כל חדשות ההייטק, כל יום, ישירות אצלכם במייל. הירשמו לניוזלטר שלנו כאן >>>
חברת קובוובס (Cobwebs Technologies) נרכשת על ידי קרן הפרייבט אקוויטי הניו יורקית ספייר קפיטל (Spire Capital Partners), בעסקה מורכבת שמוערכת לפי שווי של כ-200 מיליון דולר. העסקה מוגדרת כ"מיזוג עתידי" עם חברת פורטפוליו אחרת של ספייר קפיטל.
קובוובס הישראלית נוסדה בשנת 2015 וגייסה לאורך כל חייה 10 מיליון דולר, בין היתר מהקרנות Titan Ventures ו-Ibex, שהיא בעלת המניות החיצונית הגדולה בחברה. קובוובס, באופן רשמי, פועלת בתור חברת מודיעין ממקורות גלויים ומוכרת כלי מודיעין לגופי אכיפה. באתר האינטרנט שלה מתנוסס הסלוגן: "מודיעין רשת לעולם בטוח יותר" ובהודעת גיוס מ-2019 כתבה החברה שהיא רוצה להיות "הגוגל של המודיעין" עם יכולות זיהוי תמונה וטקסט, שיכולות לסייע למנוע פיגועים, פשיעה או מתקפות סייבר.
בדצמבר 2021 חברת מטא (פייסבוק) פרסמה דו"ח שלילי על מספר חברות מעולם מודיעין הרשת וקובוובס נכללה בו. מטא הגדירה את אנשי החברה כ"שכירי חרב בתחום הסייבר והמעקבים", והסבירה כי החברה מחזיקה חשבונות מזויפים ברשתות חברתיות שונות לצרכי מעקב. היא ציינה כי יש לחברה לקוחות בהונג-קונג, ערב הסעודית, פולין, בנגלדש, מקסיקו ועוד. מטא מחקה חשבונות שהופעלו על ידי החברה.
קובוובס הישראלית נוסדה בשנת 2015 וגייסה לאורך כל חייה 10 מיליון דולר. קובוובס, באופן רשמי, פועלת בתור חברת מודיעין ממקורות גלויים ומוכרת כלי מודיעין לגופי אכיפה. באתר האינטרנט שלה מתנוסס הסלוגן: "מודיעין רשת לעולם בטוח יותר"
מנכ"ל החברה, אודי לוי, מסביר היום שאין שחר למידע: "היינו בדין ודברים עם פייסבוק והסברנו להם את הדברים. אנחנו לא מוכרים לא באפריקה ולא בערב הסעודית וגם לא עושים שימוש באווטרים, זה לא סוג הפעילות שלנו". הוא הוסיף: "אנחנו עוסקים במודיעין גלוי, מודיעין ממקורות שכל אחד יכול להגיע אליהם אבל עושים זאת בצורה יעילה ואוטומטית ובעזרת AI. הלקוחות שלנו הם בארה"ב, אירופה וישראל".
כך או כך, הרוכשת בעסקה היא חברת השקעות פרטית מניו יורק שמנהלת יותר מ-500 מיליון דולר, סכום נמוך יחסית במונחי PE. הקרן ביצעה בעבר רכישה של חברת "ראיות דיגיטלית" אחרת בשם Penlink, שכאמור במורד הדרך תמוזג עם קובוובס.
מהחברה נמסר כי "קובוובס, שמפתחת פתרונות מתקדמים עבור גופי אכיפה, ביטחון לאומי ושירותי פיננסיים ברחבי העולם, ובעיקר בארה"ב ומערב אירופה, עומדת בחוד החנית של מודיעין דיגיטלי ממקורות גלויים. הפלטפורמה מאפשרת יכולות חיפוש מתקדמות, ניתוח ביג דאטה משולבים באלגוריתמי בינה מלאכותית העדכניים ביותר. המוצר מספק התראות בזמן אמת על מידע רלוונטי. החברה נחשבת מובילה בתחומה בין היתר הודות להשקעה בפיתוחי AI כבר בשנים הראשונות, והינה חלוצה בתחום המודיעין הדיגיטלי. רכישה אסטרטגית זו משלימה את הפורטפוליו הקיים של Spire Capital Partners, שכולל את חברת Penlink האמריקאית המובילה בניתוח מודיעין מבוסס ראיות דיגיטליות".
בדצמבר 2021 חברת מטא (פייסבוק) פרסמה דו"ח שלילי על מספר חברות מעולם מודיעין הרשת וקובוובס נכללה בו. מטא הסבירה כי החברה מחזיקה חשבונות מזויפים ברשתות חברתיות שונות לצרכי מעקב. פייסבוק ציינה כי יש לה לחברה לקוחות בהונג-קונג, ערב הסעודית, פולין, בנגלדש, מקסיקו ועוד. מטא מחקה חשבונות שהופעלו על ידי החברה
קווין פופ, מנכ"ל PenLink אמר כי "שתי החברות חולקות מטרה משותפת של סיוע לאכיפת החוק ושיפור הביטחון הלאומי. שיתוף הפעולה בין PenLink ו- Cobwebs נועד לספק לאנליסטים ולחוקרים מבט מקיף עוד יותר על החקירות שהם מבצעים עם המוצרים שלנו, מה שיוביל לתהליכי עבודה ממצים ומהירים יותר".
שווי קובוובס בעסקה מוערך בשוק בכ-200 מיליון דולר. לוי מסרב להתייחס לנתון אך אמר: "אנחנו חברה שמעסיקה 170 עובדים, צומחת אורגנית משנה לשנה, מוכרת בעשרות מיליוני דולרים ולא זקוקה להשקעות חיצוניות".
במילים אחרות, לוי רומז לכך שהחברה רווחית, אבל מציין כי "זה לא 2021 והכל יותר מציאותי". כל עובדי החברה ימשיכו לעבוד בה גם אחרי העסקה ולוי טוען כי החברה מתכוונת להמשיך ולגדול. שני הפאונדרים האחרים בחברה הם עומרי טימיאנקר, ושי אטיאס.