מי אמר שאין למשקיעים ישראלים אופציות להשקעה בחברות בינה מלאכותית גנרטיבית (GenAI)? הנה הסטארט אפ ספיריט (SPIRITT), שהשלים עכשיו גיוס סיד בהיקף כולל של 13.5 מיליון דולר, תוך כדי שהוא רושם עלייה בהערכת השווי שלו (אפ ראונד). חברות אחרות יכולות רק להתקנא.
הפלטפורמה של ספיריט מפתחת קוד באמצעות טכנולוגיית GenAI מבלי שנדרש מהמשתמשים כל ידע טכני. משתמשי הפלטפורמה מקבלים לשירותם צ'אטבוט דמוי ChatGPT שבאמצעותו הם מציגים את הרעיון מאחורי האפליקציה שהם רוצים לפתח - והבינה המלאכותית של ספיריט מייצרת עבורם אפליקציה מלאה, כולל כל הרכיבים הנדרשים להפעלתה, הן למובייל והן לדסקטופ. אם נדרשים שיפורים באפליקציה, הם ייעשו באמצעות צ'אט נוסף עם ה-AI.
אם הרעיון נשמע לכם מוכר, אולי זה בגלל שכל חברות ה-GenAI הגדולות מציעות כיום אפשרות לכתוב קוד עבור המשתמשים: OpenAI, Github, Anthropic ואחרות.
מנכ"ל ומייסד SPIRITT תמיר מגן: "מרגע שהתחיל ההייפ של ChatGPT כל קרן חיפשה שתהיה לה חברת GenAI בפורטפוליו. מצד שני, הקרנות עוד לא גיבשו לגמרי את הפילוסופיה שלהן איך לזהות שחברה מספיק טובה. אז כולם עדיין זהירים"
"אנחנו לא בתחרות ישירה איתם כי הם מסייעים בכתיבת קוד עבור מתכנתים ואנחנו פונים לציבור הרחב, לאנשים שיש להם רעיונות ולא יודעים איך להפוך אותם למוצר", אומר מנכ"ל ספיריט תמיר מגן על החברות הגדולות. לדבריו, ספיריט יצאה לדרך הרבה לפני שהבאז של ChatGPT בכלל החל.
אבל עכשיו אתם במרכז ההייפ של ה-GenAI. זה אומר שהמשקיעים רצים אחריכם כמו בימים הטובים של 2021?
"זה היה מאמץ ועבדנו קשה. השוק עכשיו לא במצב טוב ולכולם קשה לגייס כסף. אבל מרגע שהתחיל ההייפ של ChatGPT נהיתה סיטואציה שכל קרן חיפשה שתהיה לה חברת GenAI בפורטפוליו. מצד שני, ראינו שקרנות עוד לא גיבשו לגמרי את הפילוסופיה שלהן איך לזהות מתי חברה בתחום מספיק טובה. אז כולם עדיין זהירים".
התחלתם את סבב הסיד בפברואר 2022 עם גיוס של 5.5 מיליון דולר. למה להשלים אותו עכשיו עם הארכת הסיד בעוד 8 מיליון דולר ולא להגדיר את זה כגיוס A?
"התחלנו את הסיד, ובסוף לסגור סבב זה תמיד קשה. כן, היינו מחוזרים לאורך כל הדרך ואפילו השווי עלה בין פעימה לפעימה כי היעדים העסקיים שלנו עלו. אבל סגרנו את זה כסבב סיד כי זה מוגדר לפי אבני דרך, ואנחנו עדיין עובדים להגיע לאבן הדרך הבאה". הפעימה השנייה של גיוס הסיד הוסיפה לרשימת המשקיעים של ספיריט את קרן Square Peg, שהשקיעה בעבר בחברות כ-Canva, Stripe ו-Fiverr. המשקיעה החדשה נוספה למשקיעים הקודמים קרן Disruptive AI ובנק SVB.
