ישראל מובילה מבין מדינות ה-OECD בהוצאה על מו"פ עסקי בענפי המידע והתקשורת (כ-2.42% מהתמ"ג) וגם בהשקעות הון סיכון בענף טכנולוגיה ותקשורת (כ-1.77% מהתמ"ג). לעומת זאת, היא מדורגת אחרונה בשיעור העסקים שמאפשרים קניות מקוונות למדינות בחו"ל – רק ל-18.2% מהעסקים יש אפשרות כזו. הנתונים הללו, לצד 55 אינדיקטורים נוספים, נכללים בערכת כלים דיגיטלית חדשה למדדים דיגיטליים בישראל. את הערכה השיקה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשיתוף ה-OECD והיא פתוחה ונגישה בעברית ובקרוב תושק בגרסה ערבית. באתר החדש ניתן להשוות פרמטרים שונים בין ישראל למדינות ה-OECD וגם לכאלו שלא חברות בארגון.
ניתן למשל לראות כי רק 13.9% מהעסקים הקטנים בארץ מוכרים באינטרנט לעומת הממוצע במדינות ה-OECD שעומד על כרבע מהעסקים. המדינה שמובילה במדד הזה היא אוסטרליה, שם 63.4% מהעסקים הקטנים מוכרים גם בצורה מקוונת.
המידע כולל גם נתונים על רמת הנגישות והשימוש באינטרנט: 78.2% מהאנשים במשקי בית מהחמישון התחתון של ההכנסה בישראל משתמשים באינטרנט לעומת 82.9% ב-OECD. מנגד, כ-80.4% מהתושבים בארץ בגיל 55-74 משתמשים באינטרנט, יותר מהממוצע ב-OECD שעומד על 77.3%. לעומת זאת רק 48.8% מהישראלים משתמשים באינטרנט כדי לתקשר עם הממשלה.
את ערכת הכלים הדיגיטליים השיקה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשיתוף ה-OECD והיא פתוחה ונגישה בעברית ובקרוב תושק בגרסה ערבית. באתר החדש ניתן להשוות פרמטרים שונים בין ישראל למדינות ה-OECD וגם לכאלו שלא חברות בארגון
בסוגיות החינוך הטכנולוגי, ישראל לא בין המדינות המובילות ב-OECD, אבל היא לא רחוקה ולעיתים גם גבוהה מהממוצע. שיעור התלמידים המצטיינים בגיל 15-16 במקצועות מתמטיקה, מדעים וקריאה עומד בישראל על 15.2% כמו הממוצע. 61.4% מהתלמידים בישראל באותה קבוצת גיל מרגישים רע בלי חיבור לאינטרנט, לעומת 56.4% בממוצע במדינות ה-OECD.
נתון מעודד יותר, לפחות עבור תעשיית הטק: כמעט 27% מבוגרי האוניברסיטאות בארץ למדו מקצועות מדעיים כמו מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה, גבוה מהממוצע ב-OECD שעומד על 23.4%. המדינה שמובילה את בוגרי המקצועות הטכנולוגיים היא גרמניה עם 35.8% מהבוגרים.
דווקא בפתרון בעיות בסביבה טכנולוגית ישראל לא מצטיינת: שיעור המבוגרים המומחים בפתרון בעיות עומד על 26.6% בלבד לעומת 30.6% בממוצע במדינות ה-OECD.