קופים הם לא רק משועממים, לפעמים הם גם משחקים כדורגל. סטודיו UnCaged לפיתוח משחקי ווב 3, פיתח את המשחק MonkeyLeague, שכלכלת המשחק שלו נמצאת בבעלות המשתמשים המשחקים בו, הם יכולים לקנות ולמכור דמויות, ליצור דמויות חדשות ולמכור גם אותן ברווח.
החברה הוקמה ב-2021 על ידי רז פרידמן, CPO (מנהל מוצר ראשי) והעובד הראשון ב-Playtika; שחף בר-גפן, יו"ר החברה, טל פרידמן, מנכ"ל החברה, דודו אסרף וד"ר ניר הלואני. עתה היא מודיעה על גיוס ראשון של 24 מיליון דולר בסבב A מהקרנות גריפין גיימינג פרטנרס, Vgames, מווריק ונטורס ישראל, דרייב של דראפטקינגס ו-6th Man Ventures. עד כה מומנה החברה מכספי המייסדים ומכירה מוקדמת של מטבע המשחק מאנקי באקס למשקיעים בינהם גיגי לוי ונועם לניר, שנרחיב עליהם בהמשך.
"התפתחות ה-Web 3.0 והבלוקצ'יין הביאה לפיתוח של ז'אנר חדש של משחקים. פעם היו קונים את המשחק ולאחר מכן המשחקים היו חינמיים עם אפשרות לרכוש שדרוגים בתשלום, בשני המקרים בסיס המודל הוא שהחברה היא המרוויחה הבלעדית מהמשחק", מסביר שחף בר-גפן, יו"ר החברה. "ב-Web 3.0 הכלכלה של המשחק נמצאת בבעלות השחקנים. UnCaged מפתחת משחק קז'ואל בשם MonkeyLeague שנמצא בבעלות החברה, אבל הכלכלה שלו נמצאת בבעלות המשתמשים. זה משחק אסטרטגיה עם תמה ספורטיבית, וכל משתמש מחזיק בעלות על הדמות או השחקן שלו. זה NFT סחיר שהמשתמש יכול למכור אותו ולהרוויח כסף במכירה".
שחף בר-גפן, יו"ר החברה: "פעם בסיס המודל היה שכשרוכשים משחק, החברה היא המרוויחה הבלעדית. אנחנו פיתחנו משחק שנמצא בבעלות החברה, אבל הכלכלה שלו בבעלות המשתמשים"
בר-גפן מספר כי החברה יצרה מאגר ראשון של 20 אלף שחקנים ומכרה אותו למשתמשים והם יכולים לסחור בהם, לאמן אותם וליצור שחקנים טובים וכך להעלות את ערכם בשוק וגם – ליצור דמויות חדשות של שחקנים. זאת בתנאי שהמשתמש מחזיק בשני שחקנים שמהם נולדת הדמות החדשה והיא מחזיקה בתכונות גנטיות שדומה לדמויות ההוריות שמהן היא נוצרה, כמו מראה, יכולות משחק ועוד. בנוסף, יהיו קווי ייצור של שחקנים שתיצור החברה באמצעות שיתופי פעולה עם חברות אחרות, כמו שת"פ עם חברת באפ ושת"פ עתידי עם קבוצת כדורגל איטלקית שתנפיק קו שחקנים במדי הקבוצה.
מה מודל ההכנסות של החברה?
"בכל פעם שמתבצעת מכירה של דמויות יש לנו עמלה של 4% שנגבת אוטומטית, והדבר השני זה שהמטבע של הכלכלה הוא גם מטבע קריפטוגרפי, מאנקי באקס, כסף המשחק שמשתמשים בו לקניה ומכירה של דמויות. המשתמשים יכולים להרוויח כסף אם הם מנצחים בטורניר למשל או בהזדמנויות עסקיות אחרות שבהן המשתמש יוצר ערך במשחק".
למאנקי באקס יש ערך בעולם האמיתי?
"אפשר להמיר אותו לכסף כמו כל מטבע קריפטוגרפי והיום מאנקי באקס אחד שווה 10 סנט". במכירת המטבעות הראשונה שבה השתתפו מבין כמאה המשקיעים גם נועם לניר ו-NFX של גיגי לוי, נמכרו מטבעות בשווי של 20 מיליון דולר וערכם בשוק היום עומד על 100 מיליון דולר. המטבעות כבר נמכרו ויש משחק ער בשחקנים, אך המשחק עדיין לא הושק, וזה יקרה בסוף השנה במובייל ובווב. לעומת זאת כבר קיימת קהילה של כ-300 אלף איש, שכבר עוסקים במסחר במטבעות ובדמויות משחק. מחירן של הדמויות נע היום בין עשרות דולרים לאלפי דולרים.
איך הגעתם ל-300 אלף משתמשים בלי משחק?
"עולם הקריפטו מתנהל בקהילות, קבוצת טלגרם וכו' ומחלקת השיווק שלנו הגיעה אליהם. מדובר באנשים שמתעניינים בקריפטו וגיימנג ולמעשה יצרנו את השוק ומטבע עם ערך עוד לפני שיש לנו מוצר".
מה היקף מסחר הדמויות אצלכם עד היום?
"35 מיליון דולר".
UnCaged גובה מהסכום הזה 4%?
"כן, עד היום הכנסות היו מעל 10 מיליון דולר ממכירת 20 אלף דמויות ועמלות מסחר בהן, אבל חשוב להגיד שרוב הכסף מהמסחר נשאר אצל המשתמשים ואנחנו מצפים שהשוק יהיה מספיק גדול כדי שגם ה-4% שאנחנו גובים בעסקאות יהיה מספיק גדול".
יש עוד מודלים של הכנס?
"אנחנו גובים עמלות גם על פעולות שונות במשחק, שיוצרות ערך לבעלים של הדמויות".
מה החזון של החברה? למה נועד גיוס הכסף?
"אנחנו רוצים להקים בישראל את הסטודיו הגדול בעולם למשחקי ווב 3 וזה בעיקר אומר להגדיל את הצוות בארץ, לשווק את המשחק וליצור שיתופי שיתוף פעולה. אגב, העובדים שלנו בנוסף לשכר ואופציות מקבלים גם מאנקי באקס והם לא צריכים לחכות לאקזיט כדי לפגוש את הכסף. העובדים הראשונים בחברה קיבלו כמה מיליוני מטבעות כל אחד והערך שלהם כבר היום עומד על כמה מאות אלפי דולרים לכל עובד ואם המשחק יצליח, זה יהיה מיליוני דולרים".
את החברה ייצגו עורכי הדין צבי גבאי, אריאלה דרייפוס ואנדרי ינאי ממשרד ברנע, ג'פה לנדה. את המשקיעים ייצגו עורכי הדין יובל מידר ומור לימנוביץ ממשרד הרצוג ומשרד Fenwick בארה"ב.