"אחד החסמים שמונעים מהרפואה להיות יעילה הוא הדאטה. הטיפול בחולה מתועד בקפידה, אך הבעיה היא שכמות התיעוד היא אסטרונומית ואין דרך להשתלט עליו", , מסביר רונן לביא, מנכ"ל משותף ומייסד של נבינה. "לרופא לא תמיד יש גישה לכל הדאטה וגם אם כן, הוא צריך לקרוא תיקים רפואיים שיכולים להגיע לעשרות מסמכים, ואם מכפילים את המספר הזה במספר המטופלים שלו – זו הופכת להיות משימה בלתי אפשרית".
נבינה מאגדת את המסמכים הרפואיים של המטופלים ממאגרי מידע רבים כמו: בדיקות, פגישות עם רופאים וסיכומי טיפול כדי לייצר לרופא המטפל תמונה מתומצתת של המצב הבריאותי של המטופל, וזאת במטרה להרים דגלים אדומים לתשומת ליבו של הרופא ולשפר את איכות הטיפול בו.
המוצר של נבינה מייצר תעודת זהות קלינית לכל מטופל באמצעות AI. המערכת לוקחת את כל הרשומות והמידע ושולפת מהם את התמצית העיקרית והחשובה, נותנת המלצות טיפול בהתאם להמלצות משרד הבריאות, הכוונה וזיהוי של תוצאות של בדיקות, זיהוי מטופלים בסיכון, מגמות במדדים שלו ועוד.
רונן לביא, מייסד נבינה: "כמות פספוסי המידע היא לא נורמלית. כשמטופל מגיע לרופא, הוא צריך כבר לדעת אם הוא מעשן, את ההיסטוריה הבריאותית שלו, את היסטוריית התחלואה במשפחה שלו ועוד, אבל כל המידע הזה קבור במאגרי המידע ואי אפשר להגיע אליהם ואין זמן לקרוא אותם"
לביא מספר כי לפני היציאה לשיווק הם עברו על דאטה היסטורי של אלפי ביקורים של מטופלים אצל רופאים והשוו את הנתונים לסיכום הביקור שכתב הרופא ונמצא, שבכל ביקור שני היה מקרה של מידע קריטי שהרופא פספס.
כעת, חברת הבריאות הדיגיטלית נבינה (Navina) מגייסת 22 מיליון דולר במסגרת סבב B, בהובלת קרן Alive ומשקיעים קיימים: vertex ,Grove Ventures ,Ventures Israel ו-Schusterman Family Investments. בסך הכל גייסה החברה עד היום 44 מיליון דולר.
ממלאים תפקיד חשוב בחזית הטיפול בקהילה
"כמות פספוסי המידע היא לא נורמלית. כשמטופל מגיע לרופא, הוא צריך כבר לדעת אם הוא מעשן, את ההיסטוריה הבריאותית שלו, את היסטוריית התחלואה במשפחה שלו, איזה תרופות הוא לוקח ועוד, אבל כל המידע הזה קבור במאגרי המידע ואי אפשר להגיע אליהם ואין זמן לקרוא אותם", ממשיך לביא. "בארצות הברית הכאב הזה מאוד גדול ומחפשים שם חדשנות שתשפר את איכות הטיפול ותייעל אותו. מערכת הבריאות יקרה ובזבזנית והדרך לשנות את זה היא באמצעות טיפול איכותי, טיפול מניעתי ופרו-אקטיבי".
המודל העסקי הוא Saas והתשלום הוא לפי כמות המשמשים. לדברי לביא יש כיום אלפי רופאים שמשתמשים במוצר ומיליוני מטופלים, אך הוא לא מרחיב לגבי מספר הלקוחות המשלמים ותמחור השימוש, מלבד "הכפלה פי עשר של הכנסות החברה בחצי שנה האחרונה".
נבינה הוקמה בתחילת 2019 על ידי סגן אלוף (במיל') רונן לביא ורב סרן (במיל') שי פררה, שהקימו יחדיו את מעבדת ה-AI באגף המודיעין. לפני כשנה וחצי החל השיווק המסחרי של המוצר ללקוחות כמו: קופות חולים, מרפאות, מרפאות חוץ, רשתות של מרפאות ובתי חולים ומשתמשי הקצה במוצר הם בעיקר רופאים.