סייבריזן כבר לא יוניקורן, כך לפי פרסום באתר Axios. לפני שלושה ימים עלתה באתר כתבה לפיה שוויה של חברת הסייבר הישראלית נחתך ב-90% בסבב הגיוס האחרון שנערך בתחילת החודש. אותו גיוס (סבב G) בסך 100 מיליון דולר כלל גם חילופי מנכ"לים כאשר אחד המייסדים, ליאור דיב, פרש מהתפקיד והוחלף באריק גאן מסופטבנק, אחת המשקיעות העיקריות בחברה.

דיב אמר אז ל-tech12 כי הפרישה מהתפקיד הייתה החלטה שלו והוסיף שהיא נעשתה משום שהחברה נמצאת "במצב חזק מאוד". הוא סירב גם למסור לפי איזה שווי נעשה הגיוס, אך כינה אותו "גיוס מצוין" וציין שהחברה עדיין בדרך להנפקה.

 

ליאור דיב, סייבריזן (צילום: יחצ)
המנכ"ל הפורש, ליאור דיב. טען שהעזיבה הייתה החלטה שלו|צילום: יחצ

כעת, שלושה ימים אחרי פרסום הכתבה המקורית באקסיוס, עלתה כתבה נוספת באתר שחזרה על הטענות. הפעם, המנכ"ל החדש אריק גאן הגיב. "זה לא סוד שהשוק הציבורי והפרטי נמצא במגמת ירידה מתמשכת", נמסר. "החברה בחנה חלופות רבות, ובסופו של דבר המחויבות שלנו היא לעובדים ולמשקיעים שלנו בשביל בכדי להבטיח התפקוד המלא ואת עתיד החברה. השילוב של מספר גורמים ביניהם סבב הגיוס שהושלם, יחד עם מינוי צוות ניהולי חדש והמיקוד בחדשנות המוצר שלנו, מציב את החברה בתחילתו של תהליך ארוך טווח למקסם הפוטנציאל. בשלב הזה גם בעלי המניות הסכימו כי הערכת השווי אינה ממש רלוונטית, לאור ההתמקדות בקידום סייבריזן. החברה ביצעה סבב גיוס אמיתי, בהתאם למטרות שלה ולא יותר ממה שהיא מאמינה שהיא צריכה, ובכך הגבילה את הדילול בשוויה״.

סייבריזן גייסה לאורך השנים מעל ל-800 מיליון דולר ולפי מספר גורמים בשוק היא מניבה הכנסות של עשרות מיליוני דולרים בשנה. הכתבה באקסיוס נוקבת בהערכת שווי חדשה של פחות מ-300 מיליון דולר, כלומר כשליש מההון שהוזרם לחברה במהלך השנים, וגם שווי שמשקף מכפיל נמוך מאוד על ההכנסות, גם במצב השוק הנוכחי.

סייבריזן הוקמה ב-2012 ועיקר 800 מיליון הדולר שגייסה הגיעו מסופטבנק, קרן ליברטי של סטיב מנושין, שר האוצר האמריקאי שלעבר, חברת לוקהיד מרטין, גוגל ומספר משקיעים נוספים. את מרבית הסבבים הגדולים שלה הובילה סופטבנק.