ספיריט הוקמה ב-2020 בידי מגן ואור קליגר, שמשמש כנשיא ומנהל הטכנולוגיות. השניים חברי ילדות שהקימו בעבר מיזם לשיתוף ידע בין תלמידים ובית תוכנה. אליהם הצטרף בהמשך לידור כהן שמכהן כ-VP Research ובעברו ארכיטקט תוכנה יוצא גוגל.
לדברי מגן לחברה יש כבר מאות אלפי משתמשים, והוא במיוחד גאה בלקוחות שהגיעו למכירות או גייסו הון על בסיס אפליקציה שנכתבה בפלטפורמה של ספיריט: "זה מראה כמה המוצרים שמייצרים בספיריט הם בשלים", הוא אומר.
אחת האפליקציות האלה מייצרת מפות שיתופיות שמאפשרות לקבוצות למפות מיקומים, למשל של גני משחקים בעיר. אפליקציה אחרת מתאימה בין כלבים לאימוץ ובין מאמצים באמצעות מימשק דמוי טינדר. אפליקציה שלישית מאפשר לבשלנים ביתיים למכור אוכל לקהל לקוחות רעב דרך הפנייתם למטבח שבו ניתן לבשל את המנות.
מגן: "לסגור סבב גיוס זה תמיד קשה. היינו מחוזרים ואפילו השווי עלה בין פעימה לפעימה כי היעדים העסקיים שלנו עלו. אבל סגרנו את זה כסבב סיד כי זה מוגדר לפי אבני דרך, ואנחנו עדיין עובדים להגיע לאבן הדרך הבאה"
אתם משתמשים במודלי שפה כמו GPT-4?
"יש לנו מודל שלנו, שפיתחנו בחברה, והוא חלק מה-IP שלנו ובאמת יודע לפתח אפליקציות מקצה לקצה. זו משימה מאוד מורכבת. גם מתכנתים יודעים שאין באמת מתכנת שהוא full stack. קשה לשלוט גם בפרונט אנד וגם בבק אנד וגם במסדי נתונים וגם ב-UX/UI. אנחנו יודעים לשלוט בכל המשימות מקצה לקצה באמצעות כמה מודלים שעובדים ביחד".
היית מפתח את אפליקציית ספיריט עצמה באמצעות ספיריט?
"האמת שאנחנו עושים את זה. ממשק המשתמש (ה-UI) של הצ'אטבוט שלנו פותח על ידי ספיריט ובגרסה החדשה כל הממשק יהיה מפותח בספיריט".
אתם רוכבים עכשיו על גל גבוה, אתה צופה צמיחה מהירה?
"התחלנו לעבוד לפני הגל ונרצה לעבוד גם אחרי הגל. אנחנו מתמקדים בלספק ערך ללקוחות ולא נותנים להייפ לסנוור אותנו. אנחנו נהנים שזה עוזר לנו להסביר יותר טוב מה אנחנו עושים וזה מביא הרבה עניין, אבל חייבים לזכור שגלים באים והולכים והבסיס הוא להביא ערך ללקוחות. אנחנו חייבים לבנות חברה טובה כדי להצליח לטווח רחוק".
בינתיים המשקיעים נשמעים מלאי התלהבות. יונתן סלע, שותף מנהל ב-Square Peg: "ספיריט רוצים לשנות את עולם יצירת האפליקציות, ולהרחיב את הגישה לעולם היזמות לקהלים עצומים שאין להם שום ידע בתכנות או גישה למתכנתים, על ידי שימוש בשפה חופשית בלבד".
יזהר שי, שותף בקרן Disruptive AI: "אנחנו מאמינים שספיריט יכולה לצמוח במהירות ולהיות חברה גלובלית שמשרתת מיליוני לקוחות ברחבי העולם. התרשמנו מאוד מהיכולות והאופי היזמי של תמיר ואור מקימי החברה, מהעובדה שייצרו פלטפורמה מורכבת המבוססת בינה מלאכותית והצליחו לייצר הכנסות עוד לפני שיצאו לגייס כסף ממשקיעים".