משתמשי הרשתות החברתיות התרגלו כבר לראות פרצופים מאחורי פילטרים, לפעמים בשביל לשדרג את המראה, לפעמים סתם לשעשוע ולפעמים מתוך הרגל. אבל משהו שונה קורה בימים האחרונים בטיקטוק, כשפילטר חדש סוחף את המשתמשים ומעורר התרגשות רבתי. רבים מיהרו להתנסות בו ולצלם סרטונים והופתעו מהתוצאה הריאליסטית.
"הפילטר הזה צריך להיות לא חוקי" הייתה הכותרת שליוותה סרטונים כאלה שזכו למיליוני צפיות. כ-12 מיליון סרטונים בטיקטוק כבר השתמשו באפקט החדש.
הפילטר "בולד גלאמור" (Bold Glamour), שזמין כאפקט למשתמשי טיקטוק, מחליק את עור הפנים, מסתת את קווי הלסת, מחדד את קווי המתאר של הפנים, מעבה את הגבות והריסים ומבצע מספר שינויים למראה הפנים. מה ששונה הפעם הוא החדות הריאליסטית והעובדה שהפילטר "יושב" טוב בלי להשתנות ובלי גליצ'ים מוזרים גם בתזוזה או בכיסוי של חלק מהפנים. לכן, רבים העריכו שמדובר בכלי מבוסס AI.
הפילטר מזכיר את היכולות של אפליקציית FaceApp שמעבדת תמונות בעזרת AI, אך עושה זאת בזמן אמת ותוך תנועה של הפנים. חלק מהמשתמשים הגיבו בהתלהבות ואילו אחרים נחרדים מהאפשרות להיראות שונה בקלות כזו
בחודש שעבר שיחררה טיקטוק עדכון לכלי יצירת האפקטים שלה Effect House עם כלים נוספים שיאפשרו ליוצרי פילטרים לטיקטוק גישה לאפקטים מבוססי בינה מלאכותית שיכולים לשנות מאפייני פנים של משתמשים בזמן אמת. עם זאת, הפילטר המדובר לא נוצר על ידי יוצרי תוכן בטיקטוק אלא על ידי טיקטוק עצמה שבינתיים נמנעת מלשחרר הצהרה רשמית האם הוא מבוסס על בינה מלאכותית.
@notsophiesilva WHY AM I SCARED
♬ Boy's a liar Pt. 2 - PinkPantheress & Ice Spice
לוק הורד, יועץ ומומחה בתחום מציאות מעורבת, סבור שמדובר בכלי מבוסס למידת מכונה בגלל שפילטרים רגילים שמבוססים על מעבר מתמונה דו ממדית למודל תלת ממדי מתקשים עם תזוזה של הפנים, דבר שלא ניכר ב"בולד גלאמור".
The ‘Bold Glamour’ effect on TikTok is about 80% of my fyp right now and people are freaking out about how real it looks - so I figured I’d offer a quick explain why it’s different than your traditional filter/effect. pic.twitter.com/HmuqSUzAFu
— luke-hurd.glb (@LukeHurd) February 27, 2023
הפילטר מזכיר את היכולות של אפליקציית FaceApp שמעבדת תמונות בעזרת AI, אך עושה זאת בזמן אמת ותוך תנועה של הפנים. חלק מהמשתמשים הגיבו בהתלהבות ואילו אחרים נחרדים מהאפשרות להיראות שונה בקלות כזו. "בולד גלאמור" בהחלט מודע למגדר של המשתמשים והטיפול שלו זוכות המשתמשות שונה מזה של המשתמשים. בעוד נשים נראות מאופרות במיוחד, הגברים זוכים לטיפול יופי טבעי וגברי יותר. הדבר מעורר שאלות על ההטיות לפיהן עובד הפילטר בהנחה שהוא אכן מבוסס על AI, מאילו סטנדרטי יופי הוא מושפע והאם הוא באמת יודע להבחין מה מגדר המשתמש?
@taylorjphillips This is about to make me dye my eyebrows #boldglamour #filter ♬ big boy sza - katelin
מגזין vice ומגזין הוורג' ציינו כי משתמשים ומומחים תוהים מה עשוי השימוש בפילטרים ריאליסטיים כל כך לעשות לדימוי הגוף ולדימוי העצמי של משתמשים בעתיד.