אחרי האמנים ואנשי התוכן, גם הסופרים יוצאים נגד מודלי השפה שמפרים לטענתם את זכויות היוצרים שלהם. למעלה מ-8,500 סופרים חתמו על מכתב פתוח לחברות הטכנולוגיה הגדולות, בהן מטא, גוגל ו-OpenAI, בדרישה שיחדלו משימוש בתוכן שיצרו למודלים שלהן, בהם ChatGPT, Bard ו-LLaMa. בין הסופרים החתומים על המכתב: מרגרט אטווד, מייקל שייבון, וייט תאן נוון ונורה רוברטס.

כבר היום, אם תבקשו מ-ChatGPT לכתוב סיפור על חתול אבוד בסגנון הכתיבה של קורמק מקארתי או ג'ונתן פראנזן, המודל יוכל ליצור קטע טקסט שמבוסס על הספרים של הסופרים אותם קרא ועיבד עד שלמד לחקות את הסגנון הייחודי שלהם.

לטענת הסופרים: "הטכנולוגיות הללו מחקות וממחזרות את השפה, הסיפורים, הסגנון והרעיונות שלנו. מיליונים של ספרים, מאמרים ושירים המוגנים בזכויות יוצרים מהווים 'מזון' עבור מערכות AI, ללא צורך לשלם על כך"

תוכן זה, טוענים הסופרים, מוגן בזכויות יוצרים שהמודלים האלה העתיקו באופן שמפר את הזכויות שלהם: "הטכנולוגיות הללו מחקות וממחזרות את השפה, הסיפורים, הסגנון והרעיונות שלנו. מיליונים של ספרים, מאמרים ושירים המוגנים בזכויות יוצרים מהווים 'מזון' עבור מערכות AI, ללא צורך לשלם על כך".

חלק מהתוכנות, למשל Bard, מוסיפות ציטוטים לאתרים או לספרים שמהם נלקח המידע, אך הסופרים טוענים שגם אם יש ציטוט ברור, עדיין המודלים משתמשים ברעיונות המוגנים שלהם לצורך חיקוי ברור ומשתמשים בהם על בסיס קבוע על מנת לספק טקסטים.

לקבל אישור על כל שימוש

הסופרים מבקשים מחברות ה-AI לקבל מהם אישור על כל שימוש ביצירה מוגנת בזכויות יוצרים, שלם על זכויות היוצרים של כל יצירה שנלקחת אל תוך המערכת ולשלם על כל יצירה שנעשית בהתבסס על הטקסט של הסופר. מדובר במכתב פתוח ולא באיום משפטי כלשהו, כך שלא ברור אם חברות ה-AI הגדולות ייענו לדרישות.

לאחרונה הגישה הקומיקאית שרה סילברמן תביעה נגד מטא ו-OpenAI בגין הפרה של זכויות יוצרים של החומרים שלה. הקומיקאית טענה כי החברות השתמשו בספר שלה כדי להכשיר את הצא'טבוטים שהן מפתחות, וכדי להשתמש ברעיונות שלה בשביל לכתוב טקסטים חדשים, לפעמים תוך העתקה בוטה של קטעים מתוך הספר. סביר מאוד שאמנים נוספים, בעיקר כאלה שכתבו ספרים, יתבעו בהמשך את חברות ה-AI על שימוש לא הוגן בחומרים המוגנים בזכויות יוצרים.