צוותי פיתוח יוכלו להעיד שבעבודה עם דאטה בייסים (מסדי נתונים) יש סכנה מתמדת שהכול ישתבש בגלל שינוי אחד שלא התבצע כהלכה. "מצד אחד, הדאטה בייס עם המידע, הטבלאות והסכימות שלו - חייב להתעדכן ולהתפתח. מצד שני, עדכון לא זהיר יכול לגרום לפגיעה במוצר ובביצועים שלו, להאריך את זמן הטעינה שלו ואף להשבית אותו", מסביר רותם טמיר, מייסד שותף ו-CTO של אריגה (Ariga), שנחשפת היום עם גיוס בסכום של 18 מיליון דולר, הכולל 3 מיליון דולר בסיד ו-15 מיליון נוספים שגוייסו לפני שנה בסבב A.
"רוב צוותי הפיתוח נפגעו מזה, וכשהדאטה בייס נפגע, מאוד קשה להשתקם מזה ולחזור אחורה", טוען טמיר. "הדאטה בייס חייב להישאר 'למעלה' באופן רציף, כי זה רכיב קריטי של התשתית. לכן כשעובדים עם הדאטה בייס יש משנה זהירות מאוד גדול".
כדי להתחיל לפתור את הבעיה הזאת פיתחו טמיר ואריאל משרקי, מייסד שותף ומנכ"ל אריגה, את "אטלס" - כלי קוד פתוח שממפה את כל מסדי הנתונים והסכימות של החברה, שזה המצב הרצוי, ואת סדרת הפעולות שצריך לעשות כדי לבצע את השינוי הרצוי מבלי לייצר כשלים.
"את המוצר הוצאנו לפני שנה וחצי בחינם, ומאז הורידו אותו מאות אלפי אנשים, כשמדי יום מריצים אותו אלפי ולפעמים עשרות אלפי משתמשים, וכל זה בלי שהשקענו אפילו שקל על פרסום", משתף משרקי. "זו גרסה חינמית לקידום הרעיון ולשימוש יומיומי בכלי. הנגשנו אותו למהנדסים כי אנחנו חושבים שהמכירה של הכלי צריכה להתחיל מלמטה, באמצעות התנסות".
אריאל משרקי, מייסד שותף ומנכ"ל אריגה: "את המוצר הוצאנו לפני שנה וחצי בחינם, ומאז הורידו אותו מאות אלפי אנשים, בלי שהשקענו אפילו שקל בפרסום"
ועם קהילת משתמשים גדולה, גם קל יותר לגייס כסף: לפני כשנה השלימה החברה סבב גיוס A בסכום של 15 מיליון דולר. כעת החברה משיקה באופן רשמי את המוצר המסחרי אטלס קלאוד (Atlas Cloud). "זו כבר הטמעה מסודרת של הכלי בארגון, עם פיצ'רים חינמיים ויכולות מתקדמות בתשלום", מסביר משרקי.
סבב הסיד של החברה בסך 3 מיליון דולר הובל על ידי קרן TLV Partners וסבב A בסך 15 מיליון דולר הובל במשותף על ידי Tiger Global ו-TLV Partners, בהשתתפות משקיעים פרטיים, ביניהם גיא פודחרני מייסד Snyk שמשמש גם כיועץ לחברה, לצד ה-CTO של HashiCorp, ארמון דדגר. בנוסף הכריזה היום החברה על השקת גרסה חדשה לפלטפורמה שלה בשם Atlas Cloud לניהול סכימות מסדי נתונים, ועל גיוס הון בסך 18 מיליון דולר.