אנחנו בתקופה סוערת בעולם הקריפטו, עם קריסה רועשת של בורסות ומטבעות. דווקא לאור זאת, סייברס (CyVerse) יוצאת לעולם כדי לבלום הונאות קריפטו ולאפשר גם לשחקנים המסורתיים להיכנס לעולם הזה, כי במקביל להונאות ולשערוריות של השנים האחרונות, הקריפטו עובר גם תהליך של לגיטימציה ואימוץ על ידי המוסדות הפיננסים הגדולים. כעת החברה נחשפת עם גיוס הנבטה של 8 מיליון דולר.
"לאורך השנים קמו חברות אבטחה שונות לעולם הבלוקצ'יין", מסביר דדי לביד, המייסד והמנכ"ל של סייברס, "זה התחיל בשנים 2015 עד 2017 שקמו פתרונות לזיהוי לקוח ומניעת הלבנות הון (KYC AML); ואז בשנתיים שלאחר מכן קם דור נוסף של פתרונות קסטודיאן (משמורת) בטוחים כמו פיירבלוקס או Zengo הישראלים, שהמציאו עולם של שמירה מבוזרת על מפתחות הצפנה. אבל מה שאנחנו רואים בשנה האחרונה אלו פריצות מאד גדולות, לבורסות, ארנקים וניצול חולשות בחוזים חכמים".
בתחילת השנה למשל בורסת Crypto.com ספגה הפסד של 34 מיליון דולר אחרי שלקוח הצליח לעקוף את מנגון הזיהוי שלה. גם בורסת Binance ספגה מתקפה בשווי של 570 מיליון דולר אחרי שתוקפים הצליחו "לזייף" את המטבע שלה BNB ובכך לגרום לירידת ערך שלו. ומקרים כאלו קורים חדשות לבקרים, ועל פי רוב לוקח לבורסות ימים ושבועות לזהות את המתקפה ולהבין אותה.
דדי לביד, מנכ"ל סייברס: "זה התחיל בשנים 2015 עד 2017 שקמו פתרונות לזיהוי לקוח ומניעת הלבנות הון (KYC AML). אבל מה שאנחנו רואים בשנה האחרונה אלו פריצות מאוד גדולות לבורסות וארנקים, לצד ניצול חולשות בחוזים חכמים"
לביד מסביר כי סייברס לא מסתכלת על הקוד של החוזה החכם (יש חברות שעוסקות בזה) אלא על הלוגיקה ועל התנועה של הכסף או האירועים. לביד: "אנחנו ממפים את כל מרחב הקריפטו, כולל הפרוטוקולים, העמלות, הנזילות ורואים את השוק בצורה מרחבית במקום בצורה צינורית. על זה אנחנו מפעילים כלים של דאטה סיינס ופרופיל סיכון לכל משתמש. ניתחנו מאות מקרים ויש לנו דאטה בייס של אלפי תקיפות. אנחנו לומדים את הגיאומטריה המרחבית של עולם הקריפטו ומזהים אנומליות".
מגנים על המטבעות הקריפטוגרפיים
סייברס נוסדה בתחילת 2022 בשל איומים כאלו. לביד הקים אותה אחרי שהקים ומכר סטארטאפ בתחום הבקרה התעשייתית (PRESENSO שנמכרה ב-2019). "אנחנו עושים מוניטורינג לאופרציה בקריפטו, עשיתי את זה בעבר לנכסים תעשייתיים. בנוסף, יש לנו יכולת לנתח ולזהות אירועים מבעוד מועד". ללביד 11 פטנטים סביב זיהוי אנומליות אוטומטי מבוסס למידת מכונה.
בהודעת הגיוס היא מסבירה: "לאחר זינוק של פי 4 בערך המטבעות הקריפטוגרפיים בשנים 2021-2020, תקיפת גשרים בין מערכות בלוקצ'יין הייתה הפרקטיקה הנפוצה ב-69% מכלל גניבות הקריפטו בשנה האחרונה, עם נזק מצטבר בהיקף 3.5 מיליארד דולר מתחילת 2022. עוד מתברר כי ב-98% ממאות התקיפות שהתרחשו עד כה, לא מתקבלת כל התרעה על הונאה בבורסות הקריפטו, בפרוטוקולי ה-DeFI ובשירותי המשמורת (Custodians), עד שהיא כבר רשומה באופן שאינו ניתן לשינוי על הבלוקצ'יין והתוקף כבר נעלם עם השלל".
את סבב הגיוס הובילה אלרון ונצ'רס והשתתפו בו גם קרן קרשנדו, Differential Ventures, מועדון הסיסואים סייבר קלאב לונדון, Cyberleap ו-Hawk Digital Innovation. על פי מצגת אלרון לבורסה, הגיוס נעשה לפי שווי של כ-18 מיליון דולר.
לקוחות החברה הם בורסות קריפטו, ארנקים וכדומה, אך היא בתהליכי מכירה גם ללקוחות פיננסיים מסורתיים שנכנסים לעולם הקריפטו. כך נמסר: "סייברס כבר מאבטחת לקוחות מובילים ובהם: Bit2C ,Solidus Capital CoinMama ועוד". יחד עם לביד הקים את החברה מאיר דולב שמכהן בה כסמנכ"ל טכנולוגיות. לחברה 21 עובדים.