטים לתקופה מסוימת, לתקופה שבה הם מחפשים עובדים. ואם חברה לא תפנה אותם לחברה אחרת, זה לא שהם יהיו פנויים בשבילה בעוד חצי שנה. ויש גם ערך מוסף לחברה שדוחה את המועמד, ובמקום לשלוח לו מכתב דחייה סטנדרטי, מציעה לו הזדמנויות נוספות בחברות אחרות, זה נראה אחרת לגמרי".

הממשק של חברת דואטו לשיתוף מועמדים בין חברות (צילום: יח
הממשק של דואטו. מציפה התאמות באופן אוטומטי|צילום: יח"צ DUETO

השלב הבא: יציאה לחו"ל

בשנתיים האחרונות פועלת החברה כבוטסטראפ במימון עצמי, ולפני שנה המערכת הוצעה לשותפי עיצוב, שעזרו בהתאמה של המערכת לצרכים הארגוניים שלהם. בשבועות האחרונים התחילה המכירה של המערכת לכעשרים לקוחות ראשונים, בעיקר סטארט אפים, ובן צבי משתפת כי היעדים הבאים הם לגייס הון מקרנות ולצאת לחו"ל.

לחברה צוות עובדים ברמאללה. "אנחנו מאמינים בגשר הזה וביצירה של שיתופי פעולה", אומרת המנכ"לית ליאת בן צבי, "אני יכולה להגיד שזה עובד מדהים"

למרות שדואטו אינה מערכת שיתוף העובדים היחידה (גם חברת ג'ונקו פועלת בתחום), והיא בוודאי לא מערכת הגיוס היחידה, בן צבי מאמינה שהם מביאים מוצר ייחודי ועדיף לשוק, בעיקר בתחום השיתוף וההפניות, וכמובן גם סביב השימוש ב-AI - הבאזוורד שכל סטארט אפ נשען עליו בימינו.

במה ה-AI בא לידי ביטוי?

"זו טכנולוגיה שרואה את התהליכים ורואה ואת מה שקורה בארגון ובקהילות ברשת. יש את כל הדאטה והמערכות יודעות לייצר התאמה בין המועמד להזדמנויות נוספות, והיא מציפה את ההתאמות מבלי שהמנהל המגייס צריך לעשות את זה בצורה אקטיבית".

בדואטו מועסקים כעשרים עובדים בתל אביב וברמאללה, שם יש צוות של חמישה עובדי פיתוח ו-QA. "זה שיתוף פעולה שהתחיל כשפיתחנו מערכות HR וחלק מהאנשים שפיתחו את המערכות שם עובדים בדואטו. אנחנו מאמינים בגשר הזה וביצירה של שיתופי פעולה. התחלנו עם מפתח אחד והצוות גדל ואחרי כמה שנים אני יכולה להגיד שזה עובד מדהים. זו הזדמנות להכיר אנשים שלא היינו מכירים בדרך אחרת".